Skocz do zawartości

Liwiec

Kosa_OB

Rekomendowane odpowiedzi

...Sławku, Ty się tak w wędkowaniu zatraciłeś i po kilku godzinach aż potrzebowałeś zdrzemnąć  się nad wodą w miłych okolicznościach przyrody..aby się to wilkiem nie skończyło... ;)  

Edytowane przez bob74

No nie wiem Andrzej , chłopaki sobie chwalili Liwiec poniżej elektrowni . Klenie pływały pod nogami może nie za duże ale to mała rzeka a i susza ma wpływ na ilość ryb ale gdzie one są .

Kilka wydłubali ale jeśli będą chcieli opiszą sami . Byłem u nich gościnnie nie łowiłem , nie mam takiego sprzętu .

Liczy się chęć złowienia i przygotowania do wyprawy przy kieliszku chleba . :D

Nie dopisałem, ale miałem na myśli okonia i szczupłego co najmniej wymiar, wiadomo że czas nad wodą to sama przyjemność, a ryby jak są brania to już bez komentarza. Smak chleba jak najbardziej, Pozdrawiam [emoji106]

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Człowiek nie wielbłąd coś tam łyknąć i odpocząć mu trzeba. W końcu jak my mieliśmy zamiar kończyć to Wy przyjechaliście na wodę  :P

I coby offa nie było to ... Nie ma pojęcia po czym chodziłem i skąd się tam wzięła, ale tam była. Miejscami dno było wyłożone "płytami".

Chyba na okoliczność naszej wizyty :D

post-65395-0-89886700-1567933611_thumb.jpg

Po drodze napotkaliśmy też "ścianę płaczu". Na pewnym odcinku woda sączyła się ze skarpy.

post-65395-0-63563500-1567933708_thumb.jpg

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 2

Dobrze było ale się skończyło.w maju będzie lepiej.Ryby w Liwcu są i nie zmienie zdania.zĺapany był szczupaczek 50 z plusem ,pare nie wymiarowych, troche omonka ale i trafił się taki 25

.poniżej tamy kleniska były i ponad 50.ale nie umieliśmy się do nich dobrać.Ja wylądowałem przy moście w Paplinie ,tam ryba też jest jeden z Kolegów wypatrzył bolenia ale ten go olał.Łapałem z brzegu bo wodery pożyczyłem takiemu jednemu a on zamiast brodzić wolał bliskie spotkanie z przyrodą(glebą)i śwuergot ptaszków.ale co się nie robi dla kolegów.pożyczył bym mu wszystko poza żoną,ale jakby ją chciał wziąść na zawsze to bym się nawet 5 sekund nie zastanawiał.

• Like 4

• 2 miesiące temu...

Jutro będziemy w 4 osoby na zaporze w Kalinowcu.będzie łowienie,może się coś złowi ale najważniejsze będzie ognisko i kiełbaski.Kto chętny dołączyć zapraszamy,pęto kiłbasy w torbe i nad Kalinowiec.będzie gadane że późno informacja.wcale nie późno bo decyzja zapadła dziś o 17.

• Like 5

Po dzisiejszej zaprawie na dachu przez cały dzień nie wygoni mnie z nad wody żadna  pogoda  .

To prawda że ustawkę na wyjazd   potwierdziliśmy dziś  po południu .

Jest kiełbasa , ogóreczki , chrzanik i świeże  pieczywko od sąsiada  i co więcej  trzeba .

Ryby to pikantny dodatek  .

Jak będzie miejsce w bagażniku zabierzemy trochę drewna liściastego bo na miejscu możne go nie być .

Braciszek był tam 3 tygodnie temu muszę poprawi jego wynik  .

Edytowane przez Tabor
  • Like 3

• 3 miesiące temu...

Trochę ludzi włóczy się cały rok. Żurawie pojawiły się w końcu lutego, skowronki pitolą, wiosna pełną gębą.  :D

Okonie w środku tarła, dziewczyny grube jak w dziewiątym miesiącu, chłopaki leją jak czternastolatek na widok cycka w gazecie, całe szczęście, że mają okres ochronny. Spławikowcy też już mają gorzej, płoć przestaje brać. Ruszają się troszkę klenie i jazie, ale trzeba kilka cieplejszych dni.  :)

• Like 6