Skocz do zawartości

Liwiec

Kosa_OB

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Panowie a jak wygląda miejscówka ujścia Liwca do Bugu? Jest tam gdzie połowić? Jak wygląda temat z dojazdem do rzeki? Dzięki za wskazówki ;)

Hejo, dojście, dojazd jest aż za dobry... co przekłada się na presję.

Generalnie płytko jak to na ujściu. Sam Liwiec to powiedzmy odcinek Loretto - Nadkole - most w Kamieńczyku.

Najfajniej się chyba brodzi. Są odcinki z kiepskim dojściem z brzegu i łatwiej do dołków się dostać.

Ujście jak o ujście, piaskowe. Często już na samym Bugu tworzą się przykoski i tam coś tam daję.

Liwiec na tym odcinku dawał mi głownie okonie, szczupaczki sporadycznie trafiały się kluski i mały sandacz.

Bug - na ujściu trafiały się ładne okonie. Sportowy Bolek, jakieś tam szczupaczki, sandaczki.

W zeszłym roku zagrodzili dojazd na łąkę po prawej stronie Liwca i zrobiło się trochę ciszej i czyściej.

Skończył się quady, ogniska i pijackie ryki... jak jest w tym roku nie wiem, jeszcze nie dotarłem.

Acha na Bugu uważaj na "czerwoną wodę" ;) w sensie jak z Liwca idzie wyższa woda po opadach, sypie piachem i wtedy wszystko co żywe ucieka "za" Liwiec w górę rzeki.

:)

Edyta: parę fotek dla klimatu ;)

post-50516-0-49854600-1431597276_thumb.jpg post-50516-0-32748200-1431597286_thumb.jpg post-50516-0-35482700-1431597294_thumb.jpg

Edytowane przez mazur.t
  • Like 2

Hejo, dojście, dojazd jest aż za dobry... co przekłada się na presję.

Generalnie płytko jak to na ujściu. Sam Liwiec to powiedzmy odcinek Loretto - Nadkole - most w Kamieńczyku.

Najfajniej się chyba brodzi. Są odcinki z kiepskim dojściem z brzegu i łatwiej do dołków się dostać.

Ujście jak o ujście, piaskowe. Często już na samym Bugu tworzą się przykoski i tam coś tam daję.

Liwiec na tym odcinku dawał mi głownie okonie, szczupaczki sporadycznie trafiały się kluski i mały sandacz.

Bug - na ujściu trafiały się ładne okonie. Sportowy Bolek, jakieś tam szczupaczki, sandaczki.

W zeszłym roku zagrodzili dojazd na łąkę po prawej stronie Liwca i zrobiło się trochę ciszej i czyściej.

Skończył się quady, ogniska i pijackie ryki... jak jest w tym roku nie wiem, jeszcze nie dotarłem.

Acha na Bugu uważaj na "czerwoną wodę" ;) w sensie jak z Liwca idzie wyższa woda po opadach, sypie piachem i wtedy wszystko co żywe ucieka "za" Liwiec w górę rzeki.

:)

Edyta: parę fotek dla klimatu ;)

attachicon.gifPICT1292.JPG attachicon.gifPICT1314.JPG attachicon.gifPICT0823.jpg

Panowie dzięki za pomoc i rady. Jak się tam pojawię to zdam relację. Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

jak tam sytuacja na Liwcu? okonie biorą? mam zamiar w sobotę się wybrać nad Liwiec w okolicach Siedlec, chciałbym wiedzieć jaki poziom wody, czy nie wylał, chcę spróbować pochodzić za okoniem z lekkim spinningiem

Edytowane przez andrus