psulek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Witam Na Allegro chyba pojawiła się nowa odsłona podróbek Power Pro. Albo jest to jakaś seria kolekcjonerska w romiarach i długościach których oficjalnie nie produkują (np. 0,14, 0,25 na szpulach 100m). Tutal macie link: KLIK Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Dzięki za info Jak widać parę osób się nabrało Szkoda bo przez to sprzedający ma zysk i pewnie dalej będzie sprzedawał ten chłap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Poza tym PowerPro ma teraz nowe pudełeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magnum666 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Poza tym PowerPro ma teraz nowe pudełeczka. Poza tym PP z USA znakowana jest w lb a nie w kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Czy w lbs, nie do końca. W Polsce dystrybutorem jest firma Leszcz z Radomia. Kiedyś miałem z nimi pogadankę na temat lewizny w naszym kraju. Fałszerze cały czas gonią orginały cały czas, więc rozróżnienie nie jest wcale takie proste. PP też chyba kładzie lachę na podróby, w zeszłym roku wysłałem do nich maila w tej sprawie i do dziś nie mam odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 PP też chyba kładzie lachę na podróby, w zeszłym roku wysłałem do nich maila w tej sprawie i do dziś nie mam odpowiedzi.Ale co oni niby maja zrobic? FBI tu nie siega, a ze w Polsce ktos podrabia...gdzie to w ogóle jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 PP też chyba kładzie lachę na podróby, w zeszłym roku wysłałem do nich maila w tej sprawie i do dziś nie mam odpowiedzi.Ale co oni niby maja zrobic? FBI tu nie siega, a ze w Polsce ktos podrabia...gdzie to w ogóle jest? Wtedy jeszcze nie wiedziałem kto jest dystrybutorem na Polskę i do centrali słałem, mogli coś załatwić za pomocą swego przedstawiciela - ale to ich broszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Poza tym PowerPro ma teraz nowe pudełeczka. To jest pudełko EZ -Spool ,które ułatwia nawijanie ,co nie znaczy ,że reszta to podróby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Na stronie Power Pro jest informacja dla rospoznania podróbek:(dla starych opakowan bez EZ spool) Counterfeit PowerPro Alert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Co nam po nowych pudełeczkach jak u nas w sklepach zalegają na półkach tysiące starych szpul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Trochę się naraże, ale jesli chodzi o slabsze plecionki ~10lb, to znalazlem jedna, która wg mnie jest lepsza od PP. To Spiderwire Ultracast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ja znalazlem juz 4 takie, spiderwire stealth, tuf line xp, stren super i cortland ... ale jak to zwykle bywa w lechistanie, kopyto i power pro sa niesmiertelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Miałem PP 10lbs i z przykrościa stwierdzam, że posypała się po trzech tygodniach intensywnego wędkowania (trzy razy w tygodniu na łodzi). Przy cenie zakupu 83,00 zeta za 135 metrów to trochę drogi interes. Większe gramatury są ok. Wczoraj kupiłem dla przekory linkę Jaxon NEW CONCEPT LINE z polecenia kolegi i jestem zaskoczony jakością. Nawinięta na Steez 103HL + Everek do 1/2lbs. Zestaw śmigał aż miło patrzeć. Parametry linki - trochę śmieszne fish up to: 12kg, 0,12mm cytuję z rolki. Wizualnie odpowiada PP 10 lbs. Faktem jest, że linka zachowuje się poprawnie podczas rzucania i w mojej ocenie cena za 100m - 33,00 zeta jest bardzo atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ja mam PP 10lbs i jestem zadowolony, w tym roku chciałem zmienić, kupiłem 2 szpulki sufix'a bride i ... trafiły do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 W kupowaniu PP najważniejsze jest to aby kupować oryginał z USA,stronie od sklepów w Polsce, bo nie jestem przekonany co do jej oryginalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 W kupowaniu PP najważniejsze jest to aby kupować oryginał z USA...To bylo mówione wielokrotnie. Chodzi o to czy PP to horyzont technologiczny. Wg mnie - nie, przynajmniej w cienszych linkach (pitt sie tez przychyla ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dulgimic Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Miałem PP 10lbs i z przykrościa stwierdzam, że posypała się po trzech tygodniach intensywnego wędkowania (trzy razy w tygodniu na łodzi). Przy cenie zakupu 83,00 zeta za 135 metrów to trochę drogi interes. Większe gramatury są ok. Wczoraj kupiłem dla przekory linkę Jaxon NEW CONCEPT LINE z polecenia kolegi i jestem zaskoczony jakością. Nawinięta na Steez 103HL + Everek do 1/2lbs. Zestaw śmigał aż miło patrzeć. Parametry linki - trochę śmieszne fish up to: 12kg, 0,12mm cytuję z rolki. Wizualnie odpowiada PP 10 lbs. Faktem jest, że linka zachowuje się poprawnie podczas rzucania i w mojej ocenie cena za 100m - 33,00 zeta jest bardzo atrakcyjna. Nem concept jest fajna na pierwszym wędkowaniu. <_< Później zaczynają sie problemy z blaknięciem koloru i zaczyna sie targac jak zwykła nić krawiecka. Łowiłem nią głównie na Kozłowej Górze a to woda w miarę czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Masz rację - kupiłem chyba kota w worku.Na pierwszym wyjeździe było ok, teraz sytuacja jest taka jak opisujesz.Jednak podobne jaja miałem z PP 10lbs, tylko trwało to trzy tygodnie dłużej. Cała się postrzępiła... Problem pozostał - co założyć o mocy 10lbs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 @ladyDo twoim kocie w worku remek pisal juz ponad rok temu ... przypomne, ze nie napisal nic pozytywnego zasadnicze pytanie jest takie: szurasz po kamieniach? jezeli tak, to mozesz sobie kupic nawet YGK i po trzech tygodniach tez zacznie sie siepac, plecionka na takie lowienie sie po prostu nie nadaje, tzn. kawalek dobrego przyponu trzeba podlaczyc i po problemie ...no chyba, ze kupiles jakiegos totalnego syfa, ktory sie strzepi od tarcia po molekulach wody dobre plecionki wymienialem juz wielokrotnie: cortland spectron i cortland braid master, stren super braid, tuf line xp i spiderwire stealth ... to swietne i sprawdzone produkty ...dla mnie PP istniej dopiero po tych 5-ciu a z europejskiej produkcji polecam strofta GTP (choc w zasadzie to ta sama liga co PP) ps. znam tylko dwie plecionki, ktore nie traca koloru, sa nimi biala tuf line xp i spectron black spoted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Pitt Jutro poczynię odpowiednie zakupy. Na końcu zestawu sandaczowego zawsze mam Fluoro Carbon Leader SUFIXA. Jak do tej pory nie miałem problemów. Plecionka lata po czystej wodzie, trochę ziela, na dnie piach i twardo. Sporadycznie omułki.Łapię intensywnie z opadu (pióra), dosyć szybko prowadzę zestaw 2:1 w stosunku do gumy. Trzy do czterech razy w tygodniu po około 5-6 godzin. Nie ma zmiłuj się dla linki. Sprawdzę to co sugerujesz. Dzięki za podpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 lowisz sandacza z opadu 10 funtowa plecionka, a dlaczego nie zalozysz mocniejszej? ja na metnookie chodze z 14 funtowym strenem ... kiedy lowie zimowe szczupaki bardzo blisko dna, to uzywam linki 20 lb ... nie widze sensu uzywania slabszej plecionki do takiego lowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 @Pitt Każdy ma swoje sposoby. Sandacza na górkach a mam ich zaznaczonych na GPS kilka na powierzchni około 500 metrów kwadratowych przeczesuję Steez-em 7' do 1oz + linka 20lbs. Szybkie akcje, jeśli nie ma brań a podchodzą okonie za włosiem lub trącają sandacze bez zasysania zmieniam na gumy i Everka do 1/2oz z linką 10lbs. Ten system dwóch kijaszków sprawdza się, mam częste brania i kontakt z rybą. W przypadku 20lbs PP nie robi żadnych problemów. Wczoraj na jednej górce zaliczyłem sandacza równe 70cm i zaraz po nim okonia. Ponadto po Steez-ie 7' przy główkach 1oz odpoczywa dłoń. Mały pazurek robi swoje - zmęczenie dłoni. Ale kij potęga. Mam Stalliona do porównania którego uchwyt to ukojenie dla łapki jednak wolę ten pierwszy za dynamikę i czułość.Plecionkę już zamówiłem - Stren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 @LadyD a gdzie znalazłeś Strena?? Namierzyłeś go gdzieś w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Na Allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 A to na pewno jest stren super braid? bo na allegro widzę tylko jakieś inne streny, z którymi nie miałem do czynienia. Może ktoś miał do czynienia ze Stren Microfuse, lub Stren Sinking braid?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi