Skocz do zawartości

Suick Triller 7'' i 9''- czy możmna kupić w Polsce?

Papaj841

Rekomendowane odpowiedzi

Darecki a jak suicky sprawdzały Ci się przy normalnych pikes? Myslisze ze w Polsce na wiosenne szczupaki Suicky dały by rade?

Nawet sie nie zastanawiaj dwa razy. To idealna przyneta na wiosenna wode. Szczupak jest bardziej agresywniejszy od musky ale wiosna kiedy woda jeszcze nie jest zbyt nagrzana a one leniwe po tarle to nie maja za bardzo ochoty gonic za przyneta i wtedy te wlasnie przynety kroluja i...sztuczna mucha tez.

Darecki powiedz mi jedna rzecz...ogladam rozne filmy na YT jak amerykańscy specjaliosci prezentuja Suicky i sposoby ich prowadzenia i uderzyła mnie jedna rzecz, mianowicie nikt z nich nieuzywa tak modnych teraz w Europie fluorokarbonow czy przyponow tytanowych...oni poprostu wieszaja te woblery na drucie...Czy to ma jakies praktyczne podstawy czy to poprostu amerykanskie przyzwyczajenia?

Powiem tak, mnie osobiscie moda interesuje w drugiej kolejnosci, wyzej cenie sobie skutecznosc i komfort osobisty. Od lat jestem zwolennikiem grubego fluo ( 80 i 100 lb.) I mi z tym dobrze. To samo tyczy sie przynet, jesli w danej chwili swtierdzam ze wahadlo bedzie skuteczne to je zakladam.

Edytowane przez Darecki72
  • Like 1

"sztywny" to okreslenie subiektywne...:) a tak na powaznie to ja rowniez uzywam do sliderow (ktore tak samo potrafia wyprzedzic i zawinąć przypon) fluorokarbonu 60 lub 80lb i wszystko jest ok, ale uzycie poprostu drucianego przyponu jakiego uzywał moj dziadek 40 lat temu jest troche...dziwne. A co do wahadeł to pomimo tego iz uwielbiam lowic woblerami, je wlasnie stawiam od zawsze na pierwszym miejscu

Slider to glider a przynety tego typu maja ta przypadlosc ze mniej lub bardziej czesciej zaczepiaja kotwicami o przypon niz przynety pullbait(w moim przypadku) ale....bedac kiedys na Musky Show zawedrowalem na stoisko Smith Bait Co. gdzie spotkalem samego zalozyciela tej firmy, pana juz w starszym wieku Russa Smitha z pod ktorego rak wyszlo kilka przynetowych klasykow na zebacze. Troche pogadalismy, wypilismy browarka i zaczelismy ogladac jego przynety. Uwage moja zwrocil tonacy Glider z oczkiem nie z przodu przynety tak jak to mam miejsce w Sliderze lecz calkiem u gory "glowy" przynety. Pytam Russ'a dlaczego takie rozwiazanie? On dopil piwo i usmiechna sie tak jak by mi chcial dac kilka sekund na to zebym sam zgadl. I zgadlem -po to zeby kotwice nie byly narazone na czesty kontakt z przyponem? odpowiedzialem. "Another beer for you" odpowiedzial Russ zgadzajac sie z moja teoria :)

Tak wygladaja http://www.smitybait.com/mercercolorchart.shtml

Sorki, mialo tu byc o Suickach. ;)

Edytowane przez Darecki72

Slider to glider a przynety tego typu maja ta przypadlosc ze mniej lub bardziej czesciej zaczepiaja kotwicami o przypon niz przynety pullbait(w moim przypadku) ale....bedac kiedys na Musky Show zawedrowalem na stoisko Smith Bait Co. gdzie spotkalem samego zalozyciela tej firmy, pana juz w starszym wieku Russa Smitha z pod ktorego rak wyszlo kilka przynetowych klasykow na zebacze. Troche pogadalismy, wypilismy browarka i zaczelismy ogladac jego przynety. Uwage moja zwrocil tonacy Glider z oczkiem nie z przodu przynety tak jak to mam miejsce w Sliderze lecz calkiem u gory "glowy" przynety. Pytam Russ'a dlaczego takie rozwiazanie? On dopil piwo i usmiechna sie tak jak by mi chcial dac kilka sekund na to zebym sam zgadl. I zgadlem -po to zeby kotwice nie byly narazone na czesty kontakt z przyponem? odpowiedzialem. "Another beer for you" odpowiedzial Russ zgadzajac sie z moja teoria :)

Tak wygladaja http://www.smitybait.com/mercercolorchart.shtml

Sorki, mialo tu byc o Suickach. ;)

Powiem tak, nawet gdybym się przełamam i chciał do pullbaita użyć drutu to musiał bym go sobie zrobić sam bo na naszym rynku nikt nie handluje takim czyms...w Polsce nadal jeszcze panuje mania "odchudzania" zestawow, co moze i troszeczke zwieksza ilosc bran ale za to drastycznie zwieksza ilosc ryb odplywajacych z zamkniętym na trzy groty pyskiem...

A wracając do tematu to spotkalem sie z opinia aby do pullbaitow w przyponie (niewazne z czego wykonany) w zadnym przypadku niestosowac krętlika...bo podobno tylko to zapewnia tzw. "properly action":) niepozostaje mi nic innego jak skrecenie sobie paru drucianych przyponów przed sezonem...:)

Powiem tak, nawet gdybym się przełamam i chciał do pullbaita użyć drutu to musiał bym go sobie zrobić sam bo na naszym rynku nikt nie handluje takim czyms...

http://www.ravenfishing.pl/pl/products/drapiezniki/1791_akcesoria_spininngowe/dlt/steel_traces/

http://www.ravenfishing.pl/pl/products/drapiezniki/1791_akcesoria_spininngowe/i_t_t_bertus/spring-lock_traces/

Powiem tak, nawet gdybym się przełamam i chciał do pullbaita użyć drutu to musiał bym go sobie zrobić sam bo na naszym rynku nikt nie handluje takim czyms...w Polsce nadal jeszcze panuje mania "odchudzania" zestawow, co moze i troszeczke zwieksza ilosc bran ale za to drastycznie zwieksza ilosc ryb odplywajacych z zamkniętym na trzy groty pyskiem...

A wracając do tematu to spotkalem sie z opinia aby do pullbaitow w przyponie (niewazne z czego wykonany) w zadnym przypadku niestosowac krętlika...bo podobno tylko to zapewnia tzw. "properly action":) niepozostaje mi nic innego jak skrecenie sobie paru drucianych przyponów przed sezonem... :)

....albo zwiazac plecionke z grubym fluo  B)