Skocz do zawartości

Jezioro Zbiczno

Andrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnie ryby, które pokazałem w wątkach są właśnie z Bachotka :) Są i inne fajne jeziora w okolicy  ale nie ma co się za dużo chwalić :)

Nie ma, bo czytam Twojego bloga i zachęcony pojechałem na jedno z jeziorek niedaleko Brodnicy, Połowiłem, nie powiem.

• Like 1

Nie mam bladego pojęcia :(  zajrzyj tu http://www.brodnica.pttk.pl/Stanica   Najlepiej kontaktować się z kierownikiem ośrodka. 

@Alaryk ostatnio nie mam na niego zbyt sporo czasu, do tego stwierdziłem, że pokazywanie publicznie pewnych miejsc nie będzie dobre. Aczkolwiek zawsze na forum lub pocztą e-mail coś podpowiem :)

Edytowane przez zielan

• 1 rok później...

Czy orientuje się ktoś z kolegów czy z jeziora Zbiczno można przepłynąć łódką do jeziora Strażym kanałem łączącym te jeziora, pytam ponieważ będę tam za 2 tygodnie w ośrodku Pod Sosnami w Zbicznie i chcę wypożyczyć łódź do wędkowania i spróbować się pobawić z rybkami właśnie na Strażymiu. Jeśli ktoś posiada jakieś informacje o jeziorze Zbiczno lub właśnie Strażym pod kątem drapieżnika chętnie poczytam ponieważ nie znam tych wód. Dziękuję z góry za każde info

Wielokrotnie plywalem tamtędy kajakiem, widziałem, że łódka też przeplywala. Myślę, ze bez problemu przy zachowaniu ostrożności (gdzieś tam były jakieś pnie pod wodą) dasz radę.

bardzo dziękuje za odpowiedz i miłą wiadomość [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 10 miesięcy temu...

Cześć, Panowie im Panie  jak z rybami w jeziorze Zbiczno, warto się fatygować czy polecacie jakieś inne? Ok 3 lata temu miałem tam szczupaczka z pomostu przy plaży taki z 50cm, teraz chce wynająć łódkę i zobaczyć od strony wody.  Może ktoś ma łódkę i szuka kompana w terminie 17-20.06.2019 na ryby :) ryb nie wyłapię bo ich nie lubię jeść także wszystko ląduje w wodzie. Rodzina nie pozwala na długie wypady więc jak już wyskoczę na te kilka godzin to chciałbym coś połowić. Dziękuję za pomoc. 

• 3 tygodnie później...

Cześć, Panowie im Panie  jak z rybami w jeziorze Zbiczno, warto się fatygować czy polecacie jakieś inne? Ok 3 lata temu miałem tam szczupaczka z pomostu przy plaży taki z 50cm, teraz chce wynająć łódkę i zobaczyć od strony wody.  Może ktoś ma łódkę i szuka kompana w terminie 17-20.06.2019 na ryby :) ryb nie wyłapię bo ich nie lubię jeść także wszystko ląduje w wodzie. Rodzina nie pozwala na długie wypady więc jak już wyskoczę na te kilka godzin to chciałbym coś połowić. Dziękuję za pomoc. 

Nie otrzymałem odpowiedzi ale pojechałem na to łowisko. Wnioski- straszna lipa. Łowiłem od 7 do 15 i nic. Jakieś odprowadzenia małych okonków aczkolwiek nastawiałem się na szczupaka i nie stosowałem okoniowych przynęt. 

Później pojechałem na jeziorko przy działce i szczupak 76cm, jakieś pobicie małego szczupłego który się nie dociął oraz kilka małych okoni.  

Nie otrzymałem odpowiedzi ale pojechałem na to łowisko. Wnioski- straszna lipa. Łowiłem od 7 do 15 i nic. Jakieś odprowadzenia małych okonków aczkolwiek nastawiałem się na szczupaka i nie stosowałem okoniowych przynęt. 

Później pojechałem na jeziorko przy działce i szczupak 76cm, jakieś pobicie małego szczupłego który się nie dociął oraz kilka małych okoni.  

Może taki dzień był i miałeś pecha. Czasem i w Szwecji tak bywa.