pawello Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Niby temat dość banalny ale chciałem się Was zapytać jakie macie sposoby na podkład do głębokiej szpuli? U mnie najczęściej ląduje kilka, kilkanaście metrów włóczki podebranej żonie. Może macie jakieś inne sposoby na spłycenie szpuli? Może jakąś taśmę nawijać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Najlepszy podkład to żyłka, najlepiej tej samej średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 ja nawijam sobie taśme malarska... ustawiam tak aby nop wchodziło pod rant żyłki jaką potrzebuje na danej szpulce, praktyczne bo nad woda nawijasz żyłke i wiesz że na bank będzie jej na szpuli tyle ile trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Dla mnie nawijanie na podkład czegokolwiek innego niż żyłka to totalne nieporozumienie. Miałem sporo używanych kołowrotków, które kupiłem razem z linkami, różne cuda pod linką można było znaleźć. Jakieś taśmy, nici itp itd. Wiadomo, że takiej taśmy na przykład w warunkach domowych nie nawinie się ręcznie z laserową precyzją (szczególnie jej większej ilości), będzie trochę więcej na górze albo na dole, czasami jakieś wybrzuszenie czy fałda się zrobi, a później lament, że kołowrotek źle nawija, że stożek taki czy owaki i majdrowanie podkładkami.Tak jak napisał @Andru77, żyłka pod spód i jazda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Najlepszy podkład to żyłka, najlepiej tej samej średnicy. Zaraz po tzw ekonomizerze.Wynalazek stary, ale genialny w swojej prostocie. Pierwsze,które znam ( i mam) to do ABU Cardinala 33.Dziś ma to samo np Shimanowskie Aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi