tomuś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Maweric tak jak piszę Piotreq skarpeta bawełniana, ewentualnie druga skarpeta neoprenowa. Ja stosuję tą drugą opcję na początku maja oraz od polowy września kiedy woda jest chłodniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Czyli jednym słowem śpiochy ze skarpetą , a nie z kaloszem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skagit Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Mam 5c ,a wlasciwie mialem bo juz ich nie uzywam.Po sezonie zaczely przeciekac,prawdopodobnie na szwach,gdyz mozolne poszukiweanie dziury nie przynioslo skutku.material solidny ,za to skarpeta wydaje sie za mala do rozmiaru xl.Pomimo wad chyba zaryzykuje ponownie ,tyle ze z butem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 @skagit miałem już sprecyzowany zakup spiochów ze skarpetą, teraz znowu się zastanawiam. Zaczekam na promocję może jeszcze ktoś napisze swoją opinie i będzie łatwiej podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Wszystko zależy gdzie łowisz. Ja jak brodzę u siebie na wiosnę po różnych badziurach nadwieprzańskich i przedzieram się przez zalane łąki to doczyścić później butów nie mogę - muł i piasek jest wszędzie. Na takie warunki na pewno lepsze były by śpioch z kaloszem.Natomiast jak jadę nad San to już sobie nie wyobrażam brodzenia bez butów z kolcami - na początku kilka razy brodziłem w gumowych spodniobutach i za każdym razem była to walka o przetrwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Kupiłem śpiochy 3C Decathlon, choć długo mierzyłem się do Scierra CC3 XP. Ale 3C mogłem przymierzyć i udało się kupić w dobrej cenie.Nigdy nie miałem wcześniej spodniobutów - zawsze wodery. Kupiłem rozmiar XL przy wzroście 189 cm i 85 kg, przy kucnięciu luz w gatkach się kończy. Wsiadam w nich w samochód, jadę łowię wracam jest ok.Ale mam stopę 42-43 skarpeta trochę luźna , może przyda się ten zapas na zimę Staram się uważać przy wkładaniu do buta 45 aby była poprawnie ułożona co by nie przetrzeć. Zastanawia mnie uczucie przeciekania skarpety.Mam wrażenie że przecieka po ściągnięciu butów skarpeta czasami wilgotna czasami nie. Na pewno nie jest mokra.Czy to naturalne ze względu na różnicę temperatur ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iroo Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 W przypadku zakładania oddzielnej skarpety neoprenowej powiedzmy 4mm na skarpete od śpiochów, jaką poprawkę trzeba brać podczas kupowania butów do brodzenia? Przypuszczam, że numer większe od rozmiaru skarpety w śpiochach to za mało. Jak to się ma w rzeczywistośći? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Odpowiem kontynuując wątek- na mnie 182+ ok80kg L są ok. Buty musze kupic 43-44 bo skarpeta neoprenowa zbyt ciasno wypełnia buta w rozmiarze 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Gobio gobio, jeśli mówisz o butach trekkingowych to tak, do brodzenia nie koniecznie Niektóre firmy mają wliczone miejsce na skarpetę w swoich butach Nie mówimy tu o butach trekkingowych Najlepiej przy zakupie butów porozmawiać ze sprzedawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Dokładnie tak- mowa o butach trekkingowych. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 http://jerkbait.pl/topic/53345-śpiochy-problem-z-wilgotną-stopą/ - kathir tu sobie poczytaj, będziesz miał odpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Odświeżę, w decathlon pojawiły się jakieś nowe modele gaci. Wraz z nimi kiepskie oceny że cienką. Ktoś używał i może się wypowiedzieć? Szukam czegoś na solanke i trochę słabo jak lodowata woda pocieknie tu i tam. Mowa o tych neoprenach:http://www.decathlon.pl/spodniobuty-thermo-4-mm-id_8304143.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Czego byś nie kupił prędzej czy później będzie przeciekać czy to neopreny na 300 zł czy kombinezon za 2k.Ja na twoim miejscu kupił bym w decathlonie. Jak coś się będzie dziać to nie powinno być problemów z reklamacją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 To że reklamacje w decathlon są bezpronlemowe ale to nie na tym polega żeby co 2 wyjazdy odwiedzać serwis...a takie śpiochy tez już widziałem Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Odświeżę, w decathlon pojawiły się jakieś nowe modele gaci. Wraz z nimi kiepskie oceny że cienką. Ktoś używał i może się wypowiedzieć? Szukam czegoś na solanke i trochę słabo jak lodowata woda pocieknie tu i tam. Mowa o tych neoprenach:http://www.decathlon.pl/spodniobuty-thermo-4-mm-id_8304143.htmlMam takie gacie. Do tej pory nie miałem problemów z przeciekaniem, ale używałem ich sporadycznie i bez specjalnych ekscesów typu przedzieranie się przez krzaki, zjazdy na tyłku itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Odświeżę, w decathlon pojawiły się jakieś nowe modele gaci. Wraz z nimi kiepskie oceny że cienką. Ktoś używał i może się wypowiedzieć? Szukam czegoś na solanke i trochę słabo jak lodowata woda pocieknie tu i tam. Mowa o tych neoprenach:http://www.decathlon.pl/spodniobuty-thermo-4-mm-id_8304143.html To że reklamacje w decathlon są bezpronlemowe ale to nie na tym polega żeby co 2 wyjazdy odwiedzać serwis...a takie śpiochy tez już widziałem Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka Mam takie gacie. Do tej pory nie miałem problemów z przeciekaniem, ale używałem ich sporadycznie i bez specjalnych ekscesów typu przedzieranie się przez krzaki, zjazdy na tyłku itp. Myślę, że nie przesadzę jeśli napiszę, że w kwestii reklamacji w Decathlon w 70% dochodzi do nadużyć ze strony Klientów Bartek- o ile komentarze pod tym produktem są, jakie są, o tyle wg mnie nie jest to czynnik dający 100% wiarygodności. Rozważ zakup śpiochów 5C, które są aktualnie w promocji. Do tego bielizna polarowa i "jesteś w domu", a zestaw z powodzeniem wykorzystasz w wielu sytuacjach W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Wojtek,jedną z opinii o tych woderach http://www.decathlon...id_8304143.html zamieściłem ja.Moim zdaniem w tej chwili w podobnym przedziale cenowym nie ma nic lepszego, ale ewidentnie występuje w nich problem przecieku na szwach.Wykonanie jest na odpowiednim poziomie, to zastosowany klej jest zły po prostu. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez Mariuszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Pomęczę Was jeszcze trochę...pytanie do oddychaczy 5c. Jak jest z komfortem użytkowania? Chodzi mi o ich grubość bo wydają się pancerne oraz o te gumowane wzmocnienia. Nie będą w tym miejscu bardziej "potliwe"? Edytowane 25 Grudnia 2015 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Ja tam nie narzekam Jak chcesz pomacać to podjedź po świętach. Mam takie galoty już jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Ooooo i to jest dobra myśl. Podjadę po świętach zerknąć co i jak z nimi Odezwę się na pw jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Kolega miał te spodniobuty i trochę przeciekały ale to chyba zależy na jakie się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Interesują mnie Spodniobuty wędkarskie Respi Boots 3C CAPERLAN - jak czesto taki towar jest oferowany jako "dobre okazje" ? i czy wczesniej spadały poniżej 350zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 aaa i jeszcze jedno czy taki model jest jeszcze gdzies do zdobycia ? Spodniobuty Caperlan Classic Respi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Interesują mnie Spodniobuty wędkarskie Respi Boots 3C CAPERLAN - jak czesto taki towar jest oferowany jako "dobre okazje" ? Pytanie chyba do DOK Decathlon nie do nas.Przy okazji nie piszemy 2 postów pod rząd w krótkim okresie bo masz 1h na edycję ale widzę że post był Ci potrzebny do wejścia na giełdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz1997 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 trzeba zasięgnąć opinii, bo planuję zakupić, dzięki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi