Pozwalam sobie zadać publiczne pytanie do naszych redaktorów.
Liczę na odpowiedź nie usunięcie posta lub zamknięcie wątku.
Z dużym zdziwieniem doczytałem do końca wątek o cenach blanków u rodbuilderów, szczególnie uzasadnienie Friko zamknięcia tego wątku wzbudziło wiele wątpliwości.
Cytuję:
I na tym ją zamykam. Sprawa cen w pracowniach jest sprawą pomiędzy rodbuilderami a ich klientami. Jednym i drugim życzę jak najlepiej
Natomiast ponieważ chcę namówić naszych robuilderów na jeszcze kilka ciekawych materiałów dla naszej strony, zamykam ten wątek zanim zaczną się zastanawiać czy warto
Zatem czy się to komuś podoba czy nie - dyskusji o cenach nie będzie. Pozdrawiam
I mam pytanie - czy redaktorzy jerkbait.pl chcą aby portal był NIEZALEŻNY czy tez będzie tak że niektóre tematy są tabu i się o nich nie mówi. Nie wolno pisać o dziwnych cenach sprzętu z Japonii w sklepie jednego z naszych forumowiczów. Wolno krytykowac salmo. Można pojeździć po WŚ ale nie daj boże podnieść rękę na święte krowy - RodBuilderów. Czy niezależność jerkbait.pl o której tyle było mówione istnieje?? Bo czytając ponieważ chcę namówić naszych robuilderów na jeszcze kilka ciekawych materiałów dla naszej strony, zamykam ten wątek mam wielkie watpliwości. Czy na tackletour które wydaje się być ostatecznym celem profesjonalizmu dla portalu też zamyka się tematy tylko dlatego ze ktoś źle napisze o MB czy Shimano?? Czy naprawdę prosta odpowiedź na pytanie dlaczego blanki w polsce są rozliczane w kursie sprzed 3 lat wykracza po za przyjęty kierunek tego portalu?? Zupełnie tego nie rozumiem, bynajmniej nie chcę ingerować w Wasz - redaktorów portal i kierunek w jakim chcecie się rozwijać, ale chciałbym jasnej odpowiedzi jak to działa. Bo chyba już się nie odważę napisać że np kije od rodbuilderów bywają do dupy, źle wykonane, nie są dotrzymaywane terminy, są skrojone na miarę jak buty 3 rozmiary za duże. Od rodbuildera kij może być tez źle dobrany, źle wykonany bo jak sądzę rodbuilder też człowiek i podobnie jak w przypadku kupienia w USA czy w Japonii możemy co najwyżej odsprzedać coś co nam nie leży lub naszym zdaniem jest źle wykonane. Ostatnio pod rząd widziałem trzy doskonałe wędki zrobione przez jednego z polskich rodbuilderów, w bardzo rozsądnej cenie jako gotowy produkt (ok 10-20% wyższej niż podobny produkt seryjny z niskiej-średniej półki z japonii) ale z charakterystyką niedostępną na rynku gotowców. To dla przeciw wagi prawdziwej inwazji źle dobranych i wykonanych wędek z różnych pracowni jakie oglądałem wcześniej (z 3 czy 5 sztuk ). Czy za to już się dostaje bana?? Bo chyba pisanie czegoś takiego na forum psuje układ i mogą nie chcieć więcej publikować artykułów
Bynajmniej nie chodzi mi o jakiś atak na rodbuilderów, ale uważam ze nie powinni byc traktowani jak święte krowy bo to psuje rynek. Wielokrotnie robią pordukty świetne, nie do dostania. Ale myślę że jeśli cos jest nie tak (ceny, efekt końcowy itp) to powinniśmy jako konsumenci mieć prawo głosu, trwanie w bezustannym uwielbieniu chyba nie wyjdzie na dobre ani producentom ani konsumentom.
Pytanie
Kuba Standera
Witam
Pozwalam sobie zadać publiczne pytanie do naszych redaktorów.
Liczę na odpowiedź nie usunięcie posta lub zamknięcie wątku.
Z dużym zdziwieniem doczytałem do końca wątek o cenach blanków u rodbuilderów, szczególnie uzasadnienie Friko zamknięcia tego wątku wzbudziło wiele wątpliwości.
Cytuję:
I na tym ją zamykam. Sprawa cen w pracowniach jest sprawą pomiędzy rodbuilderami a ich klientami. Jednym i drugim życzę jak najlepiej
Natomiast ponieważ chcę namówić naszych robuilderów na jeszcze kilka ciekawych materiałów dla naszej strony, zamykam ten wątek zanim zaczną się zastanawiać czy warto
Zatem czy się to komuś podoba czy nie - dyskusji o cenach nie będzie. Pozdrawiam
I mam pytanie - czy redaktorzy jerkbait.pl chcą aby portal był NIEZALEŻNY czy tez będzie tak że niektóre tematy są tabu i się o nich nie mówi. Nie wolno pisać o dziwnych cenach sprzętu z Japonii w sklepie jednego z naszych forumowiczów. Wolno krytykowac salmo. Można pojeździć po WŚ ale nie daj boże podnieść rękę na święte krowy - RodBuilderów. Czy niezależność jerkbait.pl o której tyle było mówione istnieje?? Bo czytając ponieważ chcę namówić naszych robuilderów na jeszcze kilka ciekawych materiałów dla naszej strony, zamykam ten wątek mam wielkie watpliwości. Czy na tackletour które wydaje się być ostatecznym celem profesjonalizmu dla portalu też zamyka się tematy tylko dlatego ze ktoś źle napisze o MB czy Shimano?? Czy naprawdę prosta odpowiedź na pytanie dlaczego blanki w polsce są rozliczane w kursie sprzed 3 lat wykracza po za przyjęty kierunek tego portalu?? Zupełnie tego nie rozumiem, bynajmniej nie chcę ingerować w Wasz - redaktorów portal i kierunek w jakim chcecie się rozwijać, ale chciałbym jasnej odpowiedzi jak to działa. Bo chyba już się nie odważę napisać że np kije od rodbuilderów bywają do dupy, źle wykonane, nie są dotrzymaywane terminy, są skrojone na miarę jak buty 3 rozmiary za duże. Od rodbuildera kij może być tez źle dobrany, źle wykonany bo jak sądzę rodbuilder też człowiek i podobnie jak w przypadku kupienia w USA czy w Japonii możemy co najwyżej odsprzedać coś co nam nie leży lub naszym zdaniem jest źle wykonane. Ostatnio pod rząd widziałem trzy doskonałe wędki zrobione przez jednego z polskich rodbuilderów, w bardzo rozsądnej cenie jako gotowy produkt (ok 10-20% wyższej niż podobny produkt seryjny z niskiej-średniej półki z japonii) ale z charakterystyką niedostępną na rynku gotowców. To dla przeciw wagi prawdziwej inwazji źle dobranych i wykonanych wędek z różnych pracowni jakie oglądałem wcześniej (z 3 czy 5 sztuk
). Czy za to już się dostaje bana?? Bo chyba pisanie czegoś takiego na forum psuje układ i mogą nie chcieć więcej publikować artykułów
Bynajmniej nie chodzi mi o jakiś atak na rodbuilderów, ale uważam ze nie powinni byc traktowani jak święte krowy bo to psuje rynek. Wielokrotnie robią pordukty świetne, nie do dostania. Ale myślę że jeśli cos jest nie tak (ceny, efekt końcowy itp) to powinniśmy jako konsumenci mieć prawo głosu, trwanie w bezustannym uwielbieniu chyba nie wyjdzie na dobre ani producentom ani konsumentom.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi