Skocz do zawartości

Power Pro - Uwaga.

psulek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli chodzi o Strena, to będę miał Microfuse za około miesiąc - ogólnie testowo będzie cała paleta -do wyboru. Sinking braid jest tylko w dwóch grubościach (20 i 30lb) bo to linka dla karpiarzy. Nie wiem czy nada się do spiningu.

Z przykrością informuję, że Stren Super Braid zakończył swą egzystencję komercyjną i nie jest produkowany - sprzedawane są tylko zapasy magazynowe.

Pozdrawiam

Paweł

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ja obecnie mam Stren Microfuse 17 lb , na + moge zaliczyć to ,że jest bardzo wytrzymała ,nie plącze sie ,efekt ultraviolet sprawdza się w praktyce . Na - to napewno to że po 3 miesiacach zaczyna sie rozwarstwiać i strzępić , no i posiada tzw pamięć dosyć sporą.

• 3 tygodnie później...

witam!

co prawda to prawda. super braid zostal zastapiony linka stren sonic braid. testuje taka 20lb juz jakis czas i z czystym sumieniem ja polecam. wszystkie zalety super braid bez upierdliwego barwienia wszytskiego dookola.

pozdrawiam!

Dopiero teraz zapoznalem sie z ta ciekawa informacja.

Dzieki Peresada!

Ostatnio trafic mozna w dobrych cenach Strena, jeszcze tego co barwi wszystko dookola - zanabylem 4 szpulki w pakiecie za 29.99 usd + wysylka B)

Guzu

Ano wlasnie, skoro watek dotyczy Power pro...wyjasnijcie mi, na czym polega lepszosc linek Tufline, Stren, Spiderwire.

Ostatnia, jak dobrze wybrac moze byc i ze 2 razy drozsza niz PP, wiec skoro kupuja to musi cos w niej byc, ale wlasnie...KONKRETNIE co?

Pomijam farbowanie...

Gumo

Nie mam co prawda porównania z PP, ale mogę powiedzieć dwa słowa o TufLine XP, bo ostatnio się na nią przestawiłem: nie brudzi, nie strzępi się, ma w miarę regularny przekrój, jest stosunkowo cienka, jest tania (tańsza od PP). Spotkałem się z opiniami zza wody, że linka XP w tym samym rozmiarze/mocy jest podobno cieńsza od PP. Od krajowych wynalazków na pewno jest – widać to już na pierwszy rzut oka. Zobaczymy, jak będzie się sprawować w dłuższym użytkowaniu… Jak na razie: pod (chyba?)każdym względem poprawna plecionka za małe pieniądze.

Tuf Line XP fluo (chyba 15lb), to moja pierwsza plecionka kupiona w Polsce w jakimś niewielkim sklepie za bodaj 79 zł. Używałem jej przez kilka sezonów!, bardzo miękka, nie strzępiąca się, dość długo trzymająca kolor, świetna rzutowo (w porównaniu z Fireline). Była to zdecydowanie alternatywna propozycja dla Fireline (wówczas bardzo popularna i powszechnie dostępna). Na zakup zdecydowałem się bez żadnego rozpoznania, nie słyszałem i nie widziałem by ktoś jej używał, ot tak kupiłem na punka.

Obecnie używam wyłącznie PP w różnych rozmiarach (jakoś tak wyszło...), z grubości 10, 15 i 20 lb jestem bardzo zadowolony (moss green i fluo). Zauważyłem jedynie, że TL jest zdecydowanie bardziej miękka od PP (nie tylko po wyjęciu z pudełka), PP nawet po dłuższym użytkowaniu i związanym z tym zmięknieniu nadal jest dość sztywna w przeciwieństwie do TL. Aaa, TL ma/miała? zdecydowanie bardziej tasiemkowaty kształt, PP jest jakby bardziej zbliżona do kształtu okrągłego.

Rzecz miała miejsce dość dawno i nie wiem czy od tamtej pory coś się zmieniło w jakości TL? Jak będę miał okazję to na pewno kupię i sprawdzę (najlepiej w pudełku z odnośnika podanego przez @standerusa, bo takie miałem na początku...)

• 3 miesiące temu...