Skocz do zawartości

Liwiec

Kosa_OB

Rekomendowane odpowiedzi

Właściciel gruntu ma obowiązek umożliwić przejście przez swój teren, który przylega do wód publicznych. Może natomiast zabronić wędkowania z tego terenu. Prawo wodne określa zakaz grodzenia do wód w odległości mniejszej niż 1,5m.

nawet od tego obowiązku przejścia też ponoć są wyjątki. Swego czasu bazując na tym prawie sforsowałem ogrodzenie dochodzące do samego Bugu w Popowie i spokojnie maszerowałem  brzegiem przez teren jakiegoś ośrodka gdzie strażnicy uprzejmie mnie poinformowali że teren ośrodka wypoczynkowego Słuzby więziennej jest na mocy szczególnego aktu wykonawczego do ustawy wyłączony z obowiązku udostępnienia przejścia.

Witam. Odniosę się do wątku z tymi zakazami. Otóż zapoczątkowała to pani która zakupiła od mojego sąsiada jedną z tych łąk, nakopała rowów. dołów. Itp.. reszta sąsiadów się do tego dołączyła. Mieszka w USA i jak przyjeżdża to ponawia nieraz kopanie rowów żeby nikt nie przejeżdzał. Do tej pory nikomu to nie przeszkadzało, niedługo może będą chcieli zawrócić bieg wody, głupota i chciwość nie ma granic .

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Śmieje się oczywiście. Chociaż jest to śmiech przez łzy. Zaraz się zacznie grodzenie jak na warszawskich osiedlach.

Swoją drogą to tam rzeczywiście kopanie rowów i dołów ma sens? Wycieczki tam parkują? Jakiś skrót tam jest? Pytam bo jak byłem to polna droga na jedno auto i żywej duszy dookoła.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez pyotreq

• 1 miesiąc temu...

Heh ! Kto stoi niech usiądzie ????dzisiaj widziałem mistrza nad mistrzami ????po skończonym łowieniu zresztą na zero Pan strzelił petarda do wody i mówi tak : zmoklem jak h ...od samego rana nic nie biera tak mnie wkur ... Y że jeblem im petardę żeby mi tego żarcia co im rzuciłem nie jadly ????

• Like 2

nawet od tego obowiązku przejścia też ponoć są wyjątki. Swego czasu bazując na tym prawie sforsowałem ogrodzenie dochodzące do samego Bugu w Popowie i spokojnie maszerowałem  brzegiem przez teren jakiegoś ośrodka gdzie strażnicy uprzejmie mnie poinformowali że teren ośrodka wypoczynkowego Słuzby więziennej jest na mocy szczególnego aktu wykonawczego do ustawy wyłączony z obowiązku udostępnienia przejścia.

my kiedys te ogrodzenie  z siatki tez forsowaliśmy ale nożycami  :D  ,ale tez byl czas ze normalnie z linni brzegowej łowiliśmy siedząc sobie na ławeczkach tegoż ośrodka i nawet lodki mozna bylo wypozyczyc .Zjesc cos goracego w malej gastronomi w budynku obok .Ciekawe co teraz tam sie dzieje  bo ponoc poszło to na sprzedaż ,

Heh ! Kto stoi niech usiądzie ????dzisiaj widziałem mistrza nad mistrzami ????po skończonym łowieniu zresztą na zero Pan strzelił petarda do wody i mówi tak : zmoklem jak h ...od samego rana nic nie biera tak mnie wkur ... Y że jeblem im petardę żeby mi tego żarcia co im rzuciłem nie jadly ????

Gdzie spotkałeś tego buraka? ;)

Ja też spotkałem takiego dziada ,nałapał wiadro stynek ,okonków ,płotek itp .. pytam gościa po co  rzuca do wiadra a nie spowrotem do wody ,powiedział że jak nałapie całe wiadro to gość mu da flaszkę wódki , mówię spadaj stąd bo jak cię PSR namierzy będziesz płakał , on  mówi przeżyłem tyle lat ani razu ich nie widziałem , wniosek taki że PSR jeżdzi tam gdzie da się jechać samochodem bo pieszo im trochę ciężko . była to okolica Osowiec .

Ja też spotkałem takiego dziada ,nałapał wiadro stynek ,okonków ,płotek itp .. pytam gościa po co rzuca do wiadra a nie spowrotem do wody ,powiedział że jak nałapie całe wiadro to gość mu da flaszkę wódki , mówię spadaj stąd bo jak cię PSR namierzy będziesz płakał , on mówi przeżyłem tyle lat ani razu ich nie widziałem , wniosek taki że PSR jeżdzi tam gdzie da się jechać samochodem bo pieszo im trochę ciężko . była to okolica Osowiec

Tu jest racja ...kiedyś siedzę nad Liwcem słyszę że przyjechali ... No jeszcze do mnie doszli za mną była już kałuża więc panowie już tam się nie pofatygowali a tak logicznie myśląc to właśnie z tamtad powinni zaczynać ...

PSR. Tak jak rozmawiam z innymi to ich interesuje tylko wypełniony rejastr, no i czy z pół cm ryba nie ma zamało, a czy w danej rzece są ryby, czy ich jest mało, mają to gdzieś.

PSR. Tak jak rozmawiam z innymi to ich interesuje tylko wypełniony rejastr, no i czy z pół cm ryba nie ma zamało, a czy w danej rzece są ryby, czy ich jest mało, mają to gdzieś.

A czym maja sie interesowac ,sa od kontroli to kontrolują,przecież  nie są od zarybień.  Jedni psioczą ze niema kontroli ,inni jak  ich kontrolują wez tu Polakowi dogódź .

Tak dokładnie, są od kontroli, tyko trochę powinni działać w miejscach gdzie trzeba przejść pieszo, a krzakach i zaroślach to nie bardzo chce im się chodzić,

Niech ktoś z kolegów powie chodzi mi o odcinek Liwca od wysokośći Węgrów za śluzą za mleczarnią do Starejwsi widział PSR, ja osobiście przez 5 lat ich nie widziałem

Ja odkąd łowie na Liwcu (6lat) nigdy nie widziałem żadnej kontroli na całej długości, a jestem dość często...

Dziadki odławiający wszystko to standard ale gdy próbuje coś im tłumaczyć udają że nie słyszą...

W moim postrzerzeniu kontrole na Liwcu są dość częste. PSR jeździ swoją oklepana trasą( nie kiedy wiem o której godzinie mogę się spodziewać kontroli????) mało kiedy zaglądają tam gdzie jest kiepski dojazd i to może być powód że ich nie widujesz.

• 4 tygodnie później...