Skocz do zawartości

Ostatni pstrąg 2008

Thymallus

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni pstrąg 2008 - Zlot

Mam przyjemność zaprosić Kolegów na kolejny ogólnopolski zlot w łowieniu pstrągów na zestaw z kołowrotkiem o ruchomej szpuli w rzece Gwda. (tak zostało ustalone nad Odrą podczas ostatniego zlotu).

Zlot odbędzie się w dniach 22-24 sierpnia 2008 roku w miejscowości Ptusza w powiecie złotowskim. Podstawowy obszar połowu to rzeka Gwda na odcinku od zapory w m.Ptusza do Płytnicy i starego zwalonego mostu kolejowego. Główna ryba połowu to pstrąg potokowy.

Rzeka Gwda to jedno to było/jest jedno z najlepszych łowisk pstrągowych w Polsce. Wiele pozycji z list rekordów zostało tam wyholowynych i wiele jeszcze większych ryb nigdy nie zostało zgłoszonych do oficjalnych tabel. Łowisko jest bardzo trudne technicznie szczególnie w górnym fragmencie omawianego odcinka.

wymagane zezwolenie na wody górskie i rejestr połowu. Opłata 15 zł/1 dzień adres do stosownej strony internetowej

http://www.pzw.org.pl/pila/mod.php?dir=wiadomosci&file=c ascade&id_wiadomosci=8916&id_kategorii=4&opcja=w iadomosc&pozycja=0

wpisowe 80 zł od osoby ( noclegi, obiady plus inne)

Ilość mjejsc bardzo ograniczona z powodu szczupłej bazy noclegowej.(12 osóB) Liczy się szybkość zgłoszeń

przesyłam pozdrowienia wędkarskie

Thymallus

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam,

Niestety z wielką przykrością ale nie będę mógł się stawić na zlocie. Przepraszam bardzo. Wyjaśnienia zostały już złożone samemu organizatorowi. Bawcie się dobrze. Będę o Was myślał i trzymał kciuki za powodzenia. Po zlocie poproszę o zdjęcia i wspomnienia.

Pozdrawiam

Remek

1 - Mirat

2 - Thymallus

3 - mifek

4 - milo26

5 - szpiegu

6 - tofik + 1

7 - hasior

8 - wiśni@

9 - Sylwia

Ciszę się, że przyjedzie Sylwia bo bardzo ładnie posługuje się zestawem castingowym w dzień i w nocy. Tam ze względu na przepisy będziemy łowić tylko w dzień. (wody górskie).

Czekam na następnych ochotników.

pozdrawiam :D

Przeglądałem przed chwilą temat kol. Friko w zakładce Ogólnej. Jest tam ciekawa odpowiedz jakie ryby lubimy łowić najbardziej. Troszeczkę mnie przedstawiona tam kolejność dziwi. Stoi tam, że szczupak, boleń i pstrąg.

Jeżeli byłaby to prawda to zgłoszeń na zlot pstrągowy powinna być cała strona i chętni powinni codziennie przybywać. Jednak tak nie jest. Zastanawiam się dlaczego?

Przypominam, że za trzy dni zamykam listę zlotową jak również kończymy przyjmowanie wpisowego dlatego proszę o pośpiech jeszcze niezdecydowanych kolegów, którzy chcieli by pożegnać się jeszcze z pstrągiem na całe długie 4 miesiące.

Przeglądałem przed chwilą temat kol. Friko w zakładce Ogólnej. Jest tam ciekawa odpowiedz jakie ryby lubimy łowić najbardziej. Troszeczkę mnie przedstawiona tam kolejność dziwi. Stoi tam, że szczupak, boleń i pstrąg.

Jeżeli byłaby to prawda to zgłoszeń na zlot pstrągowy powinna być cała strona i chętni powinni codziennie przybywać. Jednak tak nie jest. Zastanawiam się dlaczego?

casting? B)