Ras al Ghul Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Dzięki za info. Wyżej dopiero chyba w maju można jeździć. Czyli już tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serekturek Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Dziś ładnie zacząłem sezon n Liwcu ???? dwa okonie takie około 20 cm i szczupak pod wymiar na wędce do 12g fajnie zapracowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin89 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Przerwę dłuższą cisze bez wątku takim o to jaziem 46cm złowionym wczoraj wieczorną pora. Rybka cala i zdrowa wróciła do wody oczywiście ???? Sprzęt mało UL ale mi to nie przeszkadza:Okuma Black Rock 7-30gRyobi Ecusima 2000Trabucco T-Force 0,16Salmo Tiny Edytowane 16 Maja 2018 przez marcin89 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Piękna rybka. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Przerwę dłuższą cisze bez wątku takim o to jaziem 46cm złowionym wczoraj wieczorną pora. Rybka cala i zdrowa wróciła do wody oczywiście [emoji4] Sprzęt mało UL ale mi to nie przeszkadza:Okuma Black Rock 7-30gRyobi Ecusima 2000Trabucco T-Force 0,16Salmo TinyO jaka wypasiona [emoji5] gratulacje Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Dziś rekreacyjny 2 godzinny wypad na Liwiec w Łochowie. Efekt szczupaczek, Okonek i klenik. Wszytko na małego woblerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Dziś rekreacyjny 2 godzinny wypad na Liwiec w Łochowie. Efekt szczupaczek, Okonek i klenik. Wszytko na małego woblerka.Dziś rekonesans, i dwa klonki[emoji4] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Z dzisiejszego wędkowania które z resztą kosztowało 100zł i 4 pkt karne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 To, że punkty dopisały to wiemy. A ryby? Było coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Oczywiście okonie i klenie ale nie robiłem zdjęć rybą, odrazy wracały do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Jeżeli chodzi o rybę w Liwcu to wiekszośc ryby na spining to 20 cm plus ,owszem trafi sie coś przypadkiem .Rzeka od Sowiej Góry do Węgrowa jakby ją przeszedł może z jeden szczupak wymiarowy lub troche większy, ryba wieksza była ale kilka lat temu . Na pocieszenie powiem że zostało puszczone kila tyś sandacza , kolega złapał 26 maja za mleczarnią w Wegrowie takiego 74 cm w okresie ochronym , oczywiscie polecial do wody ,wypowiedz była pod kontem drapierznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Jeżeli chodzi o rybę w Liwcu to wiekszośc ryby na spining to 20 cm plus ,owszem trafi sie coś przypadkiem .Rzeka od Sowiej Góry do Węgrowa jakby ją przeszedł może z jeden szczupak wymiarowy lub troche większy, ryba wieksza była ale kilka lat temu . Na pocieszenie powiem że zostało puszczone kila tyś sandacza , kolega złapał 26 maja za mleczarnią w Wegrowie takiego 74 cm w okresie ochronym , oczywiscie polecial do wody ,wypowiedz była pod kontem drapierznika W przyszły weekend za mleczarnią w Węgrowie zlot miłośników sandaczy coś czuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Niestety deszcz a później kajakarze. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Będąc jakiś czas nad Liwcem spotkałem kilku gumofilców. Okazało się ze każdy złowił tylko kilka uklejek zapytałem po co je zabierają stwierdzili ze dla kota... Próbowałem ich jakoś edukować ale udawali że nie słyszą.Więc nic dziwnego że trudno tu o większą rybkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_R Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 W zeszłym sezonie do połowy lipca miałem na koncie kilkanaście kleni, masę okoni i 6 wymiarowych szczupaków w tym jednego w okolicach 80cm. W tym sezonie wyniki beznadziejne same mikrusy w śladowych ilościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Dopiszę do wątku kolegi o zlocie na sandacza za mleczarnią ,że ryba ta juz jest w Liwcu od około 4 lat , bynajminiej ja o tym wiem bo pewnego wieczora ok godz 21 szej w Miejscowosci Stawawies złapałem, czego sie nie spodziewałem na wirówkę mepps 2 , dwa sandaczyki ok 25 cm ,oczywiście woda , czyli wnioskujac , sandacz z Węgrowa może pochodzić z tych małych , a małe wzieły sie z z czego mi wiadomo iż wieziono od strony Siedlec ryby do prywatnych stawów miedzy inymi sandacza , kierowca stwierdził iz zaczęły sie dusić , i nie dowiezie zywych do miejsca . postanowiono wszystkie wypuscic do Liwca , i stąd sandacz 74 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Dopiszę do wątku kolegi o zlocie na sandacza za mleczarnią ,że ryba ta juz jest w Liwcu od około 4 lat , bynajminiej ja o tym wiem bo pewnego wieczora ok godz 21 szej w Miejscowosci Stawawies złapałem, czego sie nie spodziewałem na wirówkę mepps 2 , dwa sandaczyki ok 25 cm ,oczywiście woda , czyli wnioskujac , sandacz z Węgrowa może pochodzić z tych małych , a małe wzieły sie z z czego mi wiadomo iż wieziono od strony Siedlec ryby do prywatnych stawów miedzy inymi sandacza , kierowca stwierdził iz zaczęły sie dusić , i nie dowiezie zywych do miejsca . postanowiono wszystkie wypuscic do Liwca , i stąd sandacz 74 cmJa się oczywiscie śmieje, mam nadzieję że tego zlotu nie bedzie. Natomiast jezeli jest tak jak piszesz, że ktoś sie w pore zorientowal i wypuscil to chapeau bas i chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Ja jak jeżdżę nad Liwiec to typowo za kleniem, ale na razie jeden 50+ i reszta to w granicach 25. W tym sezonie raz byłem i mizeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Dopiszę do wątku kolegi o zlocie na sandacza za mleczarnią ,że ryba ta juz jest w Liwcu od około 4 lat , bynajminiej ja o tym wiem bo pewnego wieczora ok godz 21 szej w Miejscowosci Stawawies złapałem, czego sie nie spodziewałem na wirówkę mepps 2 , dwa sandaczyki ok 25 cm ,oczywiście woda , czyli wnioskujac , sandacz z Węgrowa może pochodzić z tych małych , a małe wzieły sie z z czego mi wiadomo iż wieziono od strony Siedlec ryby do prywatnych stawów miedzy inymi sandacza , kierowca stwierdził iz zaczęły sie dusić , i nie dowiezie zywych do miejsca . postanowiono wszystkie wypuscic do Liwca , i stąd sandacz 74 cm Nie powtarzaj bajek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 To nie bajka , lecz rzeczywistośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 To nie bajka , lecz rzeczywistośc Sandaczem zarybiało PZW . Bodajże w 2011. Parę małych sandałow mi się wtedy uwiesilo przy kleniowaniu. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ja to nie za bardzo widzę sens w zarybianiu Liwca sandaczem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 W tym roku puśćili go dośyć sporo. Była ostra burz o to. Ale moźe się utrzyma i będzie go więcej jak szczupaka. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ja to nie za bardzo widzę sens w zarybianiu Liwca sandaczemChyba jedynie po to żeby splynął do Bugu [emoji16] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Okręg siedlecki dba o swoje wody.!?Nie ma się co dziwić zarybieniom sandaczem Liwca skoro do Okrzejki wpuszczane są bolenie.Chyba na tej rzeczce są jakieś spore zbiorniki zaporowe. Kolega Bartek pewnie nam to wyłoży łopatologicznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi