Skocz do zawartości

Optymalny round pod PC66hf

Bullet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jako,że zaczynam dopiero z casting'iem prosiłbym o pomoc doswiadczonych użytkowników forum w doborze dobrego,niezawodnego rounda do w/w wędziska.Zakres przynet jaki będzie obsługiwany to 15/70 g a budżet myślę,że na początek wystarczy do 650 zł.Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam

Przy tym budżecie to można spokojnie wyrwać starszą srebrną Calcuttę '05 lub XT, z CC będzie ciężko. Ewentualnie nowa Calcutta 2012 (jak się sprawuje można podpytać np.@peresade)

http://buyee.jp/item/yahoo/auction/o26888941

Edytowane przez baca

Też mam porównanie i te nie leżą na półkach. Nie wiem jaka to orka, bo autor nie sprecyzował. NIe wiem jak Morrum miałby wymięknąć. Jedyny plus za luną, to niższe przełożenie, jeśli oczywiście jest potrzebne. Natomiast, mieć dodatkowe 75gr zestawu,  a nie mieć to jest różnica.  :)

Edytowane przez Krzysiek_W

Szkoda zaprzęgać Morki, do takiej orki ;) Kapitalnie rzucają, ale wolę Lunę - lżej się kręci, nie wymięka nawet przy dużych obciążeniach przekładni (mam porównanie, po kilka sztuk z obu wymienionych modeli :) )

Nigdzie nie napisałem, że Morrum miałby wymięknąć. Niemniej jednak, z racji że mam SX-a 3601 MAG i SX-a 3601 z hamulcem odśrodkowym 50th Anniversary, oba w idealnym stanie, to chucham na nie i dmucham - zostawiam sobie na pstrągi, podobnie jak ZX-y. Szkoda mi ich, na rzucanie klepkami i ciąganie kilkukilogramowych szczupaków wierzchem ;)

BTW, ZX-y są jeszcze lżejsze, ale za 650PLN to jeszcze nie widziałem ;)

Edytowane przez krzysiek