WOBI Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Okonek z wczoraj,równe 49cm.,na strima ok.15cm. Pozdrawiam Wobi 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Witam.Viva w wariacji bezkonkurencyjna ostatnio u mnie.Widać że dużymi krokami jesień idzie i się pasą przed zimą, bo zaczęły zażerać od momentu pierwszego przymrozku wczesnego (letnio-jesiennego).Pozdrawiam. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) @WobiWOW!Graty, petarda sztuka, piękny;)Przylów przy pajkowaniu? Edytowane 1 Października 2018 przez kleniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) A u mnie przynęta nr 1 to Damsel Nymph - czyli oliwkowa "pijaweczka z oczami z łańcuszka" lub kolorowym koralikiem. Zawsze gdy zaczynam łowienie w nowej wodzie zaczynam od tej muchy i często nie muszę już nic kombinować ;-) Poniżej maluszek z wczoraj. Edytowane 1 Października 2018 przez gladki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baart Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Potwierdzam. Skuteczność zacięć okoni na muchowe poppery jest znikoma. Całe lato spędziłem z nimi "na powierzchni". Tak czy siak wrażeń jest sporo:) https://youtu.be/aKrf8GvHt2k 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Może spróbuj zrobić popera na podwójnej kotwiczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) @WobiWOW!Graty, petarda sztuka, piękny;)Przylów przy pajkowaniu?Dzięki, tak,ten to akurat tak jakby przyłów tzn. jesienią łowie jednym zestawem #9 na much 15-20cm. nastawiając się na szczupaki , sandacze i przyłowowo duże okonie , jeżeli celuję tylko w okonie i ewe.sandacze to łowię zestawem #6 (kompletuję teraz #7 do dalszych rzutów większymi muchami) i muchami 7-12cm. Ps.Gdy celuję specjalnie w okonie b.dobrze sprawdzają mi się matuki z brązowego grizzly 7-8cm. które prowadzone przy dnie świetnie imitują babki na które polują okonie i sandacze przy główkach i opaskach. Edytowane 2 Października 2018 przez Wobi 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baart Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Dokładnie Tomku. Wzory z podwójną kotwiczką już są i czekają na przyszłe lato. Trochę to mało muchowe bo popper ma stelaż z drutu i kotwiczke z chwostem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 (edytowane) Garbusy z rzeki. Edytowane 5 Listopada 2018 przez ryba7 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 U mnie chyba okonie wyjechały. Nie pamiętam kiedy jakiegoś dorwałem???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Garbusy z rzeki. Na co jesli można wiedzieć? Edytowane 6 Listopada 2018 przez nord91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Nimfy, gangrenka najlepiej wabi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Z czego zrobić ogon gangrenie? Edytowane 6 Listopada 2018 przez nord91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeusz Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 A ja się zastanawiam jaki sznur sobie zakupić pod streamery , mam zamiar łowić na jeziorze powiedzmy w toni na ok 2m i nie wiem czy sinking czy intermediate ?Zależy mi na tym żeby streamek nie tonął bardzo szybko tylko raczej powolne prowadzenie ? pomoże ktoś ? :rolleyes:Dodam, że dopiero zaczynam przygode z muchówą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 (edytowane) Jak na jezioro to streamerki typu booby i wtedy linka tonąca, poniżej sposób łowienia i przykładowy booby Edytowane 17 Listopada 2018 przez Janusz Wałaszewski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Z czego zrobić ogon gangrenie? Wyciąć z balona lub gumowej rękawiczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Pierwsze w tym roku pływanie za okoniem Kilka sztuk udało się skusić flaszowym streamerem ok 5-6 cm.Niestety zębate też były aktywne i jeden odpłynął z kolczykiem 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Dzisiaj pasiaki znowu dopisały Muchą dnia był szkółkowy Polar Magnus 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Witam! Szukam linki tonącej do streamerowego perchowania. Łowie w rzece nizinnej o średnim uciągu i średniej głębokości 1,5-2m z dołkami do 4 m głębokości (i to do nich chciał bym zajrzeć). Czy ktoś z doświadczonych kolegów może coś podpowiedzieć? Może jednak sink tip? W wodzie dużo przeszkód, korzeni, powalone drzewa. Proszę o pomoc i wskazanie kierunku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Średni uciąg i doły 4m do pomacania przy dnie?? T-tipy + running dobrane wagą do klasy wędziska i łowienie metodą na Mundka (czyli tak jak On łowił trocie po odkryciu LeadCore), lub muchy z ołowianymi/wolframowymi skullmaskami Tyle że to już bardziej taki kulawy spinning niż muszkarstwo i rzucanie spinningowe ciężkim tipem, lub wagą ciężkiej muchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Zastanawiałem się również nad linką vision bottom express. Może ktoś miał z nią styczność? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 W tej wodzie, jak nie ma za dużego uciągu, to linka bootom expres, pójdzie "metr pod dnem", wg mnie za ciężka, ona cała tonie jak łańcuch, no chyba że chcesz penetrować 4 metrowe dołki. to się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Te dołki to oczywiście nie dziury metr na metr w które trzeba wpaść i puknąć rybę w głowę. Będzie to moja pierwsza linka tonąca wiec wolałbym żeby nadała się również na wodę stojącą z Łodzi. Wiem że nie ma uniwersalnych linek do wszystkiego. Ale czy do streamera w nizinnej rzece o średnim uciągu ktoś może polecić coś sprawdzonego? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 (edytowane) Ja używam guideline bullet i podpinam polilidery 1,5 m, używam to na pomorskich rzekach trociowych, na nizinnej rzec spokojnie da rade, dołów po 4 m tym nie spenetrujesz . Edytowane 8 Lipca 2019 przez filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Ja kupiłem rio coastal intermediate i liczyłem że wystarczy, i zapewne w dniach w których ryby żerują i chętnie się podnoszą będzie akurat. Na bolenie również jest ok. Jednak kiedy trzeba sięgnąć dna a woda płynie niestety potrzebny szybciej tonący kaliber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi