Skocz do zawartości

Liwiec

Kosa_OB

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Przerwę dłuższą cisze bez wątku takim o to jaziem 46cm złowionym wczoraj wieczorną pora. Rybka cala i zdrowa wróciła do wody oczywiście ????

c8d0bd41f67b3c0cgen.jpg

Sprzęt mało UL ale mi to nie przeszkadza:

Okuma Black Rock 7-30g

Ryobi Ecusima 2000

Trabucco T-Force 0,16

Salmo Tiny

Edytowane przez marcin89
  • Like 6

Przerwę dłuższą cisze bez wątku takim o to jaziem 46cm złowionym wczoraj wieczorną pora. Rybka cala i zdrowa wróciła do wody oczywiście [emoji4]

Sprzęt mało UL ale mi to nie przeszkadza:

Okuma Black Rock 7-30g

Ryobi Ecusima 2000

Trabucco T-Force 0,16

Salmo Tiny

O jaka wypasiona [emoji5] gratulacje

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Jeżeli chodzi o rybę w Liwcu to wiekszośc ryby na spining  to 20 cm plus ,owszem trafi sie coś przypadkiem .Rzeka od Sowiej Góry do Węgrowa jakby ją przeszedł może z jeden szczupak wymiarowy lub troche większy, ryba wieksza była ale kilka lat temu . Na pocieszenie powiem że zostało puszczone kila tyś sandacza , kolega złapał 26 maja za mleczarnią w Wegrowie takiego 74 cm w okresie ochronym , oczywiscie polecial do wody ,wypowiedz była pod kontem drapierznika  :) 

Jeżeli chodzi o rybę w Liwcu to wiekszośc ryby na spining to 20 cm plus ,owszem trafi sie coś przypadkiem .Rzeka od Sowiej Góry do Węgrowa jakby ją przeszedł może z jeden szczupak wymiarowy lub troche większy, ryba wieksza była ale kilka lat temu . Na pocieszenie powiem że zostało puszczone kila tyś sandacza , kolega złapał 26 maja za mleczarnią w Wegrowie takiego 74 cm w okresie ochronym , oczywiscie polecial do wody ,wypowiedz była pod kontem drapierznika :)

W przyszły weekend za mleczarnią w Węgrowie zlot miłośników sandaczy coś czuję...

Będąc jakiś czas nad Liwcem spotkałem kilku gumofilców. Okazało się ze każdy złowił tylko kilka uklejek zapytałem po co je zabierają stwierdzili ze dla kota... Próbowałem ich jakoś edukować ale udawali że nie słyszą.

Więc nic dziwnego że trudno tu o większą rybkę...

Dopiszę do wątku kolegi o zlocie na sandacza za mleczarnią ,że ryba ta juz jest w Liwcu od około 4 lat , bynajminiej ja o tym wiem bo pewnego wieczora ok godz 21 szej w Miejscowosci Stawawies  złapałem, czego sie nie spodziewałem na wirówkę mepps 2 , dwa sandaczyki ok 25 cm ,oczywiście woda , czyli wnioskujac , sandacz z Węgrowa może pochodzić z tych małych , a małe wzieły sie z   z czego mi wiadomo  iż wieziono od strony Siedlec ryby do prywatnych stawów miedzy inymi sandacza , kierowca stwierdził iz zaczęły sie dusić , i nie dowiezie zywych do miejsca . postanowiono wszystkie wypuscic do Liwca :)  , i stąd sandacz 74 cm

Dopiszę do wątku kolegi o zlocie na sandacza za mleczarnią ,że ryba ta juz jest w Liwcu od około 4 lat , bynajminiej ja o tym wiem bo pewnego wieczora ok godz 21 szej w Miejscowosci Stawawies złapałem, czego sie nie spodziewałem na wirówkę mepps 2 , dwa sandaczyki ok 25 cm ,oczywiście woda , czyli wnioskujac , sandacz z Węgrowa może pochodzić z tych małych , a małe wzieły sie z z czego mi wiadomo iż wieziono od strony Siedlec ryby do prywatnych stawów miedzy inymi sandacza , kierowca stwierdził iz zaczęły sie dusić , i nie dowiezie zywych do miejsca . postanowiono wszystkie wypuscic do Liwca :) , i stąd sandacz 74 cm

Ja się oczywiscie śmieje, mam nadzieję że tego zlotu nie bedzie. Natomiast jezeli jest tak jak piszesz, że ktoś sie w pore zorientowal i wypuscil to chapeau bas i chylę czoła.

Dopiszę do wątku kolegi o zlocie na sandacza za mleczarnią ,że ryba ta juz jest w Liwcu od około 4 lat , bynajminiej ja o tym wiem bo pewnego wieczora ok godz 21 szej w Miejscowosci Stawawies  złapałem, czego sie nie spodziewałem na wirówkę mepps 2 , dwa sandaczyki ok 25 cm ,oczywiście woda , czyli wnioskujac , sandacz z Węgrowa może pochodzić z tych małych , a małe wzieły sie z   z czego mi wiadomo  iż wieziono od strony Siedlec ryby do prywatnych stawów miedzy inymi sandacza , kierowca stwierdził iz zaczęły sie dusić , i nie dowiezie zywych do miejsca . postanowiono wszystkie wypuscic do Liwca :)  , i stąd sandacz 74 cm

Nie powtarzaj bajek :)

• Like 2