Skocz do zawartości

Liwiec

Kosa_OB

Rekomendowane odpowiedzi

Latem kajaki pływają już od Kisielan, od mostu drogowego.

Sezon jeszcze nie wystartował, także może być ciężko spłynąć teraz, może być zamknięte piętrzenie w Balach i w Węgrowie. Dodatkowo leży trochę drewna po zimie, właściciele baz kajakarskich nie udrożnili jeszcze koryta.

• Like 1

Latem kajaki pływają już od Kisielan, od mostu drogowego.

Sezon jeszcze nie wystartował, także może być ciężko spłynąć teraz, może być zamknięte piętrzenie w Balach i w Węgrowie. Dodatkowo leży trochę drewna po zimie, właściciele baz kajakarskich nie udrożnili jeszcze koryta.

To właściciele baz kajakowych mogą legalnie czyścić koryto rzeki że zwalonych drzew? Tak z ciekawości pytam bo u nas na rzekach tez często usuwają zwalone drzewa. Pozdrawiam

Edytowane przez BodzioPT

Dziś byłem na spacerze co prawda nie nad Liwcem ale przy rezerwacie Śliże .

Przy wszystkich ścieżkach śmieci i w lesie i w zarośniętych polach krzakami .

Śmieci jest tyle samo co kilka lat temu tylko że ich nikt nie sprząta i to jest problem .

• 2 tygodnie później...

Może ktoś znajdzie czas 4-go maja? Jest robota na rzece. Gdyby ktoś chciał poświęcić 2 godziny, proszę o wiadomość na priv. Znikam z netu w czwartek po południu, wrócę i odpowiem w poniedziałek wieczorem. Jeśli ktoś naprawdę chce pomóc, proszę o podanie numeru telefonu, odezwę się.

Trzeba będzie dotrzeć w okolice Siedlec.

• 2 tygodnie później...

To miła wiadomość.

Może coś w końcu odżyje w "dolnym" biegu.

Mnie niestety szlag trafia bo tydzień wolnego jak miałem to gradobicia brakowało a teraz jak uwiazany jestem to jest jak jest.

Nie mniej w niedzielę pewnie zobaczę co tam na "moim" Liwcu bulgocze.

Byłem dziś na odcinku no kill. Parę okoni, niewielki jazik. I mam pytanie. Czy występuje tam boleń? Przegrałem walkę z dość dużą rybą. Szczupak to nie był. Ryba szersza, strzał atomowy. Więc albo bardzo duży kleń albo bolek.

To się chwali . Nie wiedziałem że można wychodzić :D  tyle narybku .

"Nasza ekipa" rozwiozła, rozniosła i wpuściła maluszki z 14 woreczków, w każdym ok. 3500 sztuk narybku o długości ok. 3 cm.

Szczupak jest trudny w zarybianiu, trzeba bawić się siteczkiem, wpuszczać niewielkimi grupkami co kilkadziesiąt metrów, raczej do szybszej wody. Dzięki temu unika się gromadzenia maluchów, co zapobiega wzajemnemu pożeraniu się i utrudnia atak innym drapieżnikom.

• Like 2