Przemek Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Byłem,widziałem, nic nie złapałem Pogoda wyśmienita, nie licząc porannej mega mgły.Spory ruch nad wodą jak na tą porę roku i tą rzekę.Szkoda że równie aktywnie nie było pod wodą lecz cóż nie samymi rybami człowiek żyje. Pozostają nam też świeże czyste powietrze, piękne widoki oraz radość ze spotkania w doborowym towarzystwie.Jak wspomniałem wziąłem aparat nad wodę lecz mgła skutecznie utrudniła focenie krajobrazów.Wędkarz.Mgła.Szron.Las nad rzeką.Bobowe sprawki.A gdy zrobiło się cieplej nad Liwcem wyroiły się robale Obiecuję że to nie ostatnia wyprawa nad Liwiec w tym sezonie.Wodom cześć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proszew Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Witam panowie co taka cisza? czy orientujecie sie czy coś sie dzieje na liwcu w okolicach Zaliwia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 jest zakaz do końca kwietnia może to dla tego cisza na rzeką ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proszew Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Chodziło mi o drugie Zaliwie (Piegawki) w górę od mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Może nie w Zaliwiu ale przy górce widokowej dzisiaj kompletne nic, tylko wiatr pizgał niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Ja dzisiaj z bratem pod Węgrowem też na zero, ale byliśmy gdzieś od 12 do 14:30. Za to pod koniec łowienia zaliczyliśmy kontrolę PSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmario73 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Mam pytanie czy w Liwcu łowi się jazie i klenie bo coś o tych gatunkach nie słyszałem żeby ktoś łowi jedynie wszyscy mówią tylko o szczupakach, okoniach no i mój kuzyn opowiadał że w tamtym sezonie złowił kilka niewymiarowych sandaczyków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Owszem łowi się, ale ja sam nie mam doświadczenia z tymi gatunkami. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że na pewno są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proszew Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 WitamPanowie jak tam Majówka nad liwcem dzieje się coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Nie wiem jak pierwszego, ale wczoraj było pusto, na 5 km odcinku spotkałem tylko 2 wędkarzy z żywcami. Coś tam gryzło, coś się złapało, ale bez rewelacji, wszystko poniżej 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proszew Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ja bylem dzisiaj spodkałem 5 wędkarzy jeden wyjął szczupaczka około 40cm ja na 4 godziny wycieczki tylko 2 okonie kicha totalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 U mnie też kicha, byłem pierwszego i drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polk Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Byłem wczoraj na wysokości Węgrowa. W dwie godziny 4 niewymiarowe szczupaki, 4 pobicia takich samych, a jeden taki ok 60-tki wypłyną za przynętą i obejrzał kto mu dzieciaki 9 cm gumą denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 A jak stan wody? Brat był w majówkę w okolicach Zaliwia i mówił że woda podniesiona i brudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polk Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Stan wody średni. Byłem w rejonie cofki śluzy na moście drogowym do Kryp. Pozim wody zmiania się z dnia na dzień. Jeśli ktoś chce dokładny stan wody w Liwcu w okolicach Zaliwia to polecam http://monitor.pogodynka.pl/hydro/map#/Bug Wybieramy Zaliwie - Piegawki i mamy stan wody co 1 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Odświeżam wątek :-) ,nikt nic nie łowi ,rzeka zapomniana :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Co dzień łowi, co dzień rwie Woda wysoka, gęsto od roślinności, ryba słabo żeruje. Chyba pora odstawić ciężki sprzęt do szafy i bawić się ultralightem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Klenie żerują bardzo intensywnie tylko że w odpowiednich porach i z przynętami jak i sposobami podania trzeba się dostosować :-) ,okoń to samo a jakie ładniusie :-). Edytowane 8 Lipca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Klenie żerują bardzo intensywnie tylko że w odpowiednich porach i z przynętami jak i sposobami podania trzeba się dostosować :-) ,okoń to samo a jakie ładniusie :-). I po co tak oszukiwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Rok temu szedłem cały dzień brzegiem rzeki ,dzicz :-) ,tak koło 16:00 widzę dziada borowego ze spławikiem :-) witam się i zagaduje ,jak tam ,co tam ,jakie ryby łowi itp.itd ,dziad się nie odzywa :-) gdy skończyłem ,dziad odpowiada charczącym dziwnym głosem ,dwa zdania a w zasadzie jedno tylko dwa razy powtórzone "martwa woda - martwa ,martwa woda " hahahahha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Takich nie brakuje nigdzie, ja mam na swoim odcinku też takiego dyżurnego gliździarza co nic nie odpowie. Chyba że akurat przepłynie kajak, to klnie sobie pod nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 witam kolegów, wyniki w okolicach Węgrowa ?szykuje się wolna sobota i gdzieś bym porzucał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ktoś był ostatnio? Wiecie może jak wygląda rzeka w okolicach Zaliwia? Latem strasznie zarosło ktoś wie jak wygląda teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Cały czas mocno zarośnięty, niezbyt duża woda, ciężko połowić. Muszą przyjść regularne nocne przymrozki, wtedy opadnie zielsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ok dzięki, przynajmniej nie będę jutro pedałował na darmo. Zawsze zostaje Kostrzyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi