Guzu Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam, W zwiazku z moja wyprzedaza w dziale sprzedam, wiele osob pytalo na privach, czy to znaczy ze przestaje wedkowac.W tym watku pragne uspokoic zatroskanych, a przy okazji pokazac na co pozwala system zwany Real Four (RCS) w kolowrotkach Daiwa. Ponizej zdjecia kolowrotka, ktory nie istnieje. Oficjalnie ... Megabass Renlli 2500 R, a dokladniej 2508 R, codename "Ksiadz" . Na czym polega jego wyjatkowosc ? Na wykorzystaniu niemalze doskonalej jednostki napedowej (body z przekladnia) z kolowrotka Megabass Renlli 300.W polaczeniu z lekkim rotorem rozmiaru 2500 uzyskalem kolowrotek, jaki zawsze chcialem miec :Czarny + Mocna przekladnia 3000 o rownej i super plynnej pracy + lekki rotor (brak efektu rozpedzonego rotora) + wykorzystanie lekkich szpulek RCS Air + pelna moc hamulca (7 kg). Do tego kilka "bajerow" w postaci pokretla hamulca Megabass i magnezowa korbka wazaca mniej niz aluminiowe RCS. Kolowrotek prezentuje sie jak na zdjeciach ponizej.Nie jest nowy - juz sprawdzony na lowisku.Z parametrow "ciekawych" :11 lozyskbrak przelacznika wstecznych obrotow - wlaczone na staleNawoj 71 cm za obrotem. Waga - 240 g. Slowko o ostatnim parametrze : Wagowo uwazam, ze osiagnecie naprawde warte jest odnotowania :Kolowrotek o aluminiowej obudowie korpusu w rozmiarze 3000 z przekladnia 3000 o wadze...Exista (airmetal body) lub sporo ponizej Stelli 4000 (ktora ma szpule o 1 mm szersza od Daiwy 2500). Nie bede zanudzal co, skad, za ile i jak trzeba bylo wymienic by to osiagnac Kolowrotek, jak dla mnie, idealny do rzecznego sredniego spiningu . Zestaw z wedka (od @yglo) 12, 15, 17 lb i mozna ganiac jazie, klenie, bolenie, brzany, sandacze...Na koniec przypomnienie, co pisali kiedys w TV przed emisja programow z popisami kaskaderow : DO NOT TRY THIS AT HOME 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Piękna hybryda a i użytkowo pewnie TOP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Piękna hybryda a i użytkowo pewnie TOP Mam nadzieje, ze zacheci to Forumiczow do prob ...a tych, ktorzy juz takie proby czynia do pokazania ich efektow Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Świetna robota fajnie się prezentuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Zaje... Geniusz estetyczy osiągnąłbyś usuwając wszelkie napisy ze szpuli... wiem, wiem czepiam się bezsensu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Wiedzialem ,ze wiesz WSZYSTKO o kolowrotkach ! Ale ze jeszcze je sam potrafisz wyprodukowac to juz mnie zabiles . Piekna sprawa Daniel. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 No to już widzę na co poszło wyliczone przeze mnie ....tyś. zł ze sprzedaży Twojej szafy z zaskórniakami Miłego używania. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Z tą wagą to raczej chyba nie ma co się tak za bardzo podniecać Daiwa Exist 2506PE waży 185g, a model 3012 waży 230gram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Z tą wagą to raczej chyba nie ma co się tak za bardzo podniecać Daiwa Exist 2506PE waży 185g, a model 3012 waży 230gram Juz samo porownanie Zaion body z Exista 2012 do aluminiowego korpusu wywoluje u mnie podniecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Jak to u Daiwy: "...Real Custom..." Edytowane 21 Lutego 2014 przez Dienekes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 a rotor od czego ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 a rotor od czego ? Od Daiwy 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Teraz czekam na hybrydę Daiwa-Shimano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 ..Daniel, nie pasi mi tylko ten codename ( analogicznie do opisów Twoich wędek)...nie było czegoś mocniejszego w stylu np. Black Sabbath lub chociaż Judas Priest? Ksiądz kojarzy się tak jakoś dwuznacznie...no chyba, że to zamierzone P.S młynek klasa, mam nadzieję go "pomacać" nad Oder River... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Ładniutki ten Frankenstein Rotorek od Airity?PozdrawiamArek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Real Four Made in Guzu .Podziw dla pomysłu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 I to się nazywa tuning. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Ładniutki ten Frankenstein Rotorek od Airity?PozdrawiamArekNie. Rotor jest czarny. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Ten miałem na myśli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 No jeszcze, żeby był Japoński: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 kiedys byly dostepne czerwone bodys, rotory, szpule, korby i zaslepki w roznych kolorach, to byla generacja pierwszej certate ... ciekawe ilu z was to jeszcze pamieta? to byly czasy, kiedy mozliwosc zlozenia sobie prawdziwego 'customa' byla podana na tacy ... szkoda, ze daiwa odeszla od tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Reszta R4 ma błyszczące, no chyba że od jakiegoś Megibasska przełożyłeś, są tam wersje czarny mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 kiedys byly dostepne czerwone bodys, rotory, szpule, korby i zaslepki w roznych kolorach, to byla generacja pierwszej certate ... ciekawe ilu z was to jeszcze pamieta? to byly czasy, kiedy mozliwosc zlozenia sobie prawdziwego 'customa' byla podana na tacy ... szkoda, ze daiwa odeszla od tego modelu Były, a i owszem, tyle, że ten u Guza rotorek nie jest od Certate.Tunning firmy I'ze bodajże, czy jakoś tak - najfajniejsza wersja Vintage, nie było problemu, że się zarysuje, obije, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 ja wiem z czego daniel budowal tego cosia ... udalo mi sie, bez wiekszego problemu, wyczytac w poczatkowej czesci watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi