Skocz do zawartości

Najlepszy obecnie multik dostepny na rynku ?

antilag

Rekomendowane odpowiedzi

W ręku nie miałem, ale gdybym miał wskazać jeden jedyny, to jednak ten:

img59966045.jpg

Przynajmniej dzisiaj, bo kto wie co będzie za rok.  :)

Bardzo piękny A najbardziej cieszy mnie to, że ma pewną cechę wspólną z moim ABU Rekord Model A (rocznik 1943-46)...takie same dziurki w stopie mocowania w uchwycie wędki  ;)  :D

Edytowane przez BOB1

A to znacie?

Marka Akios. Założona przez byłego pracownika ABU. 

http://www.akiosfishingtackle.com/

Wykonane lepiej od ABU. Zamiast aluminium na boczkach mosiądz miedziowany a potem chromowany. Kręcą o niebo płynniej, miałem w rękach. Niestety raz, że cena a dwa że modele wielkości 5600C ważą 430gr. Raczej dla pasjonatów, tunerów i zawodników rzutowych. 

Edytowane przez Krzysiek_W

Bardzo piękny A najbardziej cieszy mnie to, że ma pewną cechę wspólną z moim ABU Rekord Model A (rocznik 1943-46)...takie same dziurki w stopie mocowania w uchwycie wędki  ;)  :D

jak się ustawi od najwyższej ceny, to chyba Twoje klimaty się pokazują (nie mam na myśli ceny :) )

http://category.auctions.yahoo.co.jp/list/%E3%83%99%E3%82%A4%E3%83%88%E3%83%AA%E3%83%BC%E3%83%AB-%E3%83%AA%E3%83%BC%E3%83%AB-%E3%83%95%E3%82%A3%E3%83%83%E3%82%B7%E3%83%B3%E3%82%B0-%E3%82%B9%E3%83%9D%E3%83%BC%E3%83%84-%E3%83%AC%E3%82%B8%E3%83%A3%E3%83%BC/2084007563/?p=%E3%83%99%E3%82%A4%E3%83%88%E3%83%AA%E3%83%BC%E3%83%AB&tab_ex=commerce&select=02&slider=0&b=1

Edytowane przez bazyloss

Przeczytalem ten watek i widze jedna zasadnicza zmiane jaka nastapila na przestrzeni lat. Kiedys na pytanie o "najlepszy multik" zazwyczaj ogromna wiekszosc wypowiadajacych sie proponowala jakis produkt Shimano z gornej polki (Antares, Conquest lub DC). Dzis widze ze kroluje Daiwa i te tunningowane cuda w kolorach zywo wyjetych z gay parade.

A milosnikom Monoblockow proponuje wybrac sie z tym multiplikatorem na ryby zima.  :doh:

Najlepszymi multikami na rynku są revo s / sx / stx daiwa procaster / procaster rojo i wszelkie citici i curado / ambasadur itp - dlatego że dzięki nim spora cześć nas zaczęła przygodę z castingiem i nikt wtedy nie myślał o super zajebistym steeez ryodze czy bfs wystarczył zwykły prosty multik aby cieszyć się szczęściem ;)

• Like 1

Michał trafnie to opisał.. a póżniej apetyt rośnie w miarę jedzenia :)

Nie u wszystkich. Skończyłem na dobrej średniej półce i narazie niczego nie szukam. Nie widzę sensu.

W stałej szpuli mam podobnie. Kręcę Biomkami a miałem już Stelki , Vańki , Turki ZC i inne.  

Edytowane przez godski