Skocz do zawartości

Najlepszy obecnie multik dostepny na rynku ?

antilag

Rekomendowane odpowiedzi

Marsik piękny.Szkoda że tylko w wersji na prawą rękę.

A ten jest już w drodze do mnie.

attachicon.gifLINBJ_2_12s.jpg

Do lżejszego łowienia będzie ten ale za jakiś czas.

attachicon.gifIS71HL-HYPER-LARIA.jpg

Tomy uważaj na hiper lariata bo ja już odsyłałem do Japoni, miał pracę abu z lat 80, prychał i rzęził . Teraz jak wymienili jest wszystko ok.

Ja mam jeszcze na stanie exencse dc, steeza, i abu revo LT i to w zupełności styka do wszelakiego łowienia.

Edytowane przez Zander Hunter

• 4 tygodnie później...

Wszystkie te cechy są bardzo istotne jeśli chodzi o wyniki w łowieniu ryb na multiplikatory ;)

A tak poważnie to jakby każdy mógł wyrazić opinię o bardziej udanych multikach, którymi miał bądź ma przyjemność łowić, mogłaby się zrobić wiedza w pigułce nie porozrzucana na forum i może mnie by powstawało nowych tematów typu "wybór multika, pomóżcie! "

Prawda jest taka, że najlepszy to będzie ten który akurat jest podpęity do kija kiedy ryby biorą. Nie ma za bardzo wtedy znaczenia czy to sukabura z plastiku czy magnezowo-tytanowy ito. W gablotce to co innego.  :rolleyes:

Jak stracisz rybę życia, bo nagle zawiedzie hamulec to zobaczysz, że nie jest to bez różnicy ;)

• Like 3

Zatem powodzenia w rzutach z morskim multikiem :D Mocna przekładnia? Jest. Dobry hamulec? Jest. A reszta? A reszta to tylko dodatki :D :D :D

Najzabawniejsze jest to, że autorami takich prawd objawionych są często właściciele topowych konstrukcji.

Tak najlepiej popasc w skrajnosc -oczywiste jest ze morskim sobie nie porzucasz ale badzmy uczciwi -wole miec multik z mocna przekladni i dobrym hamulcem (reszta dopasowana do klasy cw) a bajery typu kolorowe srubeczki obudowy magnezowe czy szpule dajace komforg od 3-80gram zostawiam innym. Tak samo najlepszym staloszpulowcem jest kolowrot moski a nie jakies tam wielkosci 1000-4000