Skocz do zawartości

Liwiec

Kosa_OB

Rekomendowane odpowiedzi

Oderwać od dna nie da się w tych rzekach tylko starych opon i lodówek ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

już widze jak te rybke podrywasz kijkie do 5gram i żyłeczkom 0,12.chyba że Kolego nad Liwiec wybierasz się z jerkówką do 140 i plecionką 0,34 to jak się umie to i opone od malucha z alu u felgą się poderwie. Edytowane przez krzysiek gżybek

Dlatego kij do 5g używam tylko na wiosnę. W każdym innym przypadku jest to kij do 20-30g i plecionka odpowiednia. Już kiedyś szczupak mi złamał wędkę a w lato byle kępa trawy potrafi żyłkę zerwać.

Fakt, nie łowie klenii ani płotek na spinning.

Mój post miał być tylko humorystyczny, zerwane ryby zawsze są tymi największymi. Tak się tworzą właśnie wędkarskie opowieści.

Edytowane przez pyotreq
  • Like 1

Ja słyszałem, że po wakacjach ktoś tam ma być ponownie i to pewnie nie jeden raz także będziesz miał Robert jeszcze okazję ;)  Woda nie za duża, rybki małe raczej z dołeczków, a jak się coś trochę tylko większego trafiło to naprawdę trzeba było się zaczaić ...

post-65395-0-02089200-1558336918_thumb.jpg          post-65395-0-67637700-1558336938_thumb.jpg

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 5

Widzę, że zostałem źle zrozumiany. No nic.

nie przejmuj się Kolego .wdepniesz na jesienny zlocik (już masz nr1 naliście chętnych)i razem pobuszujem za tymi lodówkami.pozdrawiam gżybek
  • Like 1

Sugerowałem Krzyśkowi abyście założyli oddzielny wątek poświęcony Waszemu spotkaniu ...przykro mi, że los tak sprawił i nie mogłem dołączyć.

i tak Robercik miało być ale nasz miły gość Sławek Tabor pierwwszy zrobił wpis to musiałem go kontynuować bo nie wypadało inaczej.na drugi raz by nie zawitał i nie udzielał wskazówek

Niech duch puszczy będzie zwami.

Cieszę się że mogłem poznać paru pozytywnie zakręconych, fajny mini zlot, fajne miejsce, wspaniała atmosfera.

Gżybku dzięki.

Niech was łoś kopnie /oczywiście ten od boba 74/

pozdrawiam byniek

Byniek jesteś super gość.ale ostatni raz Cie wpuściłem z tyloma wędkami do domku.też miaĺem 5szt ale 2 byĺy do żeniaczki i kawalerów znalazły.ale Ty to przecholowałeś,o ile 2 ciężkie gruntówki i bolonke moge zrozumieć ale na diabła brałeś tyczke 13m i patyk do surfcastingu.
  • Like 2

Ja słyszałem, że po wakacjach ktoś tam ma być ponownie i to pewnie nie jeden raz także będziesz miał Robert jeszcze okazję ;)  Woda nie za duża, rybki małe raczej z dołeczków, a jak się coś trochę tylko większego trafiło to naprawdę trzeba było się zaczaić ...

attachicon.gif liwiec3.jpg          attachicon.gif liwiec2.jpg

Naklejkę „kuchnia Lidla” z ogona warto zdjąć

• Like 2

Naklejkę „kuchnia Lidla” z ogona warto zdjąć

Chyba powinienem to jakoś skomentować bo dotyczy konkretnie mojej osoby, ale hmmm nie bardzo wiem co napisać ... Może tylko tyle, że Lidla omijam z daleka o czym już kilka razy nawet na tym forum wspominałem. Miłego wieczoru.

• Like 2

Gżybek coś o jesieni mówił , będę  obecny z jedną wędką max do cw 15 g . Wody przybywa w Liwcu do jesieni rybki urosną a dołków się  na kopie . 

Można by wyżej zapolować np koło Starowoli  lub dalej Sekłak , Bednarze mniejsza presja .  

Transport się  ogarnie z Strachowa  lub  zakwaterowanie się zmieni .

Można jeden dzień poświęcić na starorzecza Bugu ale tylko w tygodniu .

• Like 3

już masz nr1 naliście chętnych

Nic o tym nie wiem, ze jestem na jakiejś liście.

Ale sądząc po majówkowym wysypie miłośników żywca to duże ryby zostaną wyłowione dużo wcześniej i na jesień pozostaną tylko pistolety. Jedyny plus ze jeszcze nie ma takiej presji na dopływach i to tam zwykłem bywać na jesieni.

Chyba powinienem to jakoś skomentować bo dotyczy konkretnie mojej osoby, ale hmmm nie bardzo wiem co napisać ... Może tylko tyle, że Lidla omijam z daleka o czym już kilka razy nawet na tym forum wspominałem. Miłego wieczoru.

No nie, nie bierz tego do siebie, ale przez fotkę przesłaną przez @gżybka przyspieszyliśmy dojazd z Silesii o jakieś 120 minut :) 

• Like 3