Skocz do zawartości

Power Pro - Uwaga.

psulek

Rekomendowane odpowiedzi

pp regularnie i oficjalnie ostrzega przed podrobkami, np.

http://www.powerpro.com/press/news/details.asp?PP_PRESS_NEWS _ID=24

http://www.powerpro.com/press/news/details.asp?PP_PRESS_NEWS _ID=23

tak wyglada oficjalny display handlowy na EU http://www.powerpro.com/_files_press/Euro%20DisplayLG.pdf z mozliwoscia porownania grafiki

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli producent lub importer czy dystrybutor nie umie sobie poradzić z podróbkami no to o czymś to świadczy.

Świadczy to o tym, że produkt jest bardzo popularny, co w warunkach gospodarki wolnowrynkowej przekłada się na jakość (bo pierwsze nie bierze się z niczego). Ja wiem, że przy odpowiednim marketingu można sprzedawać największe g.. za chore pieniądze, ale raczej nie na dłuższą metę (a PP trochę ma, a Shimano nie kupiło Dragona tylko Power Pro - i to nie bez powodu). Twoja rada jest co najmniej absurdalna. Równie dobrze można napisać że skoro Johny Walker nie może sobie poradzić z podróbkami od ruskich, to pijmy Wódkę z Czerwoną kartką. Po prostu trzeba uważać na podróbki - i tyle - temu słuzy ten post. Jak podróbki się nie będą sprzedawać to problemu nie będzie.

Pozdrawiam

Paweł

No więc właśnie odczytałeś moje intencje i myśli. Tak jak piszesz:

Świadczy to o tym, że produkt jest bardzo popularny i przy przy odpowiednim marketingu można sprzedawać największe g.. za chore pieniądze.

Zgadzam się z Tobą w 100%. Ja nie widzę wizualnie znaczącej różnicy pomiędzy przedstawianymi w temacie oryginałami i tzw. podróbkami. A jeśli znaczących wizualnych różnic nie ma to dla mnie jest stratą czasu wnikanie i przyglądanie się opakowaniom, przeszukiwanie stron internetowych albo jazda po sklepach. Wolę zamiast szukać oryginalnego PP jechać na ryby z inną i sprawdzoną plecionką, która uważam w niczym nie ustępuje PP i na razie nie słyszałem żeby była podrabiana, a więc zawsze kupię oryginalną!!!

A skoro piszesz, że :

skoro Johny Walker nie może sobie poradzić z podróbkami od ruskich, to.....

kupuj inną łychę droższą i mniej popularną, taką która nie sprzedaje się hurtem!!! Na pewno będzie oryginalna.

Tak samo jest z plecionkami, kupuje inne mniej popularne i czasami lepsze od popularnego i zachwalanego PP. Może właśnie z tego względu Shimano kupiło tą markę a nie inną żeby jechać na wyrobionej opinii

Skoro uważasz, że PP jest najlepsze i nie ma innej tak samo dobrej plecionki to szukaj oryginalnej PP i łów na PP. Dla mnie to strata czasu tak jak napisałem wolę jechać na ryby!!

Ale przecież o gustach się nie dyskutuje :mellow:

Pozdr. Paweł

Czy ktoś może mi podać namiary na kogoś kto na allegro sprzedaje oryginały Powe Pro?

Swoją drogą to potrzebuję plecionkę o przekroju 0,22-0,28 i zastanwiam się nad:

Power Pro

Berkley Fire Line Orginal Fesued

Cupido King Power

Quantum Quantron PT Super Briad

Max Empire

Jeśli ktoś miał do czynienia z tymi plecionkami i może się podzielić swoimi uwagami to będę wdzięczny.

No więc właśnie odczytałeś moje intencje i myśli. Tak jak piszesz:

Świadczy to o tym, że produkt jest bardzo popularny i przy przy odpowiednim marketingu można sprzedawać największe g.. za chore pieniądze.

Zgadzam się z Tobą w 100%. Ja nie widzę wizualnie znaczącej różnicy pomiędzy przedstawianymi w temacie oryginałami i tzw. podróbkami.

Tak samo jest z plecionkami, kupuje inne mniej popularne i czasami lepsze od popularnego i zachwalanego PP. Może właśnie z tego względu Shimano kupiło tą markę a nie inną żeby jechać na wyrobionej opinii

Widzisz, w interesach nikt nie pcha się na minę, a w dzisiejszych czasach marka to towar wartościowy, na który pracuje się długo. Shimano samo w sobie nie jest złe, a to że oferta na Polskę jest taka a nie inna to przykry fakt. Zapewniam Cię że katalog Shimano na rynek JP przyprawiłby cię o zawrót głowy. Nie twierdzę że PP jest najlepszą plecionką na rynku - bo porównywalnych jest co najmniej kilka (Stren, P-Line, Dyna Cable, Tuff Line i pewnie kilka innych, kolejność przypadkowa). Plecionkę firmy Dragon miałem raz nawiniętą i więcej jej już nawet kijem nie tknę - ale może rzeczywiście to kwestia gustu- moja strasznie się siepała, byłą płaska a po kilku wypadach spuchła dwukrotnie (była to bodajże HM62). Nie chcę się wdawać w polemikę na temat jakości wyrobów linek spod marki Dragon - dla mnie rekomendację wystawiła EFTTA testując Dragon Soft:

Średnica deklarowana: 0.20mm, mierzona 0.228mm

Wytrzymałość deklarowana: 5.20kg, mierzona 3.953kg.

Można poczytać TU

Powiem szczerze, że twoja argumentacja jest trochę dziwna. Jeżeli nie widzisz różnicy między podróbą PP a oryginałem, to znaczy że nie miałeś obu w rękach, a widziałeś tylko opakowania na zdjęciach. Ja pokusiłem się kiedyś o zakup szpulki dla porównania i różnica jest kolosalna (splot, grubość, kolor, wytrzymałość).

Pozdrawiam

Paweł

PP nie bardzo dba o markę, przynajmniej na dzikim wschodzie, czyli u nas. Jakieś dwa lata temu napisałem do nich na temat podróbek i jakoś do tej pory nie mam odpowiedzi. Chyba że internetowy listonosz się upił i zgubił gdzieś tego maila :unsure:

Co do plecionki Dragon, to jeśli się nie mylę jest robiona przez firmę Sufix dla Dragon.

Na PP łowiłem kilka sezonów i chyba musiałem kupić podróbę bo to co się działo z ta plecionką szkoda opisywać, aczkolwiek nie widziałem na pierwszy rzut oka żadnej różnicy pomiędzy wcześniejszymi a ostatnią. Ostatni sezon łowiłem na Dragona ELECTRĘ i muszę przyznać że to dobra plecionka w niczym nie ustępująca oryginalnemu PP. W polecaniu tej czy innej plecionki nie mam żadnego interesu bo nie zajmuję się handlem. Polecam ją jako zwykły wędkujący użytkownik tego produktu.

Pozdr. Paweł