kolo575 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Jak w temacie chce sobie przezbroić kongera turbo 3m (zielona seria ) w jakieś lepszej klasy przelotki np.aconite +sic na szczyt .I tu pytanie gdzie warto oddać wędkę żeby było tanio a solidnie (i ile mniej więcej wyniesie taki demontaż + zamontowanie nowych omotek . Kij obecnie ma 9 przelotek ale chciałbym go uzbroić na 10 lub 11 .Z góry dzięki za odp Edytowane 23 Lutego 2014 przez kolo575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 He spoko gruby17 Ci zrobi super wędęczkę ale nie na alkonitach bo będzie ciężką, proponuję na Przelotkach Minima TiChrome są lżejsze i są super.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Tej zimy przezbroiłem pierwszy kij .Na kij starodawny założyłem minimy .Komponenty i doradztwo z brc .Po wczorajszym testowaniu uwarzam że rzuty [na kroki ok. 40 procent dłuższe ]Chyba się opłaca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Jak w temacie chce sobie przezbroić kongera turbo 3m (zielona seria ) w jakieś lepszej klasy przelotki np.aconite +sic na szczyt .I tu pytanie gdzie warto oddać wędkę żeby było tanio a solidnie (i ile mniej więcej wyniesie taki demontaż + zamontowanie nowych omotek . Kij obecnie ma 9 przelotek ale chciałbym go uzbroić na 10 lub 11 .Z góry dzięki za odp Przeróbka o ile ma być wykonana porządnie wiąże się z oskrobaniem blanku z lakieru, polerowaniem itp.to dosyć pracochłonne zajęcie. Pracownie raczej unikają tego typu zleceń, a i dla Ciebie będzie taniej jak poszukasz chętnego po kolegach którzy zbroją.Tak na marginesie fajny blank i po przezbrojeniu sporo zyska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 ten blank jest lakierowany czy matowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Lakierowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 no to bedzie drożej i/lub trudniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Jak w temacie chce sobie przezbroić kongera turbo 3m (zielona seria ) w jakieś lepszej klasy przelotki np.aconite +sic na szczyt .I tu pytanie gdzie warto oddać wędkę żeby było tanio a solidnie (i ile mniej więcej wyniesie taki demontaż + zamontowanie nowych omotek . Kij obecnie ma 9 przelotek ale chciałbym go uzbroić na 10 lub 11 .Z góry dzięki za odpKażdy z rodzimych rodbuilderów (amatorów również) zrobi to znakomicie. Kwestia wyboru bardzo szeroka.Ostatnio odebrałem kijek po takim właśnie zabiegu. Przebudował Wojtek Grochola -pracownia PSTRĄGMAN.Jestem bardzo zadowolony z wykonania projektu, w który nie ingerowałem właściwie wcale. Nie wiem tylko, czy będzie chętny na skrobanie blanku.Mój tego nie wymagał. Za to, w pierwotnym uzbrojeniu prezentował się dość karykaturalnieKilka pstryków na szybko: Edytowane 15 Marca 2014 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Mój St.Croix WS86MHF2 też mocno się zmienił po przezbrojeniu u Pana Zbigniewa Kawalca.Założone zostały Alps Zirconium + szczyt Fuji SIC.Jak spacing jest ok to nie jest konieczna skrobanka - przynajmniej nie zawsze.Wszelkie dylematy i ewentualne problemy poruszałem w tym wątku http://jerkbait.pl/topic/36269-przezbrajanie-blanku-a-umiejscowienie-przelotek/ , ostatecznie wyszło bardzo dobrze. Edytowane 15 Marca 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) A mam jeszcze takie pytanie , może ktoś z kolegów przezbrajał tego Kongerka ?Chodzi mi tu o rozstaw przelotek chwiałbym dołożyć o 2 więcej niż fabrycznie .?Czy jest to do zrobienia ? Edytowane 15 Marca 2014 przez kolo575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 A mam jeszcze takie pytanie , może ktoś z kolegów przezbrajał tego Kongerka ?Chodzi mi tu o rozstaw przelotek chwiałbym dołożyć o 2 więcej niż fabrycznie .?Czy jest to do zrobienia ?A jaki to dokładnie Konger.cw.i czy wklejka czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) W przezbrojenie wedki trzeba wlozyc wiecej czasu i pracy niz w uzbrojenie blanku od podstaw. Nie jestem przekonany czy znajda sie na forum chetni zrobic to za pol darmo :-). Mam na mysli gruntowne przbrojenie rekojesc+przelotki bo jesli chodzi o same przelotki to pol biedy.... Zachecam kolega aby zabral sie za to sam. Podaj wiecej danych odnosnie kija: dlugosc, cw, dl do uchwytu kolowrotka to mozne znajdzir sie ktos kto dobierze przelotki i poda spacing przynajmniej w przyblizeniu Edytowane 16 Marca 2014 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Kij jest do 3m/ 21g .Jak w temacie chodziło mi o przezbrojenie samych przelotek ,nikt tu nie mówi o całym gruntownym przezbrojeniu .Patrząc na oferty pracowni koszt przewinięcia jednej przelotki 15zł , tylko nie wiem czy to z cena z demontażem czy tylko nawinięcia nowej .Jeżeli chodzi o cenę ,więcej niż 200zł nie będę inwestował bo nie ma to sensu gdyż kijek jest w bardzo dobrym stanie a przezbrojenie to taki mój kaprys, bo myślę we wymiana przelotek dała by mu wiele na "+" .Bo blank jak na kij fabryczny naprawdę jest fenomenalny kto ma ten wie. Edytowane 16 Marca 2014 przez kolo575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 2 Stowki z przelotkami? Jesli tak to moze byc ciezko bo same przelotki np. Minima tichrome i szczyt Sic. wyjda jakies 150zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Mówię tu o samej robociźnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) U Zbigniewa Kawalca za Alps Zirconium z SiC na szczycie (łącznie 8 sztuk) wyszło mnie 200 z groszami razem z robotą. Edytowane 16 Marca 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Mówię tu o samej robociźnie .Spokojnie sie zmiescisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 tez potrzebuje rady odnosnie przezbrojenia kija ... czy koledzy wiedza moze w jakim watku najlepjej zadawac pytania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Najlepiej na priva, masz wątek dedykowany twórcom kijków, wybierz sobie i zapytaj....... Ja zapytałem i wybito mi głupotę z głowy, lepiej wyjdzie nowy blank w moim przypadku, tym bardziej ze ma oplot. Ale też chętnie bym przezbroił irilucka na lekkie przelotki wiec podziel sie informacją jak już zrobisz Kolo nowego/starego turbo:) moze lekkie przelotki usztywniły by mi lucka trochę.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi