Mam pytanie do naszych nowych kolegów z nad Odry ,Jacka i Andrzeja których bardzo serdecznie witam.
Jakie macie skuteczne patenty na duże okonie,ja nie umiem znależć skutecznej metody na systematyczne łowienie dużych pasiaków.
Od kilku lat łowię na moich kochanych Goczałkowicach systematycznie szczupaki ,sandacze i okonie ,tylko że z okoniami jest mały problem .Jak biorę typowy zestaw na okonia czyli mikrodziga ,boczny trok i małe przynęty to łowię okonie ale maksymalnie trzydziestaki,jak jadę na szczupaka czyli kij do 40 gr plecionka ,stalowy przypon i duże przynęty np kopyta 8cm ,wirówki 4 to okonie tak biorą że czasami mam problem wyciągnąć im przynęte z pyszczka .A już najlepsze jest to, że łowiąć w nocy sandacze na 12 cm sandry jako przyłów trafiają się takie okonie że dopiero wtedy można się przekonać jakie okonie podpływają pod samą opaske.
Już sam nie wiem co mam sądzić o tych moich okoniach czy one gazet wędkarskich nie czytają,jakieś nie nowoczesne te okonie z Goczałkowic .
Jakie wy macie doświadczenia z dużymi okoniami?i co byście mi doradzili?
Pytanie
tomi78
Mam pytanie do naszych nowych kolegów z nad Odry ,Jacka i Andrzeja których bardzo serdecznie witam.
Jakie macie skuteczne patenty na duże okonie,ja nie umiem znależć skutecznej metody na systematyczne łowienie dużych pasiaków.
Od kilku lat łowię na moich kochanych Goczałkowicach systematycznie szczupaki ,sandacze i okonie ,tylko że z okoniami jest mały problem .Jak biorę typowy zestaw na okonia czyli mikrodziga ,boczny trok i małe przynęty to łowię okonie ale maksymalnie trzydziestaki,jak jadę na szczupaka czyli kij do 40 gr plecionka ,stalowy przypon i duże przynęty np kopyta 8cm ,wirówki 4 to okonie tak biorą że czasami mam problem wyciągnąć im przynęte z pyszczka
.A już najlepsze jest to, że łowiąć w nocy sandacze na 12 cm sandry jako przyłów trafiają się takie okonie że dopiero wtedy można się przekonać jakie okonie podpływają pod samą opaske.
Już sam nie wiem co mam sądzić o tych moich okoniach czy one gazet wędkarskich nie czytają,jakieś nie nowoczesne te okonie z Goczałkowic .
Jakie wy macie doświadczenia z dużymi okoniami?i co byście mi doradzili?
Pozdrowienia z Cieszyna
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi