mackot_88 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 http://www.tygodniksiedlecki.com/t27763-listopadowy.szczupak.htm Kolejny zeżarty :/ Co za stary ch**... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Trzeba być jakimś prymitywem żeby zeżreć taką rybę. W Liwcu taki szczupak to pomnik przyrody. Co za ludzie...... I10 kg to on nie mial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ale pewnie niewiele mu do tych 10kg brakowało, na pewno był pełen ikry, niech mu w gardle bokiem stanie ten szczupak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Oj przydałyby się na Liwcu górne widełki w granicy 75-80 cm. Choć nie wiem czy to coś by dało, o ilu zeżartych dużych rybach nikt nic nie wie w mediach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 To by była tzw. walka z wiatrakami...Brak regularnych kontroli, miejscowi, którzy robią co chcą...Wprowadzać można, ale i tak nikt tego nie będzie przestrzegał...Ja słyszałem w tamtym tygodniu o takim 5,5kg, który dostał w beret w okolicach Wólki Proszewskiej...Na żywca z jesieni tam jest robiona rzeź, do kalosza chowają wszystko, co się rusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Dokładnie o tej samej rybie pisaem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 W okręgu siedleckim górne wymiary raczej niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ojciec mieszka w Łochowie obok Liwca i mówi, że kłusują na potęge... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ojciec mieszka w Łochowie obok Liwca i mówi, że kłusują na potęge...też pochodzę z tych stron i wiem jakie ryby były, jakie są i kto je lubi jeść - z kołpakiem nad wodę niejeden chodzi a wiosennego zakazu chyba nikt z miejscowych nie przestrzega, no chyba że woda wysoka to się samo przez się rozumie że nie łowią. pamiętam jak brat chodził co 2-3 dni z garścią wisienek, wyciągał 1! klenia, a były takie po 50+ i wracał do domu, ryba na wiosnę i jesienią ostro szła z Buga w górę rzeki i było bardzo fajnie - nawet mięsiaże nie byli w stanie tego przeżreć, teraz od Łochowa do ujścia to nawet mało rekreacyjnie rzeka wygląda - taka jakby o niej ktoś zapomniała co do tego szczupłego - ładny, my wypuszczamy, ale gościu złowił i wziął w zgodzie z regulaminem - więc ja do niego nic nie mam, a że nikt z nas nie robi zdjęcia ryby w chałupie to inna inszośćpowiem tak, zarybiajmy, pilnujmy i jakoś to może będzie na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Łooo ja ,w Liwcu takie ryby !? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 A coś Ty kolego myślał? Pozory mylą, sam w tym roku miałem takiego klocka na kiju okoniowym, niestety 15cm wolfram okazał się za krótki, ale wiem, że są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 W okręgu siedleckim górne wymiary raczej niemożliwe. Szkoda Kolego, że nie czytasz zezwolenia, które posiadasz. Chyba, że już jesteś w Okręgu Mazowieckim i nie interesujesz się. Polecam tę sympatyczną lekturę, pomaga w trakcie spotkania ze strażnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 ...pomaga w trakcie spotkania ze strażnikiem. Bartku drogi jakim strażnikiem ?Na odcinku Łochów - ujście do Bugu, szybciej spotkasz Yetiego Rozmawialiśmy kiedyś o tym temacie, ale sytuacja bez zmian W tym roku siedziałem na wsi kwiecień - październik i Yeti przemykał się parę razy miedzy drzewami, ale strażnika ani widu ani słychu Raz PSR widziałem w tym roku w Brańszczyku, opisywałem sytuacje w wątku "Rzeka Bug".Znowu miałem pecha ? Pozdrawiamtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 A coś Ty kolego myślał? Pozory mylą, sam w tym roku miałem takiego klocka na kiju okoniowym, niestety 15cm wolfram okazał się za krótki, ale wiem, że są Nie no słyszałem o jakichś 60 tkach ale o takich kabanach nie.Szczerze mówiąc nigdy tam nie wędkowałem ,wszystko co wiem o tej wodzie słyszałem z opowieści i trochę tu poczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ryby w Liwcu są tylko się nie nowi. Ja osobiście widziałem jazie wielkie jak łopaty. W prZyszłym roku będą moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Bartku drogi jakim strażnikiem ? Na odcinku Łochów - ujście do Bugu, szybciej spotkasz Yetiego Rozmawialiśmy kiedyś o tym temacie, ale sytuacja bez zmian W tym roku siedziałem na wsi kwiecień - październik i Yeti przemykał się parę razy miedzy drzewami, ale strażnika ani widu ani słychu Raz PSR widziałem w tym roku w Brańszczyku, opisywałem sytuacje w wątku "Rzeka Bug".Znowu miałem pecha ? Pozdrawiamtomek Chyba rzeczywiście masz pecha SSR z Łochowa był w tym roku ponad 60 razy na kontroli, z czego 25 na Liwcu, a PSR też kilka razy zaglądał. Problem z naszym PSR jest jeden - mało ludzi. Chłopaki uwijają się, ale też są ludźmi, mają rodziny itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 PSR widziałem w tym roku kilka razy nad Bugiem w okolicach Łochowa, nawet 3 razy mnie kontrolowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 No i jeśli to rzeczywiści mój pech to pies to trącał Fakt że staram się głównie bywać w tygodniu.... ot "godzinka po robocie" pomęczyć parę okonków i do domu.Często gęsto nie widzę pół żywej duszy nad wodą.W tym roku miałem trzy rozmowy edukacyjne, z panami którzy nie potrafią liczyć do dwóch.Bardzo efektywnie się prowadzi takie rozmowy trzymając za kolczatkę psa wielkości cielaka Żadnych dyskusji, żadnych tekstów typu a ch..... Ci do tego, czy sp.. pan....Ja wiem wiem że ten piesek chce do wody się popluskać i dlatego się tak wyrywa, rozmówcy już nie Jeśli mogę coś zasugeruje... Odcinek od mostu na 62 (okolice mostu), później Lorreto - Nadkole... okolice mostu przed Kamieńczykiem zaglądajcie tam częściej.W samym Kamieńczyku dystrybucja "pod sklepowa" - "świeżej rybki" cały czas ma się świetnie...W okolicach świat Wielkanocnych "pyszne szczupaczki na święta" dostępne bez ograniczeń.Przy okazji tych pysznych szczupaczków mieliśmy mała wymianę zdań więc ja już ofert kupna nie dostaje... Jeśli chodzi o prozę życia czyli rodziny, żony, dzieci, pracę....cóż mogę powiedzieć... doskonale rozumiem...w domu mam małego terrorystę, a z robotą też często bywa też tak żę mając rzut beretem do rzeki nie mam czasu nawet na chwilkę podjechać.... trzymam kciuki, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 W tym roku jak nigdy miałem 4 kontrole PSR, ale zawsze w weekand i w miejscach łatwo dostepnych, ale było grzecznie i zawsze się czegoś o kontrolach człowiek dowiedział, a koledzy z gumkami na okonia takie po 12 cm w kwietniu szybko się zmywali, więc jest w tym sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ryby w Liwcu są tylko się nie nowi. Ja osobiście widziałem jazie wielkie jak łopaty. W prZyszłym roku będą moje To dobrze, że Liwiec się odrodził będę miał gdzie z Ojcem śmigać na rybki, cały czas mu brzęcze żeby olał Bug skoro taką fajną rzeczkę ma pod nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) To dobrze, że Liwiec się odrodził będę miał gdzie z Ojcem śmigać na rybki To żebyście się za mocno nie zdziwili Owszem , jest ryba na Liwcu ale nie więcej niż na każdym mazowieckim siurku ze społeczeństwem miejscowym o podobnym apetycie. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez ajmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 To żebyście się za mocno nie zdziwili Owszem , jest ryba na Liwcu ale nie więcej niż na każdym mazowieckim siurku ze społeczeństwem miejscowym o podobnym apetycie.Szara Polska rzeczywistość, ale ciurki mają swój urok i z echo nie trzeba pływać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmo Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Szara Polska rzeczywistość, ale ciurki mają swój urok i z echo nie trzeba pływać... A to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zapraszam wszystkich wędkarzy i miłośników przyrody do zaangażowania się na kilka godzin. W najbliższą niedzielę, 12-go kwietnia sprzątamy brzegi rzeki Liwiec. Zbiórka na moście w m. Purzec o godz. 8.00Ogłoszenie tu: http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/109975/61/sprzatanie_liwcai tu: http://www.refleks-siedlce.pl/ Pierwsze zarybienia tegoroczne mamy za sobą, kilka tysięcy pięknych kleni już pływa, niedługo kolejne rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Kurcze robotę mam nie mogę :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi