grayo Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Jaką żyłkę 0,20 możecie polecić? Chciałbym połowić na niej chociaż pół sezonu. Ostatnio używałem 0,22 dragona, mistralla itp ale niewytrzymywały długo, niewiem dlaczego. Po około dwu miesięcznym łowieniu nie mogłem nawet zawiązać agrafki bo pękały przy zaciskaniu na węźle. Teraz schodzę nieco niżej i szukam czegoś solidnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktważny Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) Ja używam w tym sezonie tanią i dobrą Mikado Sensi Perch 0,16 i 0,20 puki co jestem zadowolony. Poczytaj tutaj:http://jerkbait.pl/topic/11081-dobra-%C5%BCy%C5%82ka-spinningowa-016/ Edytowane 25 Lutego 2014 przez niktważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Tectan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) W ubiegłym roku miałem Dragona HM 69. Nawinąłem na kołowrotek, zacząłem wiązać coś nad wodą i podejrzliwie lekko się rwała. Po powrocie do domu sprawdzam rzeczywistą średnice i okazuje się że jest grubo przesadzona, mało tego wytrzymałość przesadzona (z tego co pamiętam) dwukrotnie -podczas wielu prób rzadko strzelała na węźle, zwykle gdzieś w środku długości sprawdzanego odcinka. Żyłkę przewinąłem ręcznie na oryginalną szpulkę i odesłałem w formie reklamacji do spinn.pl z moimi uwagami z zaznaczeniem że żyłka była już na kołowrotku i kilku metrów brakuje - reklamacja przyjęta.Kupiłem Gamakatsu pod spinning i Gamakatsu flex pod bolonkę. Z biegiem czasu Gamakatsu spining zastąpiłem flexem i ten spisał się najlepiej.W tym roku nawinę Gamakatsu super g-line W dotychczasowym rankingu mam tak: 1 Gamakatsu flex2 Gamakatsu spinning (z zieloną nalepką)3 Konger Kevlon Steelon4 Dragon 695 Jaxon jakiś tam Zastanów się czy przelotki masz dobrej jakości. Mikrostruktura przelotek -zwłaszcza szczytowej) może Ci kasować żyłki Edytowane 25 Lutego 2014 przez dżemik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Tectan Piszesz o tym nowym D.A.M TECTAN Superior?Czy też wspominasz stary, genialny produkt z lat 90-tych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ja już od paru sezonów używam żyłek Trabucco. Są naprawdę bardzo mocne, wytrzymałe, bez pamięci, nie skręcają się. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 swieza, niezlezala i trzymajaca parametry berkley trilene xl soft cast, p-line cx, sufix siege i elite kto zaklada nastepny watek pod tytulem: pomocy - jaka zylka 0.235? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Piszesz o tym nowym D.A.M TECTAN Superior?Czy też wspominasz stary, genialny produkt z lat 90-tych? No o tym nowym, póki co jest bardzo dobry ( mam trzy średnice 20, 25 i 30 ) no ale zobaczymy jak bedzie dalej.A ten z lat 90 to byla rewelacja.Pzdr.Tarłoś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ameryki nie wymyślę, ale stroft to dobra żyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Przy okazji dyskusji. Co z Sufixem?Kiedy pojawił się tylko na krajowym rynku, był całkiem niezły.Jak to jest teraz? Ktoś się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Trabucco T-Force Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Damyl Tectan albo Sufix XL Strong 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Dzięki za propozycje. Muszę teraz się zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Nie sądziłem, że będzie taki odzew, ale jak iść w to szaleństwo to jeszcze ja dorzucam ze swojej praktyki siglon i cralusso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Stosuje Stroft i smialo ja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 No o tym nowym, póki co jest bardzo dobry ( mam trzy średnice 20, 25 i 30 ) no ale zobaczymy jak bedzie dalej.A ten z lat 90 to byla rewelacja.Pzdr.Tarłoś Taaaaaaa ..Pamiętam! Tectan Premium! 0,18 złamała mi Loomisa 2,90 do 10gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) Tutaj pytałem http://jerkbait.pl/topic/36453-jaka-żyłka-020/?p=1404957Wobec braku odpowiedzi sam sprawdziłem Sufix XL Strong 0,20mm. Jakość się nie zmieniła. Jest OK. Zarąbista szpulka. Jak rozpakowałem, byłem przekonany, że mi 25m przyponówki przysłali Edytowane 1 Marca 2014 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Waldku, to już nie smart ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Smart za ciemny, na taką "lampę", przy klarownej wodzie. Trzeba eksperymentować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Aby mieć żyłkę 0,20 musisz kupić 0,18 każdy producent troszkę kłamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) Trochę nowości u Strofta:- ABR. Kolorek "hellbrau transparent" co oznacza jasny brąz. Ważniejsze jednak, że jest bardzo brakująca dotychczas opcja - dłuższy nawój. Są szpule 100 i 200 m, przy czym większa kosztuje niewiele więcej. Szpula jak zwykle zabezpieczona opaską z gąbki, doszedł jeszcze kartonik.- Fluor - żółta fluo- Fc1 i Fc2 - crystal clear (fluorocarbon).Zakupiłem 0,22 ABR. Na sucho ciekawa, cholernie mocna, właściwości (miękkość, pokrycie) chyba identyczne co GTM. Oczywiście przegrubiona. 0,22 wyraźnie grubsza od np. Gamakatsu G-line Topcaster. Niemniej jednak dobra żyłka, trzeba tylko kupić oczko cieńszą niż potrzeba, jak pisze kolega wyżej. Edytowane 1 Marca 2014 przez smokwelski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinmar Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Polecam sprawdzone Gamakatsu Super G-Line 0,20mm 3,77kg tania nie jest za to solidna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Aby mieć żyłkę 0,20 musisz kupić 0,18 każdy producent troszkę kłamie.Nie prawda. Sufix jest żyłką dobrze opisaną, sprawdzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 York za 8 zyli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 York za 8 zyli.Skoro o cenie.... http://allegro.pl/sufix-xl-strong-100m-0-20mm-made-in-usa-i3926259882.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi