IPeIPe Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Jakiś kosmita "cy cuś",przybył i się zdziwił że rzeka zamarznięta.pozdrawiam byniek W przeciwieństwie do Twojego komentarza poprzedni jest wartościowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Kosmita z adwokatem.pozdrawiam byniek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) A ja byłem dzisiaj na Balach lekko przed Mokobodami i cały odmarznięty :-) ,dziwy jakieś :-). Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Ostatnio będąc nad Liwcem zauważyłem klientów na świeże mięsko rybie Dwa stada kormoranów suszących się na brzegu z 25 szt .Jak się ogarnę zrobię zdjęcia . Nic dla nas nie zostanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iksmen Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 (edytowane) Czy wie ktoś jak wygląda rzeka? Da się łowić na spinning czy mormyszka?Jak płynie to na jakim od odcinku? Edytowane 6 Lutego 2021 przez iksmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Czy wie ktoś jak wygląda rzeka? Da się łowić na spinning czy mormyszka?Jak płynie to na jakim od odcinku?Przejeżdżałem rano poniżej Kalinowca płynie. Wracałem wieczorem inną trasą - płynie miedzy Węgrowem a Liwem , woda wysoka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Przy Owsiance i Urlach płynie , byłem w piątek rano .Woda wysoka , po dzisiejszych mrozach może się dużo zmienić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolf Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Liwiec na wysokości Liwu nie nadający się do łapania w żaden sposób, płynie gęsta kra. I na dodatek w lesie przed Liwem widziany wilk ok godz 8:30. Także grzyby odpadają :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Rolf w moich stronach nad Liwcem wilki to norma .Myślę że wszędzie już są tam gdzie jest sarna i jelonek .Dobrze że wilki ryby nie wyżerają a jak z wędkarza przekąskę zrobią to prawo drapieżnika . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Panowie to ludzi trzeba się bać... nie dzikich zwierząt .... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Rolf w moich stronach nad Liwcem wilki to norma .Nie sądziłem że w centrum są normą. W sobotę byłem nad Bugiem przy białoruskiej granicy , najstarsi górale nad Bugiem nie pamiętają żeby tyle wilków włóczyło się po łąkach nad rzeką .Potwierdził to leśniczy, jest b. dużo śladów w lesie . Na dodatek zaczynają się gody więc co noc wycie i to nie takie jek kiedyś - jeden tu, drugi tam ale z każdej strony słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 I bardzo dobrze, wreszcie naturalny selekcjoner dla wielu gatunków 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Liwiec płynie cały w krze , kormoranów nie widać i sypie mocno .Jak na razie u nas z wilkami jest spokój nie atakują zwierzyny domowej .Zdjęcia z ostatnich dużych mrozów . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Dalej Liwiec zamarznięty,przynajmniej w okolicy Łochowa.jeździliśmy dziś do Łochowa opłacić karte.a w piątek już zmierzymy się z pstrągami na Bobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Gżybek nie tylko Liwiec , Bug i starorzecza też zamarznięte .Dziś z żonką byłem mało ludków na Wywłoce .Ujście Wywłoki do Bugu nie zamarzło woda , opadła z 50 cm widać po lodzie . na łąkach lód leży na ziemi .Będzie się działo jak kra ruszy na Bugu .Szkoda tylko że tak wcześnie odwilż przyszła mogło by tak z dwa tygodnie potrzymać z -10*C bo woda opadnie do maja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Liwiec przed mrozami i piękne kormorany nażarte , tłuste , wygrzewające się na słońcu .Nam pozostaną odchody i suche drzewa na brzegu a te które przetrwają podgryzą bobry .Ani ryb ani cienia , gorączka i piach .Tak się walczy z ociepleniem klimatu i małą retencją na terenach Polski . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Jak by co Liwiec płynie przy moście w Zawiszynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) Panowie - jak wygląda sprawa z "płynnością" Liwca w okolicach Paplina - przed Kalinowcem? Edytowane 26 Lutego 2021 przez IPeIPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Piotrek może być lód tak myślę , tam Liwiec nie płynie przed elektrownią w Kalinowcu . Na Liwcu jak pisałem wyżej nawet kry nie ma czysta woda lub woda na lodzie . Jak jutro kartę opłacę na OM przejadę się na Kalinowiec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Cały Liwiec to okręg w Siedlcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 (edytowane) Jechałem wczoraj w nocy przez Kalinowiec i zatrzymałem się w Paplinie na mostku (droga na Korytnice) - Liwiec płynie, woda bardzo wysoka. Teraz jestem nad Bugiem, płynie tylko główny nurt na zakrętach, od brzegu zamarznięte 2 metry ale to nic musiałem parę razy rzucić. Wędkarstwo to choroba ???? Edytowane 27 Lutego 2021 przez IPeIPe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Wiem że Liwiec to Okręg Siedlecki ale z Paplina do Sadownego na Bug do Broku blisko .a później Wyszków i do domu .Co mam stary siedzieć w domu .Nie byłem nigdzie porządki w domu i w zagrodzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Piękna pogoda , Liwiec sobie płynie wzmocnili brzeg zrobiła się sandaczowa miejscówka , kormorany znikły . . Liwiec przy miejscowości Owsianka . Edytowane 5 Marca 2021 przez Tabor 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 kleniki też lubią takie umocnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Klenie wiosną płynną do tamy na Kalinowcu na tarło a później powrót do Buga . Kleniki pozostają ale malutkie jest ich sporo takie do 30 cm . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi