Skocz do zawartości

Zastanawiam sie dlaczego?

Tarłoś

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, ale jak ze szwagrem przerobicie uaza dodając mu tu i tam i na koniec subiektywnie patrząc okaże się ze Uaz hand made limited stodoła edyszyn to to samo co produkt Landrovera lub nawet więcej bo w landzie to mało miejsca z tyłu i klimatyzacja bez pełnej automatyki, a w Uazie to spod plandeki dmucha i zawsze jest świeże powietrze, a z tyłu miejsc nie ma :mellow:

O to mi chodzi. Większośc wędek jakie oglądałem z JP była calkiem poprawna, wykończona w raczej niespotykany sposób, z osprzętem kilka klas wyższym niż standard stosowany w kijach z pracowni za 600pln. Możemy się upierać i nawzajem sobie udowadniać słuszność lub nie, ja bynajmniej nie usiłuję udowodnić wyzszości bożego narodzenia nad wielkanocą. Tylko irytują mnie trochę argumenty typu każdy kijek, nawet średni od rodbuildera to więcej niz kije z JP. Trochę udowadnianie na siłę przyjętego założenia.

Powtarzam - czy firmowe czy z pracowni - są zarówno dobre jak i złe, dobrze dobrane jak i źle, wykonane tak sobie jak i na poziomie. Jak pisał Friko, cieżko porównać kije z JP vs kije z PL. Bo to dosć szerokie pojęcia.

Ja myślę że dzięki Bogu i historii mamy wolny rynek i każdy moze sobie kupić co chce i na co go stać, sprawdzić włąsnoręcznie i wyrobić sobie opinię, nie musi się opierac ani na modach ani na przekazie z góry :mellow: Dlatego daleki jestem od generalizowania i pisania o kijach zJP w taki czy inny sposób - myśle ze do tej pory nawet jako całe forum zaledwie lizneliśmy ten temat, a las daleki i głęboki. Bardzo się cieszę ze nasze (Polskie) pracownie robią coraz więcej, coraz lepiej i coraz przystępniej, oraz że wreszcie po Polsku można prowadzić dyskusję nad wyższością (lub nie) wędek po 1500plnów, nie operując w próżni. To dobre znaki, idzie ku normalności, wreszcie nie ma sporów czy IM11 lepsze niż IM7 i co lepsze, jaxon czy mikado :D

Nie no Kuba masz rację, ja tak tylko napisałem. Ale faktem jest co piszesz. Każdy ma prawo wyboru, jego cyrk jego małpy. istotne jest to na co zwróciłeś uwagę, wolny rynek itd. Natomiast wracając do UAZ'a wiesz doskonale, że w pewny sytuacjach Twój Landek może nie dać rady tam gdzie poradzi sobie UAZ. Sam bujam się Jeepem Cheeroky XJ w wersji HO z liftem 4 i wiem, że może bardzo dużo, a jak porównamy wyposażenie itd. To nie mam się czego wstydzić.

Pzdr.

wracając do UAZ'a wiesz doskonale, że w pewny sytuacjach Twój Landek może nie dać rady tam gdzie poradzi sobie UAZ. Sam bujam się Jeepem Cheeroky XJ w wersji HO z liftem 4 i wiem, że może bardzo dużo, a jak porównamy wyposażenie itd. To nie mam się czego wstydzić.

Pzdr.

Mnie przypały już opuszczają powoli, teraz myślę nad czymś co osiąga 100km/h poniżej doby :mellow: , znaczy Szuruburu <_<

Witam,

@janusz.walaszewski

Nie wazne czy Mefisto bedzie mial japonskiego smoka, wisnie czy polska flage. Dalej wedlug mnie jest to najlepszy blank do jerkow. Moze jak kiedys sprobujesz tej metody, wyjmiesz duzo ladnych szczupakow to bedziesz w stanie powiedziec cos wiecej. Sorki za uszczypliwosc :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

Witam,

@janusz.walaszewski

Nie wazne czy Mefisto bedzie mial japonskiego smoka, wisnie czy polska flage. Dalej wedlug mnie jest to najlepszy blank do jerkow. Moze jak kiedys sprobujesz tej metody, wyjmiesz duzo ladnych szczupakow to bedziesz w stanie powiedziec cos wiecej. Sorki za uszczypliwosc :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

Bujo i tu się z Tobą zgadzam, biorę niby udział w dyskusji, ale nie mam danych do porównań. Za uszczypliwość nie przepraszaj, masz rację. Wiesz ja głównie łowie (przynajmniej się staram) trocie, łososie i pstrągi w moich okolicach, więc sam wiesz. :D

Bujo, tak jak pisałem nie mogę się wypowiadać nt. mefisto i innych meegabasów, bo po prostu nie mam żadnej wiedzy na ten temat. Nie neguję Waszych preferencji, sam nie wyobrażam sobie abym mógł się przestawić, ale to tylko moje zdanie. jestem starym wędkarzem pamiętam dużo dziwnych wynalazków jak np. Rileh Rex itd. Że o ABU Cardinalach nie wspomnę. Ot i tyle. B)

.. i w ten oto sposób zbliżamy się wspólnie do stanu błogiej równowagi , gdzie mało natrętnej ideologii a dużo przestrzeni dla indywidualistów .

Sławku, nie chcę się wyrażać, ale za....cie lubię czytać twoje posty.

Pozdrawiam.

Jachu