Gyny Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Witam wszystkich. Mam wielką przyjemność od dzisiaj uczestniczyć w życiu tego forum. Do tej pory byłem zwykłym spinningistą i od czasu do czasu moczyłem robaka. Tej zimy naczytałem się o multikch i castingu tyle, że normalnie mnie to wzieło. Żeby mnie nie kusiło to wyprzedałem juz normalny sprzęt spinningowy. Jestem szczęśliwym posiadaczem Okumy VS i teraz szukam sobie wędziska. Co byście powiedzieli na Dragon Mystery Slider Jerk Cast 1,95 m 20-60 . Chciałbym na początku porzucać troszkę Slidera 10S, Fatso 10S i od czasu do czasu Jacka. Oczywiście jakieś ciężkie gumy lub wahadła też wchodzą w grę. Nie trzymałem jeszcze w ręku zestawu castingowego i jestem kompletnie zielony, ale myślę, że na naukę nie jest jeszcze za późno. Nie moge sie doczekac wiosny, aby pierwszy raz zamachnąć się kijem z multikiem;) Pozdrawiam Gyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Witaj na forum @Gyny, życzę miłego korzystania i trzymam kciuki za pierwsze kroki w castingu. Myślę że z penością znajdą się Koledzy któzy powiedzą Ci więcej nt tego kija. Skoro jednak zainwestowałes jak się domyślam niemałe pieniądze w Okumę VS, to napisz może ile przeznaczasz na kijek, moze znajdzie sie alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gyny Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Okumę kupiłem po okazyjnej cenie za 360 zeta. Na kijek nie chce jednak przeznaczyć więcej niż dwie setki. A w tym przedziale cenowym to raczej mały jest do wybór. Myslałem nad czymś jednoczęściowym, ale tu jet jeszcze ubożej. Tak wiec Dragon to chyba jedyna rozsądna opcja jeżeli chodzi o zarówno o cene jak i o jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Seria Mystery w ofercie Dragona ma ciekawego konkurenta, który mieści się w założonym przez Ciebie budżecie a jest wyżej pozycjonowany i chyba lepszy. Mam na myśli Millenium Fatso Jerk Cast 1,95m 25-60g Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Mozesz sie rozejrzec jeszcze za jakims Ronem Thompsonem. Czasami mozna dostac w okazyjnej cenie pojedyncze patyki. @Jerzy chwalił sobie jednego RT z uwagi na fakt iz stosunko mało przypominał drąg od szczotki. W sklepie wedkarskim KAKADU w Warszawie, w galerii handlowej Arkadia, z tego co pamiętam były dwa kije - chyba Berkleya - za jakieś śmieszne pieniądze ale naprawdę przyzwoicie wykonane. Trochę za delikatne jak na przynęty które zadeklarowałeś, ale fajnie móglbys polowic nimi srednia gramatura - 20-30 gram - z tej Okumy. Nawet na Slidera 10 mogly by starczyc, trzeba by sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Witaj @Gyny na forum ! Co do wędki, podobnie jak Ty do tej pory byłem zapalonym spinningistą, lecz od tego sezonu mam w planach przejść na casting. Skusiła mnie również oferta firmy Dragon, tylko że zdecydowałem się na kijek: Dragon Millenium Fatso Jerk Cast 1,80 m 25-60 g, który znajduje się w Twoim zakresie cenowym. Jak do tej pory, po sprawdzeniu w domu, wygląda on bardzo solidnie. PS - jako multika będę korzystał również z VS'ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Witaj Gyny,Co do Mystery Slider Jerka to mogę powiedzieć, że jak za tą cenę jest to bardzo dobry kijek. Posiadam go od dwóch lat ale mało na niego łowię bo mam coś lepszego a kupiłem bo czekałem na moją docelową jerkówkę i nie miałem czym łowić. Obecnie pełni rolę wędki zapasowej. W sumie używałem go może kilkanaście razy. Wyholowałem na niego kilka szczupaków (największy ok 80cm) i byłem bardzo zadowolony. Do Fatso10 Slidera10 jest jak znalazł. Jacka też da się machnąć o ile pamiętam. Jeżeli nie chcesz wydawać dużo kasy to jest to moim zdaniem dobry wybór.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Mam ten kijek od sierpnia zeszłego roku, przyznam szczerze że wraz z Okumą VS był to mój pierwszy zestaw castingowy. Wędzisko posiada bardzo dobre wykonanie: rękojeść -korek i uchwyt wraz z pazurem wyprofilowane, blank -przy tym ciężarze wyrzutu o małej średnicy,dobrej jakości przelotki, kij dobrze leży w ręku. Jeśli chodzi o rzucanie, przynęty które chcesz stosować doskonale będą go ładowały. Naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gyny Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Dzięki za cenne uwagi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam,mam dość mały budżet i szukam kija do jerkowania Smile Oczywiście chodzi o castingowy kij. Chciałbym połowić tylko i wyłącznie woblerami. Własna produkcja ( od 20g ), oraz firmowymi wobkami. Głównie będzie to Sliderek 10, Fatso 10, Jaxon Karaś 11. Sądzę, że ten Dragon Mystery Slider Jerk Cast 1,95m 30-80g powinien być odpowieni, lecz chce się upewnić Smile I może od razu powiecie mi czy dostanę używanego multika do tych przynęt za około 200zł.? Widziałem multiki Bass Pro za tą cenę. Najlepiej niski profil. Kompletnie się nie znam na multikach Posiadałem Kiedyś srebrnego ABU C3... Możecie mi doradzić coś do 200zł.? Nie znam dokładnego stanu mojego budżetu, ale 400zł. to już pewne, ale może będzie i więcej. Liczę na to, że sprzedam trochę wobków w dziale targu. Za te pieniążki muszę się uzbroić w kij, multik i pletkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Zaczynałem jerkowanie od sprzetu tej klasy, czyli Mystery Slider Jerk 1,95m 30-80g ale w wersji spinningowej. W zestawie z kołowrotkiem w rozmiarze 4000 sprawował się dzielnie.Bardzo przyjemny kijek i na początku drogi, wart swej ceny.Sądzę, że castingowy odpowiednik, to ten sam blank, tylko inaczej uzbrojony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Popper wielkie dzięki za pierwszy głos. Nad kijem mniej się zastanawiałem, bo w tym przedziale cenowym nie ma zbyt wiele do wyboru Ale nadal nie wiem co z multikiem... Może ktoś mi pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Może tutaj leży rozwiązanie problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Ale czy to jest multik czy kołowrotek? Widzę, że kosztują około 500zł... Tutaj 280 Nie wiem czy bym wyrobił z pieniążkami bo 400zł, ma mi wystarczyć na kijek, pletkę i multik. Wstępnie obliczałem tak: Kijek 120zł. + około 20 wysyłka = 140zł. Pletka 50zł. + 10 wysyłka = 60zł. Multik... 200zł + 10 wysyłka = 210zł. I już mamy 410zł. A co sądzicie o multikach Bass Pro? Bo widziałem, że używanego można dostać za około 150zł. Nada się do moich przynęt i będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Sorki :blush:Rozpedziłem się. Z tego co pamietam, dobrą opinię (i przystępną cenę) miał zawsze Daiwa Procaster 100HL. Skorzystaj z wyszukiwarki. Jest trochę o tym młynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Wielkie dzięki Popper za wszystkie odpowiedzi A co sądzicie o tym? http://www.allegro.pl/item403444908_daiwa_megaforce_150_i.ht ml Warto licytować do 200zł.? Czy lepiej kupić coś z wyższej półki - używanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Tylko po co licytowac - http://www.allegro.pl/item402545729_multiplikator_daiwa_proc aster_100l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Mam tą aukcję w obserwowanych Ale czy ta Daiwa poradzi sobie z 50g Fatso? I chyba lepiej poszukać jakiegoś używanego multika z wyższej półki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Na prawdę jak na początek proponuję wyjście minimalistyczne ale sprawdzone w każdych warunkach - ABU C3/C4. Świetne młynki, trwałe i na prawdę wyśmienite jak do jerkowania. Przy obecnym kursie dolara kupisz nową sztukę. Polecam! Pozdrawiamremek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Remek miałem już C3 i wolę niski profil. Już się dogadałem i biorę Daiwę Procaster 100HL z pletką PP 0,20 135m za 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Stoję w miejscu Sprzedający powiedział, że nie sprzeda multika bez kija i... <_< Lipa... Więc zaczynamy od początku - ma ktoś do sprzedania albo do zaoferowania jakiegoś multika do 200zł.? Oczekuję szybkiej pomocy - przez weekend chciałbym zamówić multika. pozdrawiam serdecznie i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Cześć @wobler129, a co, żes się tak uparł na niski profil, w końcu niski profil to tylko burżujska wydumka. Okrąglak ABU będzie OK. Szczególnie do Twoich zastosowań. A za te dwie stówy to powinieneś łyknąć, no prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Miałem już ABU... już się zachwycałem tą Daiwą i... <_< Chętnie kupię taką Daiwę za tą cenę, tylko nie wiem gdzie - nigdzie nie widzę tego modelu - 100L jest na Allegro, ale HL nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ktoś już kiedyś napisał, że jak korba to Daiwa, jka multik to Shimano, ale z drugiej strony to jak ABU robiło multiki, tam gdzie teraz jest Daiwa czy Shimano trawa rosła i krowy się pasły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Hehe Przejdźmy do sedna sprawy - na prawdę nikt nie jest mi w stanie pomóc? Chciałbym jak najszybciej mieć multika przy sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi