antilag Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam , przypomiałem sobie ze nie mam kija na bolki a sezon już blisko ! szukam blanku do 25-28g maxdługość 270-310cmma wchodzić w parabole , ale dopiero pod obciążeniem , przechodzić ze szczytowej w parabolemyślałem o jakimś blanku muchowym ,ze wzgledu na wielosklad i tam raczej występuje akcja paraboliczna upieram sie przy paraboli proszę o sugestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 http://jerkbait.pl/topic/24455-w%C4%99dka-na-bolenia/?hl=%2Bkijek+%2Bna+%2Bbolenie#entry1249935 poszukaj troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 A może chcesz twin powera od shimano? Długi 3.05m i cw 10-40 idealna parabola mam takiego na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 http://jerkbait.pl/topic/24455-w%C4%99dka-na-bolenia/?hl=%2Bkijek+%2Bna+%2Bbolenie#entry1249935 poszukaj troszkę.A ty poczytaj... troszkę. Starsze Shimano (wskazywany np. przez J_D) takie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Blaas M, albo nawet F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jaki przedział cenowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 interesuje mnie sam blank , idealem było by gdyby na poczatku pod obciążeniem przynęty pracował szczytem i koniecznie musi przechodzić w parabole . ma kto zdjecia pod obciążeniem tego proponowanego blanku blaas ? Co do ceny to powiedzmy że jestem elastyczny , chce kupić kij którego po roku nie będę zmieniał ,boleń to ryba za która chodzę najczęściej i muszę mieć kij perfekcyjny. Wiem jak ma wyglądać wizualnie niestety żaden kij fabryczny nie pasuje do tej wizji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 http://jerkbait.pl/topic/24455-w%C4%99dka-na-bolenia/?hl=%2Bkijek+%2Bna+%2Bbolenie#entry1249935 poszukaj troszkę. kurde stary , chyba się nie zrozumieliśmy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Bolenia łowię Batsonem rx8 do 17 lb , łowię też blasem F do 15 lb równie pięknie się gnie.. Chłopaki chwalą cts -y, CD w xls też podobno fajne, poza tym st croix - avid. jak widzisz nic nowego... ale to dobre blanki i wędki na tym dobre wychodzą.. Edytowane 22 Lutego 2014 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ja Bolki bardzo lubiłem katować kijem na blanku Batsona RX7 IP964F(mam jeszcze starą zieloną serię ), jak komuś dlugość nie przeszadza to świetny blank pod te ryby ze swojej strony mogę z czystym sumieniem polecić. Nawet myslałem go przezbroić na cast,ale po rozmowie z @Dąbkiem zostanie jako spin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Antilag... hmmm... wiesz w tym naszym łowieniu, to jest chyba więcej gonienia za króliczkiem... Z wędkami podobnie. Perfekcyjnej to pewnie jeszcze nie wyprodukowano... wielu ludzi... wiele upodobań... wiele zdań. Ja łowie bolenie avidem, 9 stóp, do 21 gr, zbrojony w Art - Rod. Nie narzekam. Pracuje jak chyba byś chciał. Mam też elitkę 9'6 stopy ale tą do 56 gr, ona ma dość ciekawą pracę. Łowię nią trocie (a przynajmniej się staram... ). Pod przynętą prawie się nie ugina, wydaje się być kijem od szczotki, a jak "dostanie" rybę gnie się po całości. Może popytaj o elitkę 9,6 ale tą do 18 gr. Podejrzewam, że może się podobnie zachowywać. Zresztą mam niecny plan kupić ją w na ten sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Bolenia łowię Batsonem rx8 do 17 lb , łowię też blasem F do 15 lb równie pięknie się gnie.. Chłopaki chwalą cts -y, CD w xls też podobno fajne, poza tym st croix - avid. jak widzisz nic nowego... ale to dobre blanki i wędki na tym dobre wychodzą.. rx8 to chyba zbyt szczytem robi , blaas mi sie podoba jeszcze tylko nie wiem ktory czy m czy f , musze gdzies to pomacać . Jeszcze raz mowie musi wchodzić pod ryba w parabole to pdstawa. Antilag... hmmm... wiesz w tym naszym łowieniu, to jest chyba więcej gonienia za króliczkiem... Z wędkami podobnie. Perfekcyjnej to pewnie jeszcze nie wyprodukowano... wielu ludzi... wiele upodobań... wiele zdań. Ja łowie bolenie avidem, 9 stóp, do 21 gr, zbrojony w Art - Rod. Nie narzekam. Pracuje jak chyba byś chciał. Mam też elitkę 9'6 stopy ale tą do 56 gr, ona ma dość ciekawą pracę. Łowię nią trocie (a przynajmniej się staram... ). Pod przynętą prawie się nie ugina, wydaje się być kijem od szczotki, a jak "dostanie" rybę gnie się po całości. Może popytaj o elitkę 9,6 ale tą do 18 gr. Podejrzewam, że może się podobnie zachowywać. Zresztą mam niecny plan kupić ją w na ten sezon. tak, 25-28g to optimum , 18g to przy mało będzie . zastanawiam się nad tym blaasem m albo f i ciekawym blankiem od pana Kawalca grizzly blue . Co gorsza nie mialem żadnego z nich w łapach .... Miałem Batsona IST1024F RX7 ale niestety był za krótki , więc wolał bym co w przedziale 280-300. bo nieraz brakowało tych paru cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) spolegliwy szczyt? a skąd wiesz czy nie będzie wystarczający? ludzie oceniaj różną miarą - jednym zbyt spolegliwy innym nie. Moim skromnym zadaniem ten blank pod bolka będzie ok mam używam i polecam. Edytowane 22 Lutego 2014 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 A wpadnij tu: http://jerkbait.pl/topic/35653-8-marca-spotkanie-forumowicz%C3%B3w-jerkbaitpl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 no , wpadne! nie wiesz czy będą xzogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 A Fishingart robi Xzogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 nie ale , maja byc u kolegi z forum który chyba też bedzię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 ja śmigam za Bolasami Pacific Bay 3,05m od 4gr.. do 18gr.. super kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 z do jakich realnie przynęt ten pac? I jaką ma akcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 tu masz ugięcie blaasa f slf9610 post 206 http://jerkbait.pl/topic/14423-moje-patyki-wobi/page-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) tu masz ugięcie blaasa f slf9610 post 206 http://jerkbait.pl/topic/14423-moje-patyki-wobi/page-11Hohoho.Skoro Blaas to nawet "czternastogramowy" machnie 25g. Nie ma bata. Edytowane 25 Lutego 2014 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) machnie machnie Edytowane 25 Lutego 2014 przez grayo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) zastanawiam sie nad tym SLF9620-2 9'6” 10-20lb 10-35g ( ewentualnie oczko niżej ten do 28g )i SLM9617-2 9'6” 10-17lb 10-30g Edytowane 26 Lutego 2014 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Cały zeszły sezon łowiłem na Wiśle SLM9617 i jestem z niego więcej niż zadowolony. Chciałem wziąć jego odpowiednika z serii F, jednak po porozmowach z Panem Krzysztofem i jego poradach, zdecydowałem się na SLM. W wątku kolegi, który składał tą szpadę boleniową masz fotki ugięcia tego blanku : http://jerkbait.pl/topic/7408-moje-pierwsze-wędki/page-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 To jest ten blank !! mój faworyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi