Skocz do zawartości

Liwiec

Kosa_OB

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Czy komuś z tu obecnych udało się złowić w Liwcu klenia większego niż 20cm? Na żadnej innej rzece nie mam większego problemu z kluchami, tylko te liwieckie robią sobie ze mnie jaja. Przetestowałem już chyba wszystkie przynęty, działają jedynie smużaki i małe obrotówki, tyle ze czepiają się jedynie maluchy. Te większe co najwyżej wyjdą do przynęty obejrzą i zawracają :P Próbowałem o każdej porze dnia i roku, przy rożnych stanach wody i nic :)

post-64252-0-41362000-1495843108_thumb.jpg

Edytowane przez Michal_R

Jak najbardziej kolego są większe ... w moich rejonach standard to 37 -40 jeśli chodzi o klenia ...najchętniej stukaja do insekta huntera oczywiście o tej porze roku ...ale pociesze cie ze złowienie skubanca w letnich miesiącach jest naprawdę trudne ...musisz je wypattzec w upalne dni i próbować wieczór i ranek ...powodzenia !

Liwiec latem to akwarium i na tyle często bywam nad tą wodą że mógłbym zrobić spis powszechny liwieckich kleni (są i pięćdziesiątaki) ;) i co z tego  :P  Na pocieszenie siadł mi dzisiaj rano na żuczka microbaita szczupły ok. 70cm i pozwolił się wyholować :)

Edytowane przez Michal_R

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Bylem na Sowiej Górze na Liwcu w sobotę. Jedyne co widzialem (poza rybami) to tabuny kajakarzy. Nie żeby mi to specjalnie przeszkadzało (troche jednak tak) , ale ilość chętnych przekroczyła chyba wyobrażenia tego projektu. Tak jak i brak kultury wybrańcow i śmieci typu puste puszki na brzegu. Tyle drogi wiozą pełną, a jak jest pusta to już za ciężka żeby zabrać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

Usłyszałem rozmowę kajakarzy: nie machaj tak tymi wiosłami bo Pan tu ryby łowi. I odpowiedź: no i co, zapłaciłam to mogę.

Ręce mi opadły.

2 tygodnie temu udało mi się nawet złapać ciekawy okaz. Na szczęście po poszukiwaniach w internecie znalazł się i właściciel.0933df34e66825a75cf6bfd2b6d77903.jpg

• Like 8

Zabolało na pewno, ale po tygodniu pływania (właściciel był tydzień wcześniej na kajakach) poza zdjęciami, które to udało się odzyskać - sam aparat nadawał się już tylko do gablotki nad kominkiem z napisem "Kajaki, Liwiec 2017". Z drugiej strony kto zabiera takie rzeczy na kajak... Znaleźne oczywiście było, nawet bardzo smaczne bo w płynie :)

• 1 miesiąc temu...