Skocz do zawartości
  • 0

Raymarine E80- ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

Bujo

Pytanie

Witam,

Poszukuje osób, które miały do czynienia z wyżej wymienionym ploterem. Dla mnie kwestia jest dość prosta - stałem sie posiadaczem owej maszyny aczkolwiek mam do niej tylko radar, nie lowie na feniksy więc nie będzie mi potrzebny. Muszę natomiast wydać ok dwa tysie na moduł plus przetwornik tak by stała sie echosonda. Warto? Po morzu dalekim i głębokim nie zamierzam pływać ale duże jeziora już tak. Kolejny wydatek w takim razie to moduł gps czyli z 4 stowy, mogę mieć w ploterze wygrane jakieś mapy? Jak to sprawdzić ?

Dziękuje z góry,

Bujo

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

witam

Od paru tygodni czytam i ogladam testy i  forum na tej stronie na temat zalet oraz wyższości  tego sprzętu co prawda ja interesuję się  tym modelem Dragonfly7  nad naszymi liderami na rynku LOWRANCE oraz Hummingbird . i  stąd moje pytanie dlaczego nie masz pełnego kompletu ? gdzie kupowałes jesli mogę zapytać i jaki był koszt zakupu ?  w kwesti twojego pytania nie pomogę bo nie mam wiedzy aż takiej, sam myślę czy kupic 5 HDI z GPS czy własnie Raymarine ??? pzdr.

• 0

W niej tylko wodotrysku brakuje a porównywać do naszych to tak jak sarenkę do Mercedesa. To jest profesjonalny sprzęt a nie zabawka do szukania ryb na 2m.Moduł DSM-300 z sonarem na Ebbayu można za nie duża kasę wyciagnąć mapy w UK dostaniesz bez problemu,nie pamiętam co z anteą powinna być zabudowana w środku plotera a radar opylisz  bez problemu.

• 0

Witam,

Mam jak pisze Mifek ploter i radar, prawdziwy radar, taki jak ten:

http://www.ebay.co.uk/itm/Raymarine-RD218-2kw-analogue-radar-antenna-/281264399244?pt=UK_CarsParts_Vehicles_BoatEquipment_Accessories_SM&hash=item417caa238c

Nie pisałem nigdzie, ze to kupiłem, nie ma modułu echa bo został na statku, koleś wymienił na nowe a stare ja dostałem.

Wladek - jakoś nie możemy sie zdzwonic :( rozumiem w takim razie, ze warto :) i cieszę sie w sumie :) :) :)

Bujo