Zielony Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Mam przyjemność otworzyć temat karasie 2014. Te moje karaski złowiłem muchówką. Nimfa a raczej nimfki to imitacje kiełża i ośliczki. Edytowane 20 Lutego 2014 przez Zielony 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Gratulacje Piotruś fajne, też niedługo się za nie zabieram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 A mógłbyś pokazać muszki na które łowisz? Słyszałem o nich wiele dobrego. Jak czas pozwoli to mam nadzieję zaliczyć pierwszą wyprawę z muchówką i takie łowienie białorybu było by świetnym treningiem i alternatywą dla kropków. I potencjalnej zdobyczy znacznie więcej, miejsc do łownia również bo nie tylko wody górskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Gratulacje tez na nimfy lowie "japonce" tyle ze na stawie i na spina , a to chyba jakies starorzecze ?? Edytowane 20 Lutego 2014 przez kokosz77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Celowo się na nie nastawiłeś czy to przyłów nieplanowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 To ja weekend się przejdę z 4# i poszukam rozmarzniętej wody Mocno dociążone miałeś te nimfki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 ja w niedziele Piotrze trafiłem dwa dobra alternatywa gdy ''reszta'' nie współpracuje .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Karasie łowiłem celowo. Dla mnie łowienie karasi w styczniu i lutym ale też w innych porach roku na muszkę to takie wyzwanie. Łowiłem je nawet suchą muszką i miałem z tego sporo frajdy.Muszki, nimfki powinny być lekkie(cztery zwojki lamety 0,5) i prezentowane na długim przyponie. Długi rzut z precyzyjnym ułożeniem przyponu oraz powolne ściąganie w ósemkę. Coś jak łowienie jeziorowych potokowców na imitację larw komara (buzzer) zawieszonych w toni. Wzory nimf chętnie pokażę z tym, że muszę najpierw uprosić Krystiana o wykonanie fotek. Edytowane 20 Lutego 2014 przez Zielony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Pięknie ! Gratulacje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Super Pamiętam jak jakieś dwa miesiące temu, przy łowieniu okoni na małą wahadłówkę z czerwonym chwostem, miałem dwa japońce. Całkiem słuszne, kotwiczka w pysku. Fajnie walczą te ryby na lekkim spiningu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Uaaa! Na początku myślałem że nie zrozumiałem nazwy wątku Fajne!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Ciekawy wątek, na pewno będę zaglądał z ciekawości, heh. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam,bliżej tarła te rybki są dosyć agresywne,i łowiłem w zeszłym roku na streamera na haku 1/0,oprócz karasi siadały również karpie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 @Zack czyżbyś się zakradł komuś do przydomowego oczka wodnego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jakich linek używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Gratuluję. A jakby cudnie brały na muchę imitującą gnojaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 @Zack czyżbyś się zakradł komuś do przydomowego oczka wodnego? Nie,akurat w tym stawie jest sporo,kolorowych karasi, poza tym typowo stawowo , karaś srebrny,karp,lin, Jakich linek używasz ?Używałem pływających sznurów airflo i shimano WF 8 i 7, brania pieknie sygnalizowane na sznurze, niestety na razie odpuściłem muche z powodu kontuzji łokcia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Faktycznie są agresywne, nigdy bym nie pomyślał że bialoryb może tak szaleć z tym oczkiem chodziło chyba o tego karasio-welona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Dzięki uprzejmości Krystiana mogę wstawić obiecane fotki karasiowych nimf plus kilka z pudełka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 (edytowane) Dzisiejszy karaś złowiony rzecz jasna na Muszkę podczas wspólnego wędkowania z synem. Edytowane 22 Marca 2014 przez Zielony 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Jak nie chcą brać pstrągi, trzeba łowić karasie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Karasie łowiłem kiedyś jedynie na spławik, to piękne, silne i waleczne rybki. Te powyżej 30cm muszą pięknie walczyć na muchówce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Wczorajszy amator czarnego świstera Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 witam kolegów ja wybrałem się za karasiem oraz karpiem na pobliski staw złowiłem karasia a co do karpi miałem za grubą żyłkę i nie rzucałem tam gdzie czeba przynętą jig zrobiony prze zemnie kolor czarny z czerwoną główką pozdrawiam Japa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Przy okazji łowienia wzdręg i okoni wylądowało na Brzegu takie karasisko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi