Skocz do zawartości

Liwiec

Kosa_OB

Rekomendowane odpowiedzi

To prośba do Kolegi @marcin89, polecam uwadze pkt II 5 z tego oto regulaminu: http://www.pzw.org.pl/siedlce/cms/925/wody_okregu_pzw_w_siedlcach_i_zasady_wedkowania_w_2019_roku

To żem się popisał nie ma co???? wiedziałem o tym zakazie ale coś mi się pokręciło że do 15 marca

• Like 1

To żem się popisał nie ma co wiedziałem o tym zakazie ale coś mi się pokręciło że do 15 marca

A ja byłem wczoraj w poszukiwaniu jazi i uwiesił mi się okoń.Co powinienem zrobić:

a)natychmiast odciąć przynętę,

b)spokojnie  wyholować i uwolnić rybę

c)czy zgodnie  z pkt.II 5 regulaminu pouczyć okonia że do 15 04 ma nie żerować :D  :D  :D  :D .

A tak na poważnie  nie mamy na 100% wpływu co nam się uwiesi,ważne żeby uwalniać rybki.

Nie na miejscu to jest twoje traktowanie ludzi którzy potrafią łowić  i złowić .Piszesz ,przekazujesz informację o których nie masz pojęcia, eliminujesz zdjęcia bo cm nie regulaminowe zabierasz głos na temat zbiornika Siemianówka  a jesteś tam 4 razy w roku .Zagraniczne łowiska to jest coś o czym masz pojęcie tak mi się wydaje bo ja tam nie jeżdże i nie mogę zabierać głosu na temat czegoś o czym nie mam pojęcia.Pewnie zostanę wykluczony z elitarnego grona JERKBAIT  bo wsród jeszcze naszej społeczności jesteś GÓRU. Nie jestem pisarzem ale ryby łowić potrafię i zadbać o ich los  też .Zapytaj wśród społeczności siedleckich wędkarzy i nie tylko co sądzą o Andrzeju Kruku nie o gościu który piszę pod pseudonimem,  ksywką,nikem i jest anonimowy.A że pisać nie potrafię tylko łowić,cóż w dzisiejszych czasach liczą się ludzie propagujący fake newsy a nie tacy jak ja .Przepraszamtaki jestem

• Like 1

Jak byłem dzieckiem mój wujek łowił na Liwcu świnki , płotki i  olbrzymie jelce , kiełbi było tyle że można było je rękami łowić . 

Ja nigdy do tej rzeki nie podchodziłem jak do łowiska możne kilka razy łowiłem na spining a mam do Liwca 3  kilometry .

Jest a raczej był Liwiec tarliskiem ryb i uważam że  rzeka ta powinna być objęta 

całkowitym zakazem ich zabierania  . 

W Liwcu zlikwidowano całkowicie populacje miętusa ktoś o tej rybie zapomniał przy operatach zarybieniowych  .

Jeszcze kilkanaście lat temu na wiosnę pod mostkami drewnianymi przed Kalinowcem stały 80 cm klenie czekające na tarło .

Gdzie teraz są ?

Z Osownicy dopływ Liwca zrobiono rów melioracyjny który odprowadza przerobioną wodę przez karpie ze  stawów w Jadowie .

Jedynym plusem jest to że część narybku da dyla przez kraty do Osownicy .

Nie kłóćcie się o duperele pomyślcie i to szybko co z tym  bagnem co nas otacza zrobić ?

• Like 2

• 2 tygodnie później...