mathew.stepnicki Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Panowie zaczynalem zabawe z xul od nanofil 0.04, pozniej byly tylko juz grubsze. W zeszlym roku uzywalem I nadal mam varivas 0.3 i niestety jest on znacznie grubszy od nanofila 0.04. A teraz najlepsze techron 0.03 w porowaniu z nanofilem 0.08 jest grubszy. Ale za to Berkeley fireline 2lb opisany przez Berkeley to 0.07 i wypada cieniej od nanofila 0.08m w porownianiu organoleptycznym. Zastanawia mnie jedno mam Cortlanda rz-4 opisany jako 8lb 0.12mm a book PE 0.6. Zawsze myslalem, ze 0.12m to bedzie wiecej w skali PE. Na oko ten rz-4 to jest nieco grubszy od techrona 0.06mm. Mozna sie zgubic w tych rozmiarowkach... Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Sunline Super PE8 # 0,2? Myślałem że najcieńsza dostępna to 0,6.no mi się też tak zdawało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 :lol: Sprzedawcy pod znaku smoka zlinczują Crockera . taaaaa mistrzowie handlu i marketingu spod znaku czapeczki z daszkiem :lol: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Witam. Co wg Was jest obecnie na topie wśród pletek na oksy 0.06-0.08 (najlepiej fluo ) tak max do 80zl za szpule? Przeglądając temat można się nieźle zakręcić . Pletka raczej n wody stojce . Główki max 4g . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Ja kupiłem od jednego z Kolegów na jerk'u Sunline Super PE 4 (4-ro splotowa) PE 0.4 / 4 lb i jest świetna.Do UL'a jest wystarczająca, świetna relacja cena / jakość...z tym, że jest jasno niebieska Obczaj może Shimano Kairiki 0.07 Mantis Green - cena z tego co pamiętam oscyluje w Twoim przedziale ale miała już różne opinie na tym forum.Sam osobiście nie odbyłem testu organoleptycznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriczu Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Ja zeszły sezon używałem mamoi oshikage 0.064 w kolorze fluo, Jest śliska, cienka (porównując inne plecionki niższej klasy o tej samej średnicy) i nie odbarwia się.Kosztuje może troszkę więcej, ale jak dla mnie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Używałem techrona przrz tamten sezon. Współczynnik ceny do jakości znakomity. Biorąc pod uwagę warunki łowienia ( kamienie i tearde gałęzie) wytrzymałość i ścieralność naprawdę spoko. Swobodnie wychodzi ze szpuli i " nie zwisa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz999 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Kairki od shimano to rzeczywiście ciekawa propozycja Mam i ja ! Pięknie latają przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Pakowac sie w Techrona 0.03 wiedzac ze pletka bedzie na kropki 40+ oraz okonie (daj panie Boze rownie wielkie? Czy lepiej-bezpieczniej bedzie zainwestowac w cos grubszego? Przynety to rozne gumy na glowkach od 1g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Techron 0.03 napewno wytrzyma wiecej niz okon 40cm czy pstrag. Trzeba sprawdzac tylko stan koncowego odcinka jesli w lowisku masz przeszkody. W moim przypadku przy kiju konger elvis i stradic ci4+ 1000 udalo sie przy tym techronie wyholowac szczupaka 84cm, jako przylow przy okoniach. Nie wazylem go ale napewno mial ponad 4kg... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Mogę się już wypowiedzieć po jakimś czasie - Egi Metal w zupełności spełnia moje oczekiwania. Aktualnie będzie pracowała z Vańkiem + Kraagiem XF. Złowiłem nią sporo ryb. Na początku wydaje się być troszkę sztywniejsza, ale już po 1-wszym wypadzie robi się bardziej miękka. Trzyma średnicę, nie robi się tasiemka, trzyma parametry wytrzymałości. Traci troszkę kolor, ale i tak dużo lepiej niż inne których dotychczas używałem.Złowiłem kilkanaście okoni 40+ i kilkanaście szczupaków, w tym 91cm Jak dla mnie bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Techron 0.03 napewno wytrzyma wiecej niz okon 40cm czy pstrag. Trzeba sprawdzac tylko stan koncowego odcinka jesli w lowisku masz przeszkody. W moim przypadku przy kiju konger elvis i stradic ci4+ 1000 udalo sie przy tym techronie wyholowac szczupaka 84cm, jako przylow przy okoniach. Nie wazylem go ale napewno mial ponad 4kg... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu TapatalkaRownież używam do UL techrona 0.03 z dowiązanym przyponem z FC 0.18 i ostatnio boleń 60 cm w silnym nurcie rownież wyholowany bez problemu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Nie jestem fanem ul lite micro nie widzialnych linek , ale trafila mi w lapki niechcacy linka z dystrybucji Dragona Nano Clear , cena zawrotna ale srednica przekroj i wytrzymalosc naprawde mnie gleboko zszokowala na plus , jakby ktos mial za duzo kasy to serdecznie polecam , bo czegos takiego jeszcze w palcach nie mialem , zaje.... sztosik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Hahaha mówisz o tym czymś białym co przypomina niktkę z rozprutego prześcieradła ? Nie wierzę, że ktoś w tej cenie kupił plecionkę Dragona mogąc mieć coś JP słaba próba kryptoreklamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Tak to cos czymkolwiek jest jest fajne i mocne. Swoja droga , linki dragona nigdy mnie nie zawiodly guidy maximy , naprawde spoko a przedewszystkim lataja , bo takowa pp jak sie troszke zmechaci to po mimo mocy an moje nie oferoje saba juz zadnych wlasciwosci rzutowych. Ale to moje zdanie. Edytowane 11 Maja 2017 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Ktos kupil na szczescie nie ja , bo wydac 100+ za linke to dla mnie to samo jak skoczyc z mostu i przezyc. A propo twojej wypowiedzi na dragon nie patrze , jak nie urzywales nie urzywasz , to sie nie wypowiadaj , teoretyczne wypowiedzi niczego nie wniosa do wątkuu Edytowane 11 Maja 2017 przez FRS1985 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Swoja droga musisz miec bardzo drogie przescieradlo, bo ta linka wyglada naprawde swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Nie ma co uogólnioniać, że wszystko co Dragon to be.Sam bardzo długo Łowiłem najcieńszym invisiblem i nie jest taka zła, choć grubość nie ma nic wspólnego z napisami na opakowaniu Edytowane 11 Maja 2017 przez Salmon63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Nie można potępiać wszystkiego w czambuł co nie jest Varivasem lub Momoi. Używam Magnum 4X i jak na razie nie mam zastrzeżeń, jakość zdecydowanie wyższa niż sugerowałaby cena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Ja przez 4 sezony katowalem maxime , tez z jakiegos hpeeee czy co zajefajna rzuty przedalekie , i nigdy nie zawiodla Edytowane 12 Maja 2017 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Nie ma co uogólnioniać, że wszystko co Dragon to be.Sam bardzo długo Łowiłem najcieńszym invisiblem i nie jest taka zła,choć grubość nie ma nic wspólnego z napisami na opakowaniuNie wszystko. 3/4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Mogę się już wypowiedzieć po jakimś czasie - Egi Metal w zupełności spełnia moje oczekiwania. Aktualnie będzie pracowała z Vańkiem + Kraagiem XF. Złowiłem nią sporo ryb. Na początku wydaje się być troszkę sztywniejsza, ale już po 1-wszym wypadzie robi się bardziej miękka. Trzyma średnicę, nie robi się tasiemka, trzyma parametry wytrzymałości. Traci troszkę kolor, ale i tak dużo lepiej niż inne których dotychczas używałem.Złowiłem kilkanaście okoni 40+ i kilkanaście szczupaków, w tym 91cm Jak dla mnie bardzo dobra.Zgadzam się z Maćkie.Tamten sezon cały przeleciałem na 0.5PE na ten natomiast zakupiłem 0.4PE. Żywotność tej plecionki względem innych naprawdę zaskakuje. Reszta tak jak Maciek napisał. Wartą spróbowania jest tez YGK G-Soul X4 upgrade. Łowiłem wzdręgi w tamtym roku na 0.2PE i jak na taką nitkę była zaskakująco mocna, nie traciła koloru i była dość śliska, przetestowana na grubych wzdręgowych kluchach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) No i zamówiłem YGK G-Soul PE 0.4 zobaczymy co to będzie . Szkoda że szpulka ma tylko 100 m ale jakoś przeżyje. Na sezon powinna starczyć spokojnie jak nie będę rwał nie wiadomo ile. Pod okonie na jeziora będzie zapewne idealna, zobaczymy jak przy pstrągach się sprawdzi. Sprawdzila sie na grubym pstragu? A tak na marginesie to trudno mi sie przemoc i zaplacic 100pln za pletke ale widze ze inaczej na UL nie polowie Edytowane 14 Maja 2017 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (...) A tak na marginesie to trudno mi sie przemoc i zaplacic 100pln za pletke ale widze ze inaczej na UL nie polowie Do UL-a nie lepiej zastosować dobrą żyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Do UL-a nie lepiej zastosować dobrą żyłkę?Tez mi to przyszlo do glowy ale sie wczoraj przemoglem i kupilem za 100pln YGK G-Soul Upgrade PE X4 0.4. Dostaje 150m wiec powinno mi wystarczyc na 2 lata. Edytowane 16 Maja 2017 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi