Skocz do zawartości

Eliminacje EURO 2016

Jano

Rekomendowane odpowiedzi

powinni awansować....się dostaniemy ....etc itp itd

już w naszej kopanej dużo najprzeróżniejszych rzeczy widziałem....grali jak nigdy przegrali jak zawsze.... to mega nieobliczalna drużyna którąmoże być stać na zwycięstwo z Niemcami ale i porażkę z Gruzją czy Irlandią ...bo z Gibraltarem to powinni zwycięstwo wymęczyć ;)

Jeju z geografii dwója u mnie :/ położenie i autonomia Gibraltar mnie zaskoczyły :/

Osobiście jestem za rozwiązaniem naszej narodowej reprezentacji i wysłaniem ich do domu. Bez względu na przeciwnika zawsze dostają baty, no chyba że drużyna przeciwna złożona jest z np. piekarzy, no to wtedy nawet i 5 bramek potrafimy strzelić.

Popieram. Pewnie spadną na mnie gromy (trudno), ale uważam, że piłka nożna jest w gigantycznym kryzysie, co dotyczy nie tylko Polski.

To już nie jest sport tylko zarabianie kasy na skalę przemysłową. Nigdy nie wiadomo kiedy gra idzie na serio, a kiedy pod zakłady bukmacherskie.

Piłka reprezentacyjna umiera na skutek biznesowego dyktatu najbogatszych klubów. Co dziś może trener reprezentacji - grzecznie zaprosić złotych chłopaczków i dbać by się nie obrazili..... uważając przy tym by stylizacje fryzur nie doznały uszczerbku. 

Jaki sens ma futbol reprezentacyjny ? Może jeszcze komuś zależy, ale jeśli się nie uda przecież "nic się nie stało, Polacy nic się nie stało......"

Czy na poziomie reprezentacyjnym istnieje jeszcze coś takiego jak trening, zmierzający do stworzenia drużyny - chyba nie.  

Czym jest status reprezentanta kraju w czasach gdy żongluje się obywatelstwem w zależności od doraźnych potrzeb ?

Z góry przepraszam miłośników tej dyscypliny (kiedyś też do nich należałem), ale to nie ma żadnego sensu, a pieniądze publiczne wydatkowane na funkcjonowanie np czegoś takiego jak polska liga to skandal - zabezpieczenia kosztują miliony, państwo nie ma z tego nic, a "kopacze" (bo nie można ich określić sportowcami) maja to w d...... bo czy się grzeje ławę, czy się biega czy nie, zarabia się i tak wielokrotnie więcej niż ludzie, którzy ciężko tyrają, a i w głowach coś mają.

Dlatego wybaczcie - nie interesuje mnie z kim, gdzie i kiedy ci nieudacznicy będą grać. Dość wiary w "nic się nie stało". Stało się - oni mają nas w d...... jako kibiców to zasługują na szczerą wzajemność.  

Edytowane przez robert.bednarczyk
  • Like 2

Skasujcie ten temat, nie ma sensu gadać o naszych patałachach, ohyda.

Pieniądze warto wydać na siatkarzy, szczypiornistów, koszykarzy, panczenistów, biegaczy, biatlonistów i wielu innych sportowców. Tym gamoniom nie poświęciłbym ani groszaka.  :angry:

• Like 3

Kilku kolegów napisąło że z Gibraltarem powinniśmy wygrać, no niby tak ale cytuję informację:

"4. Pierwszy oficjalny mecz o punkty Gibraltar zagra z Polską. Spotkanie zostanie rozegrane 7 września. Pierwszym oficjalnym meczem w ogóle było zaś dla Gibraltaru spotkanie ze Słowacją. 19 listopada podopieczni Allena Buli zremisowali ze Słowakami 0:0, a cztery dni wcześniej Polacy przegrali z nimi 0:2. Był to jedyny jak dotąd oficjalny mecz Gibraltaru, który ma tym samym jedyną niepokonaną reprezentację na świecie."

czyli wcale nie musi byc łatwo.

Moja cierpliwość i tolerancja kibica dawno się wyczerpała, nie rajcują mnie już spekulacje i liczenie szans na to, że wygramy, wyjdziemy z grupy, zajdziemy dalej.

Nasza reprezentacja ostatnimi laty udowodniła, że nie zasługuje na taką lojalność rodaków, jaką była obdarzana, teraz jestem Niewiernym Tomaszem, uwierzę gdy zobaczę.

Co do ewentualnej przegranej z Gibraltarem, to tak, uważam, że możemy przegrać, wielokrotnie już pokazywaliśmy, że na to akurat nas stać, a kolejne przegrane pozostaną tylko formalnością.

Jednak by nie było tak oschle, coś do śmiechu, wyłapane wczoraj - PZPN - Polska Znowu Przegra z Niemcami. ;)

• Like 1

Najłatwiejszy sposób na położenie tych eliminacji?

Lekceważenie Gruzinów. A zapewne tak będzie.

Szkoci i Irandczycy to też nie są jakieś kapcie, po kilku zawodników z Premier wystarczy na naszą defensywę.

Inna sprawa - piszecie, że trzeba olać naszą kadrę. Tylko że w prawie 40 milionowym kraju nie ma alternatywy dla piłki. Zresztą, gdyby oni weszli do tego ćwierćfinału Euro 12 - to do dziś o niczym innym by się nie mówiło...