Michal_R Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Mam pytanie. Czy komuś z tu obecnych udało się złowić w Liwcu klenia większego niż 20cm? Na żadnej innej rzece nie mam większego problemu z kluchami, tylko te liwieckie robią sobie ze mnie jaja. Przetestowałem już chyba wszystkie przynęty, działają jedynie smużaki i małe obrotówki, tyle ze czepiają się jedynie maluchy. Te większe co najwyżej wyjdą do przynęty obejrzą i zawracają Próbowałem o każdej porze dnia i roku, przy rożnych stanach wody i nic Edytowane 27 Maja 2017 przez Michal_R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Jak najbardziej kolego są większe ... w moich rejonach standard to 37 -40 jeśli chodzi o klenia ...najchętniej stukaja do insekta huntera oczywiście o tej porze roku ...ale pociesze cie ze złowienie skubanca w letnich miesiącach jest naprawdę trudne ...musisz je wypattzec w upalne dni i próbować wieczór i ranek ...powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 ja złowiłem w zeszłym roku 33 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_R Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Liwiec latem to akwarium i na tyle często bywam nad tą wodą że mógłbym zrobić spis powszechny liwieckich kleni (są i pięćdziesiątaki) i co z tego Na pocieszenie siadł mi dzisiaj rano na żuczka microbaita szczupły ok. 70cm i pozwolił się wyholować Edytowane 27 Maja 2017 przez Michal_R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Witam Od niedawna mieszkam w Siedlcach. Moźecie polecić jakies fajne odcinki Liwca pod klenia? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Podjedź do sklepu wędkarskiego na Jagiełły i pogadaj z właścicielem, jest skarbnikiem koła 48 "Refleks", które zarybia i opiekuje się Liwcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 W Liwcu wody coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 A więc odświeżam temat kleniem około 50 cm na smuzaka w okolicach urli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Poprosimy zdjęcie tego pięknego okazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Tylko takie mam:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Duzo kleni w tym roku w Liwcu , małe sie rzucają jak głupie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 No ja właśnie wróciłem , rybek. Dziś dla odmiany łowiłem na muchę dużo rybek do 25 cm, klenie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 I tak w przyszlym roku nastapi wysyp muszkarzy na liwcu. To chyba dobrze co? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_deep Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Dobrze, wśród muszkarzy jest chyba najmniej bereciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Wogole widać tez dużo różnego narybku co jest zachęcające, ale mało kiełbia jak na taką rzeczkę widziałem, za to sporo szczupakow po 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 ja nawet w tym roku pierwszy raz odkąd pamiętam widziałem tam PSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Pozytywne zaskoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Bylem na Sowiej Górze na Liwcu w sobotę. Jedyne co widzialem (poza rybami) to tabuny kajakarzy. Nie żeby mi to specjalnie przeszkadzało (troche jednak tak) , ale ilość chętnych przekroczyła chyba wyobrażenia tego projektu. Tak jak i brak kultury wybrańcow i śmieci typu puste puszki na brzegu. Tyle drogi wiozą pełną, a jak jest pusta to już za ciężka żeby zabrać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 No to prawda, ja wedkowalem raniutko, ale ilość puszek i innych śmieci jest przerażająca, tak swoją drogą to jak wędkuję to mi przeszkadzają Ci kajakarze;) chodź wiem, że rzeka nie należy tylko do mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Usłyszałem rozmowę kajakarzy: nie machaj tak tymi wiosłami bo Pan tu ryby łowi. I odpowiedź: no i co, zapłaciłam to mogę.Ręce mi opadły. 2 tygodnie temu udało mi się nawet złapać ciekawy okaz. Na szczęście po poszukiwaniach w internecie znalazł się i właściciel. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Kogoś troszkę by zabolało, nie jednego wobka w podziękowaniu bym dał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Zabolało na pewno, ale po tygodniu pływania (właściciel był tydzień wcześniej na kajakach) poza zdjęciami, które to udało się odzyskać - sam aparat nadawał się już tylko do gablotki nad kominkiem z napisem "Kajaki, Liwiec 2017". Z drugiej strony kto zabiera takie rzeczy na kajak... Znaleźne oczywiście było, nawet bardzo smaczne bo w płynie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 kajakarze generalnie to są tylko w weekend jak bylem w pon wt 2 tyg temu to zywej duszy w okolicach mostu kolejowegow urlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Ryb nie było ale to nic... P.S. Kołowrotek starszy ode mnie ale cały czas działa Edytowane 2 Września 2017 przez nord91 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Piękne miejsca co to za okolica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi