Paweł nizinny Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Mam Vision Bottom, używałem na trocie do jednoręcznej w rzekach, kij #7 linka #7/8. Szła jak kamień, jednak nie łowiłem głębiej jak 2-3 metry. Powinna być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 I u mnie rzadko jest głębiej. Myśle że lepszym wyborem będzie pełna tonąca linka. Nie chciałbym żeby efekt był podobny do łańcucha. A zapewne i tak na jednej lince się nie skończy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Przy płynącej wodzie, aż tak nurkować nie będzie...Ja na nizinnych rzekach łowię switchem #7, i używam Rio Scandi Short Versitip, ma 4 końcówki od pływającej do 6 klasy tonięcia, jednak okonie są tylko przyłowem, nastawiam się na inne ryby. Jak chce zejść głębiej to daję najcięższy Tip w 6 klasie tonięcia do tego mucha z cięższą główką (ale bez przesady), i można po dołkach łowić, dodatkowo także nadrzucanie czy rzuty pod górę jeśli jest taka potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 (edytowane) Ma ktoś doświadczenie z łowieniem okoni na muchy typu Boobies?Jakiej długości przyponu użyć? W której klasie tonięcia linka?Ewentualnie wszystko inne na co warto zwrócić uwagę. Edytowane 8 Marca 2020 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Przy łowieniu tęczaków na angielskich zaporówkach nałowiłem się krótkich okoni. Linka szybko tonąca z przyponem długości wędki albo nawet krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Ma ktoś doświadczenie z łowieniem okoni na muchy typu Boobies?Jakiej długości przyponu użyć? W której klasie tonięcia linka?Ewentualnie wszystko inne na co warto zwrócić uwagę.Ja używam stosunkowo krótkich przyponów - zakładając, że okoń siedzi tuż na dnem robię tak by Booby był 30 cm nad nim - czyli przypon jakieś 40 - 50 cm i działa. Linka cała tonąca w 6 klasie (choć łapie zaczepy to szybciej leci na dno niż kl.3 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Spróbuje z tak krótkim przyponem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Spróbuje z tak krótkim przyponem Trzeba kombinować - kto myśli ten łowi :-)Czasem dłuższy przypon, kilka szybkich, długich pociągnięć ściąga Booby-ego do dna za linką, a potem ryba bije w unoszącą się powoli przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Streamery z myślą o okoniu rozmiar #6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Nord mnie zmobilizował, żeby spróbować Booby, to sobie ukręciłem. Jak trochę wiatr ucichnie to spróbuje. Na razie jeden, nie mam grubszej pianki, trzeba kupić. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Siema. Czy to mucha bardziej powierzchniowa z racji piankowych oczu? Czy ewentualnie czymś obciążyć i nurkujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 (edytowane) Mucha plywajaca której używa się z tonącym sznurem. Linka opadając ściąga przynętę za sobą. Ściągając sznur do siebie mucha idzie za nim, robiąc przerwę wyplywa do powierzchni. Edytowane 12 Marca 2020 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Aaaa takie buty! Dzięki! Jakieś domowe zamienniki na taką piankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Dowolna pianka z której możesz wystrugać coś na kształt wałeczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Jeszcze jeden, w innych kolorach, już z większymi oczami 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Ostatni na dziś, to połączenie kolorów lubię i okonie też 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys77 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) Zamiast wałka z pianki widziałem jak rosjanin zastosował dwie kulki styropianowe owinięte kawałkiem siatki wyciętej z rajstopy damskiej . Edytowane 21 Marca 2020 przez krys77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Tak, można ale znajdź mi styropian z dużymi kulkami, teraz to materiał deficytowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Tomku, miałem kiedyś kulki styropianowe (ok. 5mm)...szukać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Robercie 5mm może być mało, ale poszukaj może w śród nich będą i większe Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Tomku4 paczuszki. Średnica 10-8mm i jeszcze szpulka drut/lameta ołowiana (?).Jak pasuje to dzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Robercie super, zdzwonimy się jutro, dziś jestem na dyżurze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Ciekawy materiał. Gdzie można go kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Można kupić w pasmanterii kulki styropianowe w opk.różne wielkości,za parę groszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba67810 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Witam, poszukuje linki tonącej do dalekich rzutów na wodzie stojącej pod kij MLX #6. Co powinienem wybrać lub na co zwrócić uwagę przy doborze linki? Edytowane 24 Marca 2020 przez kuba67810 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi