barach3 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam.Szykuję się na wyjazd, pod koniec maja, nad jezioro Öresjö w Szwecji. W pobliżu jest też kanał Göta, który też bierzemy pod uwagę Naszych wędkarskich łowów. Szukam wszelkich sprawdzonych informacji. Ktoś był? Coś wie? Jakieś miejscówki? Rybki? Inne ciekawe miejsca wędkarsko-turystyczne w pobliżu jeziora?Pozdrawiam i z góry dziękuję wszystkim za każde info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Ponawiam zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwymetal Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Mieszkam niedaleko (Göteborg) mogę pomóc logistycznie,jestem bardzo początkujący ale podpytam bardziej doświadczonych. Edytowane 5 Marca 2014 przez siwymetal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 OK. Czekam na każde wieści. Już teraz wielkie dzięki za każde info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulej Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Witam. Ja lowie na göta älv przy kungälv jak i w okolicach göteborga.napisz proszę jakie ryby dokładnie zamierzacie łowić bo repertuar jest duży w okolicy . Öresjö przy Borås? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Będziemy na Öresjö przy Trollhättan. W tamtych też okolicach planujemy łowienie na Göta älv. Interesują Nas wszystkie ryby, które da się złowić na spinning. Znasz to jezioro i kanał w tamtym rejonie? Daj znać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwymetal Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Na kanale można spotkać szczupaka,okonia,pstrąga i żadziej łososia. Sent from my iPad using Tapatalk. Pozdrawiam Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Na kanale można spotkać szczupaka,okonia,pstrąga i żadziej łososia. Łowienie raczej z łodzi, czy i z brzegu da się coś powojować? Jak wygląda sprawa z wodowaniem łódki na kanale? Są miejsca do tego przeznaczone?Rybek (szczupak, okoń, pstrąg) sporo, czy trzeba się namachać, by coś złowić?Jak wygląda sytuacja z sandaczem? PS. Masz może jakieś info odnośnie jeziora, na które się wybieramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulej Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam. Ja akurat nie znam tej części kanału co was interesuje. Łowie przy ujściu kanału do morza tu to generalne fajne łowisko, dużo brzegu porośnięte trzcinami i środek głęboki na ok 10m. Sporo szczupaka i białej ryby. Łowienie raczej z łodzi i na pewno są miejsca do zwodowania. Czy dużo ryb pewnie dużo jak się zna wodę. Jeśli chodzi o sandacza to trochę wasz termin koliduje bo przeważnie do 10 czerwca jest zakaz łowienia. Wiedz tez że tu po zimie i lodzie nie ma śladu juz dawno więc może się okazać że w waszym terminie szczupaki już będą na głębszej wodzie ale to tylko przypuszczenia. Na jak długo się wybieracie? Będziecie mieli swoje lodzie? Coś postaram się poszperać na temat jeziora. PS. Troszkę się nie zgodzę z kolegą siwymetal na temat łososia otóż göta älv jest jednym z większych tras wędrówki łososia. W lilla Edet można popatrzeć (polowic tez ????) jak skaczą metrowe sztuki widowisko super. Łowi się tam ok. 700-1000 szt/sezon. Najlepszy czas to lato i jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Na jak długo się wybieracie? Będziecie mieli swoje lodzie? Coś postaram się poszperać na temat jeziora. Będziemy od 31 maja do 7 czerwca. Łodzie będą nasze. Jak coś ciekawego znajdziesz, to daj znać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Fajny wyjazd wam się szykuje. Ekipa cała z Białego? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ekipa cała z Białego? Tylko część ekipy. Fajny wyjazd wam się szykuje. Pozdr. Już nie mogę się doczekać. Oby rybki dopisały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Kilka fotek kanłu w okolicach Geteborga... z powietrza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 i z wody ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Piękny, aż mnie w serduchu zakłuło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 I nieznany, byłem tam raptem 4-5 godz w zeszłym roku.... a w tym za chwile czyli 4-7 kwietnia Teraz Moj Przyjaciel Andrzej bada kanał takim urzadzeniem jak na foto, ale mnie nie pytajcie co to, bo ja w elektronice durny jestem, polece na gotowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Podzielisz się później wiedzą i wszelkimi pomocami ?Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Opisze ten weekendowy wyjazd ... tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulej Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Witam. Udalo mi sie wyszperac kilka pomocnych informacji: Öre sjö- mapahttp://www.sportfiskarna.net/pdfer/oresjo_djupkarta.pdfwww.sportfiskarna.net jezioro wyglada fajnie.... az mi sie zachcialo . co do göta älv to w waszym regionie jest on mozna powiedziec podzielony na dwe czesci. trollhätan oddziela je na polnocna i poludniowa. tu link z pomocnymi informacjami rowiez zaznaczone rampy. http://www.basetool.se/upload/Intra/Files/intrafile_130232904113009411.pdftroche tu cos mozna poczytac (sorry tylko SE) http://www.vastsverige.com/sv/visittrollhattanvanersborg/products/99613/Fiske-i-Gota-alv/ pozdrwiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dzięki za kolejne info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 @barach3 jedziesz może z Tomkiem L.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 @barach3 jedziesz może z Tomkiem L.? Jak nie jak tak. Śmigamy razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Jeszcze nie wiem czy będzie miejsce dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Kolego @yglo jak było ??? Miałeś się pochwalić. Jest czym?Panowie może macie jakieś świeże wieści ?Pod koniec maja już zaczynamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi