Skocz do zawartości

Liwiec

Kosa_OB

Rekomendowane odpowiedzi

Haxlej w Łochowie w sklepie rowerowym ul. Długa 14  wykupisz zezwolenie na O Siedlecki 

tel .(25) 675-21-08 właściciel sklepu jest skarbnikiem koła nr 28 w Łochowie 

Poproś o wypisanie wszystkich zezwoleń na okręgi z którym Siedlce maja porozumienia .

Wykupisz też kartę  w sklepie wędkarskim  krzyżówka ul .Długa  i ul. Rynkowa  na Okręg Mazowiecki 

nowy sklep .

Edytowane przez Tabor

Haxlej w Łochowie w sklepie rowerowym ul. Długa 14  wykupisz zezwolenie na O Siedlecki 

tel .(25) 675-21-08 właściciel sklepu jest skarbnikiem koła nr 28 w Łochowie 

Poproś o wypisanie wszystkich zezwoleń na okręgi z którym Siedlce maja porozumienia .

Wykupisz też kartę  w sklepie wędkarskim  krzyżówka ul .Długa  i ul. Rynkowa  na Okręg Mazowiecki 

nowy sklep .

Jeżeli kolega jest członkiem Okręgu Mazowieckiego (składka członkowska opłacona w Okręgu Mazowieckim) to po uiszczeniu składki na ochronę i zagospodarowanie wód w okręgu Siedleckim może otrzymać tylko  zezwolenie Okręgu Siedleckiego. Bezpłatne wydawanie zezwoleń okręgów z porozumień dotyczy tylko członków tych okręgów. Potwierdzone w biurze ZO w Siedlcach.

Edytowane przez Potamolog
  • Like 1

Dzięki panowie za odpowiedzi, jutro podskoczę do Łochowa.

A co do Okręgu, to nie opłacałem jeszcze Mazowieckiego i nawet myślałem żeby przejść na Siedlecki, ale łowie praktycznie tylko na Wiśle, na Liwiec chce ruszyć bo mam 50 metrów od działki i już pare lat nie daje mi spokoju ta rzeka

• 1 miesiąc temu...

Dzieje się coś na Liwcu w okolicach Siedlec? W majówke będę w okolicach i zastanawiam się, czy się może nie wybrać. Ktoś coś podpowie w temacie lub na priv? Na Liwcu przy Siedlcach byłem tylko raz i to kilka lat temu. Woda wyglądała fajnie i obiecująco. Ewentualnie coś ktoś może powiedzieć o Liwcu w okolicach Sowiej Góry?

He he Bartek dobrze prawi ???? na odcinkach no kill ludzi wymiotło ...niestety widać po co przyjeżdżamy na ryby ... Co do ryb ...no cóż ...nie jestem co prawda stałym bywalcem w tym roku rzece ale zdaje mi się że ryby przez brak wody trochę sie potasowaly ... Nie wiem co chcesz złowić ale jeśli chodzi o klenia i jazia szukaj troszkę szybszych fragmentów rzeki ...tam gdzie zawsze były ryby w tym roku o nie ciężko ...napewno jest ich mniej ... Moje zdanie jest takie że ustawiają się po prostu na szybszych odcinkach ...

• Like 1

Gdzieś daleko nad Liwcem  trwają przygotowania  i omawianie strategi na jutrzejszy dzień .

Pod  czujnym okiem Gżybka trening rzutowy ja tez sie załapałem .

1f9958a705e6891bdbb02828f6f90197.jpg

b49febcbf719e06066113a780c3518a5.jpg

e6e1a49211f868baac3960c1adae7daf.jpg

Zaliczyłem jedną brzózkę  i świerk  , trudno rzucać 3 gramami castem .

Można tez tak trenować .

8299484b28bfa3e6bcb1675c7238cc75.jpg

Sprzęt przygotowany oczywiście musi byc odkażony minimum 70% 

f02b4ae51b3773f37a658ccdf72879a2.jpg

Nie doczekałem się kiełbasy i boczku z rusztu .

c.d.n.

• Like 9

Trening wskazany ???? Dajcie znać w okolicach południa czyli do 12 czy warto było trenować. Sławek 3 gramy to już kawał przynęty ???? Chyba, że to nielot to fakt problemy mogą się zdarzyć.

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 2

... Panie Starszy... to po co przybyłeś w sobotę, na suchy chleb dla konia? Grillowanko konkretne pod opieką Huberta. Ja rozumiem, nie przystoi miotać witką. Zaraz od Mańka i z Pasji zaczną dziwnie spoglądać i lać zęby... ;)

• 1 miesiąc temu...

Dopływ Liwca rzeka Kostrzyń dużo martwych ryb woda czarna jak smoła. Na Liwcu od ujścia Kostrzyna też nie lepiej na razie za obserwowałem martwe drobne rybki kiełbie,płoteczki,okonki. Powtórka sytuacji przed 10lat?????

Edytowane przez marcin89