redi80 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Ludzie dajcie ikrę donosić donosić tym okoniom i co ich niewiele zostało ( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusx_29 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Ludzie dajcie ikrę donosić donosić tym okoniom i co ich niewiele zostało (. Akurat okoni i płoci jest tam mnóstwo. Szoda, że innych gatunków brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redi80 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Mnóstwo to ich było ja wyskakiwałem na dwie godziny i łowiłem 30 do 50 szt . a nie 10. Więc mi nie mów ze jest ich mnóstwo . A to ze ich trochę zostało to nie znaczy ze trzeba je doić jak do tarła się szykują . Więc pozwólmy im dać się rozmnażać bo to wszystko spoczywa w naszych rękach czy one będą w naszych wodach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Andrzej, Mariusz, odpuście ze dwa tygodnie, okonie są w środku tarła. Samice pękają od ikry, a samce leją mleczem. Ostatnio byłem kontrolować i momentami płakać mi się chciało. W zamian zapraszam na sprzątanie brzegów Liwca w niedzielę, Ciebie Jarku również. Zbiórka o 8-ej na moście w Purzecu - http://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/127753/61/sprzatamy_liwiec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusx_29 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Mnóstwo to ich było ja wyskakiwałem na dwie godziny i łowiłem 30 do 50 szt . a nie 10. Więc mi nie mów ze jest ich mnóstwo . A to ze ich trochę zostało to nie znaczy ze trzeba je doić jak do tarła się szykują . Więc pozwólmy im dać się rozmnażać bo to wszystko spoczywa w naszych rękach czy one będą w naszych wodach być może tak jest jak piszesz. Ja akurat jestem amatorem metody gruntowej, więc okonie traktuję jak zbędny przyłów. Często je trafiam, więc w porównaniu do innych ryb wydaje się, że jest ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Tak przy okazji jak czytam ten wątek, to uważam, że każda ryba ma prawo się wytrzeć. W mojej opinii każda ryba,powiedzmy do Maja powinna być wypuszczana. Nie powinni zabierać ich wędkarze i rybacy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil12 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 W okresie od 10.02.-10.03. trafiały się dni z fajnymi braniami płoci w przedziale 17-24cm. ( bywały większe ).Rybki jest trochę ale bądźmy szczerzy - w sezonie trudne do upolowania. Niestety, wystarczy otworzyć wątki z łowisk na zachodzie kraju - tam wędkarze łowią więcej fajnych ryb. Myślę, że jest to kwestia świadomości.Bywam na Siemianówce i widzę, że duże grono wędkarzy, mówiąc delikatnie - nie trzyma się regulaminu. Jenak jest wielu , coraz więcej, którzy chcę przyjechać ponownie i doczekać się spotkania z "dziadkiem", więc "młodzież wraca do "domu". Ja osobiście wyznaję zasadę - ZACZNIJ ZMIENIAĆ ŚWIAT OD SIEBIE. ;-) Do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 sorry, musiałem podbić wątek,koledzy byli nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil12 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Liwiec skuty lodem.Trzeba jeszcze ze 4tyg. poczekać i planować wypad na wiosenne płocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Rzeka stanęła i oby jak najdłużej. Mam nadzieję na porządne wylewy wiosną, dawno nie było szans na dobre tarło szczupaków. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 oj, chętnie bym odwiedził Liwiec w okolicach Wyszkowa (ale tego w górnym biegu rzeki...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zapraszam, to moje rewiry Jak zejdzie lód i da się dojść do rzeki, chętnie Cię obwiozę po zakrętach. Byłoby fajnie pogadać wreszcie "na żywo", na rybach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 oj, chętnie bym odwiedził Liwiec w okolicach Wyszkowa (ale tego w górnym biegu rzeki...)przy ujściu Kostrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Bartku szlaban do konca kwietnia tradycyjnie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Tradycyjnie od Purzeca do Chodowa do 31 marca i od Liwu do Łochowa w marcu i kwietniu, odcinek poniżej Chodowa od dwóch lat jest dopuszczony do wędkowania wiosną. Zmiana została wprowadzona po uchwaleniu zakazu łowienia na żywca i martwe ryby i ograniczeniu wielkości sztucznych przynęt do 5 cm wiosną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Tak na marginesie... z wiochy mam do Wyszkowa jakieś 40 km z Otwocka 70 Godzinka jazdy.. może uda się jakoś złapać w sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Chętnie, odzywaj się Latem jeżdżę głównie na kontrole, ale to nie problem. Na ryby Liwiec wiosną i jesienią, letni kajakarze i zielsko uprzykrzają życie. Trzeba się dzielić rzeką, bywa to upierdliwe, ale nie ma co narzekać. Obecność kajakarzy ma też zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Szczerze powiem że mi ostanio w lecie najbardziej przeszkadzał... brak wody Mam nadzieje że na wiosnę będą podobne widoki:) Fotki z wiosny 2013. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Pogoda daje wreszcie nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 dwa lata temu zaplanowałem wakacje z wędką i rowerem nad Liwcem... dobrze, że rower wziąłem ale rzeka ma swoje uroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Latem Liwiec staje się bardzo trudnym łowiskiem. Pierwszy powód to roślinność, drugi to kajakarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil12 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Piękna,trudna rzeczka. Kwiecień-maj zanim zarośnie warto wybrać się na jazia-klenia. Jest tej rybki sporo ale ze wskazaniem na pewne odcinki. Oczywiście ich łowienie to już bardzo dyskretne zachowanie się na łowisku.Znajomy w 2016 w styczniu na czerwonego ładne okonie łowił- i tu znowu określone odcinki rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Piękna,trudna rzeczka. Dla kogoś kto jeździ w tamte rejony raz/dwa w roku to ciężko będzie cokolwiek złapać i rzeka wtedy jest wyjątkowo trudna.Jestem w tamtych rejonach kilkadziesiąt razy w roku i zawsze coś się ciekawego trafi.Oczywiście z roku na rok coraz mniej i coraz mniejsze (tu ukłony w stronę zwolenników żywca ).Nie mniej jednak zawsze miło tam spędzić czas w ciszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam ! Jak tam koledzy liwiec żyję ? Ugania się ktoś może za klenio -jaziem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Tomek, wejdź do któregoś sklepu wędkarskiego, wszystkiego się dowiesz. W niedzielę byliśmy na kontroli, ludzi trochę jest, ale ryby jeszcze nie obudziły się, wyniki wszyscy mieli marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi