Skocz do zawartości

Power Pro - Uwaga.

psulek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na Allegro chyba pojawiła się nowa odsłona podróbek Power Pro. Albo jest to jakaś seria kolekcjonerska w romiarach i długościach których oficjalnie nie produkują (np. 0,14, 0,25 na szpulach 100m). Tutal macie link:

KLIK

Pozdrawiam

Paweł

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Czy w lbs, nie do końca. W Polsce dystrybutorem jest firma Leszcz z Radomia. Kiedyś miałem z nimi pogadankę na temat lewizny w naszym kraju. Fałszerze cały czas gonią orginały cały czas, więc rozróżnienie nie jest wcale takie proste.

PP też chyba kładzie lachę na podróby, w zeszłym roku wysłałem do nich maila w tej sprawie i do dziś nie mam odpowiedzi.

PP też chyba kładzie lachę na podróby, w zeszłym roku wysłałem do nich maila w tej sprawie i do dziś nie mam odpowiedzi.

Ale co oni niby maja zrobic? FBI tu nie siega, a ze w Polsce ktos podrabia...gdzie to w ogóle jest?

Wtedy jeszcze nie wiedziałem kto jest dystrybutorem na Polskę i do centrali słałem, mogli coś załatwić za pomocą swego przedstawiciela - ale to ich broszka :unsure: B)

Miałem PP 10lbs i z przykrościa stwierdzam, że posypała się po trzech tygodniach intensywnego wędkowania (trzy razy w tygodniu na łodzi). Przy cenie zakupu 83,00 zeta za 135 metrów to trochę drogi interes. Większe gramatury są ok. Wczoraj kupiłem dla przekory linkę Jaxon NEW CONCEPT LINE z polecenia kolegi i jestem zaskoczony jakością. Nawinięta na Steez 103HL + Everek do 1/2lbs. Zestaw śmigał aż miło patrzeć. Parametry linki - trochę śmieszne fish up to: 12kg, 0,12mm cytuję z rolki. Wizualnie odpowiada PP 10 lbs. Faktem jest, że linka zachowuje się poprawnie podczas rzucania i w mojej ocenie cena za 100m - 33,00 zeta jest bardzo atrakcyjna.

Miałem PP 10lbs i z przykrościa stwierdzam, że posypała się po trzech tygodniach intensywnego wędkowania (trzy razy w tygodniu na łodzi). Przy cenie zakupu 83,00 zeta za 135 metrów to trochę drogi interes. Większe gramatury są ok. Wczoraj kupiłem dla przekory linkę Jaxon NEW CONCEPT LINE z polecenia kolegi i jestem zaskoczony jakością. Nawinięta na Steez 103HL + Everek do 1/2lbs. Zestaw śmigał aż miło patrzeć. Parametry linki - trochę śmieszne fish up to: 12kg, 0,12mm cytuję z rolki. Wizualnie odpowiada PP 10 lbs. Faktem jest, że linka zachowuje się poprawnie podczas rzucania i w mojej ocenie cena za 100m - 33,00 zeta jest bardzo atrakcyjna.

Nem concept jest fajna na pierwszym wędkowaniu. <_< Później zaczynają sie problemy z blaknięciem koloru i zaczyna sie targac jak zwykła nić krawiecka. Łowiłem nią głównie na Kozłowej Górze a to woda w miarę czysta.

Masz rację - kupiłem chyba kota w worku.

Na pierwszym wyjeździe było ok, teraz sytuacja jest taka jak opisujesz.

Jednak podobne jaja miałem z PP 10lbs, tylko trwało to trzy tygodnie dłużej. Cała się postrzępiła...

Problem pozostał - co założyć o mocy 10lbs?

@ladyD

o twoim kocie w worku remek pisal juz ponad rok temu ... przypomne, ze nie napisal nic pozytywnego ;)

zasadnicze pytanie jest takie: szurasz po kamieniach? jezeli tak, to mozesz sobie kupic nawet YGK i po trzech tygodniach tez zacznie sie siepac, plecionka na takie lowienie sie po prostu nie nadaje, tzn. kawalek dobrego przyponu trzeba podlaczyc i po problemie ...

no chyba, ze kupiles jakiegos totalnego syfa, ktory sie strzepi od tarcia po molekulach wody

dobre plecionki wymienialem juz wielokrotnie: cortland spectron i cortland braid master, stren super braid, tuf line xp i spiderwire stealth ... to swietne i sprawdzone produkty ...

dla mnie PP istniej dopiero po tych 5-ciu B) a z europejskiej produkcji polecam strofta GTP (choc w zasadzie to ta sama liga co PP)

ps. znam tylko dwie plecionki, ktore nie traca koloru, sa nimi biala tuf line xp i spectron black spoted

Pitt

Jutro poczynię odpowiednie zakupy. Na końcu zestawu sandaczowego zawsze mam Fluoro Carbon Leader SUFIXA. Jak do tej pory nie miałem problemów. Plecionka lata po czystej wodzie, trochę ziela, na dnie piach i twardo. Sporadycznie omułki.

Łapię intensywnie z opadu (pióra), dosyć szybko prowadzę zestaw 2:1 w stosunku do gumy. Trzy do czterech razy w tygodniu po około 5-6 godzin. Nie ma zmiłuj się dla linki. Sprawdzę to co sugerujesz.

Dzięki za podpowiedź...

@Pitt

Każdy ma swoje sposoby. Sandacza na górkach a mam ich zaznaczonych na GPS kilka na powierzchni około 500 metrów kwadratowych przeczesuję Steez-em 7' do 1oz + linka 20lbs. Szybkie akcje, jeśli nie ma brań a podchodzą okonie za włosiem lub trącają sandacze bez zasysania zmieniam na gumy i Everka do 1/2oz z linką 10lbs. Ten system dwóch kijaszków sprawdza się, mam częste brania i kontakt z rybą. W przypadku 20lbs PP nie robi żadnych problemów. Wczoraj na jednej górce zaliczyłem sandacza równe 70cm i zaraz po nim okonia. Ponadto po Steez-ie 7' przy główkach 1oz odpoczywa dłoń. Mały pazurek robi swoje - zmęczenie dłoni. Ale kij potęga. Mam Stalliona do porównania którego uchwyt to ukojenie dla łapki jednak wolę ten pierwszy za dynamikę i czułość.

Plecionkę już zamówiłem - Stren