Skocz do zawartości

Spodniobuty z Decathlon

piotrus19835

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 5c ,a wlasciwie mialem bo juz ich nie uzywam.Po sezonie zaczely przeciekac,prawdopodobnie na szwach,gdyz mozolne poszukiweanie dziury nie przynioslo skutku.material solidny ,za to skarpeta wydaje sie za mala do rozmiaru xl.Pomimo wad chyba zaryzykuje ponownie ,tyle ze z butem.

Wszystko zależy gdzie łowisz. 

Ja jak brodzę u siebie na wiosnę po różnych badziurach nadwieprzańskich i przedzieram się przez zalane łąki to doczyścić później butów nie mogę - muł i piasek jest wszędzie. Na takie warunki na pewno lepsze były by śpioch z kaloszem.

Natomiast jak jadę nad San to już sobie nie wyobrażam brodzenia bez butów z kolcami - na początku kilka razy brodziłem w gumowych spodniobutach i za każdym razem była to walka o przetrwanie. 

Kupiłem śpiochy  3C Decathlon, choć długo mierzyłem się do Scierra CC3 XP. Ale 3C mogłem przymierzyć i udało się kupić w dobrej cenie.

Nigdy nie miałem wcześniej spodniobutów - zawsze wodery.

Kupiłem rozmiar XL przy wzroście 189 cm i 85 kg,  przy kucnięciu luz w gatkach się kończy. Wsiadam w nich w samochód, jadę łowię wracam jest ok.

Ale mam stopę 42-43 skarpeta trochę luźna , może przyda się ten zapas na zimę :) Staram się uważać przy wkładaniu do buta 45 aby była poprawnie ułożona co by nie przetrzeć.

Zastanawia mnie uczucie przeciekania skarpety.

Mam wrażenie że przecieka po ściągnięciu butów skarpeta czasami wilgotna czasami nie. Na pewno nie jest mokra.

Czy to naturalne ze względu na różnicę temperatur ?

• 7 miesięcy temu...

Odświeżę, w decathlon pojawiły się jakieś nowe modele gaci. Wraz z nimi kiepskie oceny że cienką. Ktoś używał i może się wypowiedzieć? Szukam czegoś na solanke i trochę słabo jak lodowata woda pocieknie tu i tam.

Mowa o tych neoprenach:

http://www.decathlon.pl/spodniobuty-thermo-4-mm-id_8304143.html

Odświeżę, w decathlon pojawiły się jakieś nowe modele gaci. Wraz z nimi kiepskie oceny że cienką. Ktoś używał i może się wypowiedzieć? Szukam czegoś na solanke i trochę słabo jak lodowata woda pocieknie tu i tam.

Mowa o tych neoprenach:

Mam takie gacie. Do tej pory nie miałem problemów z przeciekaniem, ale używałem ich sporadycznie i bez specjalnych ekscesów typu przedzieranie się przez krzaki, zjazdy na tyłku itp. 

Mowa o tych neoprenach:

To że reklamacje w decathlon są bezpronlemowe ale to nie na tym polega żeby co 2 wyjazdy odwiedzać serwis...a takie śpiochy tez już widziałem

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

Mam takie gacie. Do tej pory nie miałem problemów z przeciekaniem, ale używałem ich sporadycznie i bez specjalnych ekscesów typu przedzieranie się przez krzaki, zjazdy na tyłku itp. 

Myślę, że nie przesadzę jeśli napiszę, że w kwestii reklamacji w Decathlon w 70% dochodzi do nadużyć ze strony Klientów :)

Bartek- o ile komentarze pod tym produktem są, jakie są, o tyle wg mnie nie jest to czynnik dający 100% wiarygodności.

Rozważ zakup śpiochów 5C, które są aktualnie w promocji. Do tego bielizna polarowa i "jesteś w domu", a zestaw z powodzeniem wykorzystasz w wielu sytuacjach :)

W

Wojtek,jedną z opinii o tych woderach  http://www.decathlon...id_8304143.html    zamieściłem  ja.

Moim zdaniem w tej chwili w podobnym przedziale cenowym nie ma nic lepszego, ale ewidentnie występuje w nich problem przecieku na szwach.

Wykonanie jest na odpowiednim poziomie, to zastosowany klej jest zły po prostu.

Edytowane przez Mariuszb

Pomęczę Was jeszcze trochę...pytanie do oddychaczy 5c. Jak jest z komfortem użytkowania? Chodzi mi o ich grubość bo wydają się pancerne oraz o te gumowane wzmocnienia. Nie będą w tym miejscu bardziej "potliwe"?

Edytowane przez Manniek66

Interesują mnie Spodniobuty wędkarskie Respi Boots 3C CAPERLAN - jak czesto taki towar jest oferowany jako "dobre okazje"  ? 

Pytanie chyba do DOK Decathlon nie do nas.

Przy okazji nie piszemy 2 postów pod rząd w krótkim okresie bo masz 1h na edycję ale widzę że post był Ci potrzebny do wejścia na giełdę  :angry: