nord91 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Obiło mi się o uszy że to teren prywatny. Czasem pływam kajakiem po Liwcu i na stronie organizatorów jest napisane o zakazie biwakowania w tym miejscu. Dziwna sprawa choć kiedyś parkowałem przy jazie i problemów nie miałem. Wtedy żadnych tablic nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeżyna Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Właściciel gruntu ma obowiązek umożliwić przejście przez swój teren, który przylega do wód publicznych. Może natomiast zabronić wędkowania z tego terenu. Prawo wodne określa zakaz grodzenia do wód w odległości mniejszej niż 1,5m.nawet od tego obowiązku przejścia też ponoć są wyjątki. Swego czasu bazując na tym prawie sforsowałem ogrodzenie dochodzące do samego Bugu w Popowie i spokojnie maszerowałem brzegiem przez teren jakiegoś ośrodka gdzie strażnicy uprzejmie mnie poinformowali że teren ośrodka wypoczynkowego Słuzby więziennej jest na mocy szczególnego aktu wykonawczego do ustawy wyłączony z obowiązku udostępnienia przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Witam. Odniosę się do wątku z tymi zakazami. Otóż zapoczątkowała to pani która zakupiła od mojego sąsiada jedną z tych łąk, nakopała rowów. dołów. Itp.. reszta sąsiadów się do tego dołączyła. Mieszka w USA i jak przyjeżdża to ponawia nieraz kopanie rowów żeby nikt nie przejeżdzał. Do tej pory nikomu to nie przeszkadzało, niedługo może będą chcieli zawrócić bieg wody, głupota i chciwość nie ma granic . Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Czyli to nie napis po angielsku, ale Amerykańsku niesamowite Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Napisy bez przesady. Odnosiłem się do tego kto zapoczątkował tą głupotę Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 (edytowane) Śmieje się oczywiście. Chociaż jest to śmiech przez łzy. Zaraz się zacznie grodzenie jak na warszawskich osiedlach. Swoją drogą to tam rzeczywiście kopanie rowów i dołów ma sens? Wycieczki tam parkują? Jakiś skrót tam jest? Pytam bo jak byłem to polna droga na jedno auto i żywej duszy dookoła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 25 Września 2018 przez pyotreq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Heh ! Kto stoi niech usiądzie ????dzisiaj widziałem mistrza nad mistrzami ????po skończonym łowieniu zresztą na zero Pan strzelił petarda do wody i mówi tak : zmoklem jak h ...od samego rana nic nie biera tak mnie wkur ... Y że jeblem im petardę żeby mi tego żarcia co im rzuciłem nie jadly ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 nawet od tego obowiązku przejścia też ponoć są wyjątki. Swego czasu bazując na tym prawie sforsowałem ogrodzenie dochodzące do samego Bugu w Popowie i spokojnie maszerowałem brzegiem przez teren jakiegoś ośrodka gdzie strażnicy uprzejmie mnie poinformowali że teren ośrodka wypoczynkowego Słuzby więziennej jest na mocy szczególnego aktu wykonawczego do ustawy wyłączony z obowiązku udostępnienia przejścia.my kiedys te ogrodzenie z siatki tez forsowaliśmy ale nożycami ,ale tez byl czas ze normalnie z linni brzegowej łowiliśmy siedząc sobie na ławeczkach tegoż ośrodka i nawet lodki mozna bylo wypozyczyc .Zjesc cos goracego w malej gastronomi w budynku obok .Ciekawe co teraz tam sie dzieje bo ponoc poszło to na sprzedaż , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Heh ! Kto stoi niech usiądzie ????dzisiaj widziałem mistrza nad mistrzami ????po skończonym łowieniu zresztą na zero Pan strzelił petarda do wody i mówi tak : zmoklem jak h ...od samego rana nic nie biera tak mnie wkur ... Y że jeblem im petardę żeby mi tego żarcia co im rzuciłem nie jadly ????Gdzie spotkałeś tego buraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Liwiec okolice mokobod ????przywalił jeszcze tekstem że jak złowiłem 3 krótkie to powinienem je na sznurku ze sobą nosić bo po co się płaci taki hajs co roku ????koleś roku chyba jak u mnie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Ja też spotkałem takiego dziada ,nałapał wiadro stynek ,okonków ,płotek itp .. pytam gościa po co rzuca do wiadra a nie spowrotem do wody ,powiedział że jak nałapie całe wiadro to gość mu da flaszkę wódki , mówię spadaj stąd bo jak cię PSR namierzy będziesz płakał , on mówi przeżyłem tyle lat ani razu ich nie widziałem , wniosek taki że PSR jeżdzi tam gdzie da się jechać samochodem bo pieszo im trochę ciężko . była to okolica Osowiec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Co ciekawe, tacy goście mają papiery z reguły i robią to w pełni świadomie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Ja też spotkałem takiego dziada ,nałapał wiadro stynek ,okonków ,płotek itp .. pytam gościa po co rzuca do wiadra a nie spowrotem do wody ,powiedział że jak nałapie całe wiadro to gość mu da flaszkę wódki , mówię spadaj stąd bo jak cię PSR namierzy będziesz płakał , on mówi przeżyłem tyle lat ani razu ich nie widziałem , wniosek taki że PSR jeżdzi tam gdzie da się jechać samochodem bo pieszo im trochę ciężko . była to okolica Osowiec Tu jest racja ...kiedyś siedzę nad Liwcem słyszę że przyjechali ... No jeszcze do mnie doszli za mną była już kałuża więc panowie już tam się nie pofatygowali a tak logicznie myśląc to właśnie z tamtad powinni zaczynać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 PSR. Tak jak rozmawiam z innymi to ich interesuje tylko wypełniony rejastr, no i czy z pół cm ryba nie ma zamało, a czy w danej rzece są ryby, czy ich jest mało, mają to gdzieś. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 PSR. Tak jak rozmawiam z innymi to ich interesuje tylko wypełniony rejastr, no i czy z pół cm ryba nie ma zamało, a czy w danej rzece są ryby, czy ich jest mało, mają to gdzieś. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaA czym maja sie interesowac ,sa od kontroli to kontrolują,przecież nie są od zarybień. Jedni psioczą ze niema kontroli ,inni jak ich kontrolują wez tu Polakowi dogódź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Tak dokładnie, są od kontroli, tyko trochę powinni działać w miejscach gdzie trzeba przejść pieszo, a krzakach i zaroślach to nie bardzo chce im się chodzić, Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Niech ktoś z kolegów powie chodzi mi o odcinek Liwca od wysokośći Węgrów za śluzą za mleczarnią do Starejwsi widział PSR, ja osobiście przez 5 lat ich nie widziałem Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Karty nie opłać albo nie zabierz to wtedy pewnie zobaczysz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Ja odkąd łowie na Liwcu (6lat) nigdy nie widziałem żadnej kontroli na całej długości, a jestem dość często...Dziadki odławiający wszystko to standard ale gdy próbuje coś im tłumaczyć udają że nie słyszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin89 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Ja odkąd łowie na Liwcu (6lat) nigdy nie widziałem żadnej kontroli na całej długości, a jestem dość często...Dziadki odławiający wszystko to standard ale gdy próbuje coś im tłumaczyć udają że nie słyszą... W moim postrzerzeniu kontrole na Liwcu są dość częste. PSR jeździ swoją oklepana trasą( nie kiedy wiem o której godzinie mogę się spodziewać kontroli????) mało kiedy zaglądają tam gdzie jest kiepski dojazd i to może być powód że ich nie widujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Słyszałem ze pojawiają się w okolicach Sowiej Góry, tam faktycznie dojazd jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Szczególnie latem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_rostek@wp.pl Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Liwiec w ostatnim jest bardziej odwiedzany przez kajakarzy niż wędkarzy, ryby jak na lekarstwo, myślę że i tu te kontrolę są takie a nie inne, Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Pamiętajcie Koledzy o czytaniu zezwoleń na rok 2019http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/46/cms/szablony/23117/pliki/uchwala_nr_18_.pdf 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Wowww... No killle na Liwcu Szacunek Poprawiłeś mi Bartek humor od samego rana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi