Cyryl Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam.Mam pytanie odnośnie wielkości kotwic przy uzbrajaniu główek kogutów, czy jest jakiś schemat wielkości kotwicy do ciężaru główki?Posiadam główki o gramaturze:4,6,8,10,12,16g i nie chciał bym przegiąć w jedną lub w drugą stronę.Zakładam, że duże znaczenie ma to co będziemy nawijać(pióra,piórka etc.), ale może lepiej niech ktoś fachowy się wypowie.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 "przynęty sztuczne to grupa przynęt wykonanych z różnych materiałów naturalnych lub sztucznych. Przynęty te mogą być uzbrojone najwyżej w dwa haczyki o rozstawie ostrzy nie większym niż szerokość przynęty sztucznej (z tolerancją do 2 mm)." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 No właśnie w przypadku kogótów nie bardzo wiem jak ten przepis interpretowć, o ile z błystkami i woblerami niema problemu to w przypadku kogutów nie bardzo wiem co jest "rozstawem nie większym niż szerokość przynęty sztucznej". A więc mam się kierować średnicą główki? czy średnicą nakręconych piór? Niby temat prosty, ale nie chciałbym być posądzony nad wodą ołowienie na "koguta szarpaka".Mam nadzieję, że jasno opsałem problem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ja łowie kogutami od 10g do około 23g. Na 10g. zakładam kotwiczke VMC nr4. od 12g. tak do 18/20g. zakładam VMC nr.2 powyżej VMC nr.1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyryl Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Dzięki Lord, o to mi chodziło, jak coś ukręcę to wstawię zdjęcia na forum.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi