Tabor Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Byłem przy moście kolejowym w Urlach .Budują tam parking dla samochodów i coś jeszcze .Woda w Liwcu na tyle wysoka że pontonem dało by radę popływać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Latem kajaki pływają już od Kisielan, od mostu drogowego.Sezon jeszcze nie wystartował, także może być ciężko spłynąć teraz, może być zamknięte piętrzenie w Balach i w Węgrowie. Dodatkowo leży trochę drewna po zimie, właściciele baz kajakarskich nie udrożnili jeszcze koryta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zawsze po wyższej wodzie tyle śmieci czy ten rok jest wyjątkowy? Bo tyle ile butelek i innego syfu na zakrętach wczoraj zobaczyłem jeszcze nie widziałem na odcinku Świniotop-Kamieńczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Niestety woda zbiera z brzegów wszystko. Rok o tyle wyjątkowy, że sporo wody poszło rzeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPT Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Latem kajaki pływają już od Kisielan, od mostu drogowego.Sezon jeszcze nie wystartował, także może być ciężko spłynąć teraz, może być zamknięte piętrzenie w Balach i w Węgrowie. Dodatkowo leży trochę drewna po zimie, właściciele baz kajakarskich nie udrożnili jeszcze koryta.To właściciele baz kajakowych mogą legalnie czyścić koryto rzeki że zwalonych drzew? Tak z ciekawości pytam bo u nas na rzekach tez często usuwają zwalone drzewa. Pozdrawiam Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez BodzioPT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 To zależy. Z niewielkich zatorów mogą, a jeśli jest drzewo, to trzeba zgodę RZGW, zwykle nie ma z tym problemu na małych rzeczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Niestety woda zbiera z brzegów wszystko. Rok o tyle wyjątkowy, że sporo wody poszło rzeką Zgadzam się ale rok czy dwa temu aż tyle tego syfu nie widziałem, stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Dziś byłem na spacerze co prawda nie nad Liwcem ale przy rezerwacie Śliże .Przy wszystkich ścieżkach śmieci i w lesie i w zarośniętych polach krzakami .Śmieci jest tyle samo co kilka lat temu tylko że ich nikt nie sprząta i to jest problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Takie oto dobre wieści dla naszej rzeczki - https://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/217634/60/zarybienia_restytucyjne_obwodu_rybackiego_rzeki_liwiec_nr_1_w_la 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Niech zarybiają może troche do Osownicy przypłynie .Każde takie działanie cieszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Sławku nie da rady.Kalinowiec blokuje wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Może ktoś znajdzie czas 4-go maja? Jest robota na rzece. Gdyby ktoś chciał poświęcić 2 godziny, proszę o wiadomość na priv. Znikam z netu w czwartek po południu, wrócę i odpowiem w poniedziałek wieczorem. Jeśli ktoś naprawdę chce pomóc, proszę o podanie numeru telefonu, odezwę się.Trzeba będzie dotrzeć w okolice Siedlec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Kilka razy do roku spuszczają wodę z Kalinowca rybka dopłynie do mnie . Taka ilość narybku wpuszczą do Liwca będzie ich gęsto . Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Byłem dziś na chwilę na Kalinowcu co prawda wycieczka pracownicza ale udana .Poniżej elektrowni dużo drobiazgu pływa na dodatek widziałem dwa salta klenia lub bolka trudno ocenić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 To miła wiadomość.Może coś w końcu odżyje w "dolnym" biegu. Mnie niestety szlag trafia bo tydzień wolnego jak miałem to gradobicia brakowało a teraz jak uwiazany jestem to jest jak jest.Nie mniej w niedzielę pewnie zobaczę co tam na "moim" Liwcu bulgocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Byłem dziś na odcinku no kill. Parę okoni, niewielki jazik. I mam pytanie. Czy występuje tam boleń? Przegrałem walkę z dość dużą rybą. Szczupak to nie był. Ryba szersza, strzał atomowy. Więc albo bardzo duży kleń albo bolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin89 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) Występują bolenie w Liwcu. Z roku na rok zauważam ze jest ich co raz więcej na odcinki między no kill'ami Edytowane 15 Maja 2021 przez marcin89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Widziałem wiosna rybę na odcinku kisielany pokroju 70-80 cm ... Nie dowierzałem co Widzę ale był to śliczny boleń ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Weekendowe spotkanie prawie nad Liwcem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 To ja dorzucę kilka fotek bez komentarza .Może jeden ,, Niech żałuje ten kto nie dojechał '' 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Ja w piątek troszkę pochodziłem nad Liwcem, efekt to:https://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/218906/60/zarybienie_narybkiem_letnim_szczupaka_obwodow_rybackich_rzek_bug 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 To się chwali . Nie wiedziałem że można wychodzić tyle narybku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 To ja dorzucę kilka fotek bez komentarza .Może jeden ,, Niech żałuje ten kto nie dojechał '' Co to za ośrodek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 http://www.florian-kaszewiec.pl/hotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 To się chwali . Nie wiedziałem że można wychodzić tyle narybku . "Nasza ekipa" rozwiozła, rozniosła i wpuściła maluszki z 14 woreczków, w każdym ok. 3500 sztuk narybku o długości ok. 3 cm.Szczupak jest trudny w zarybianiu, trzeba bawić się siteczkiem, wpuszczać niewielkimi grupkami co kilkadziesiąt metrów, raczej do szybszej wody. Dzięki temu unika się gromadzenia maluchów, co zapobiega wzajemnemu pożeraniu się i utrudnia atak innym drapieżnikom. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi