kamildarbanski Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Chciałbym kupic na testy sunline super pe i tu moje dwa pytania czy wie ktos gdzie moze na forum kupie ta linke i czy ma jakas roznice znaczna kolor? Pytam o to gdyz np techron w kolorze oliwkowym jest polecanyba czarny z kolei nie za bardzo. Czy w tym sunline tez jest jakas znaczna roznica? I czy do kija 6 lb brac x4 czy x8 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Cześć, z tego co ja wiem sunline 8PE to tylko w kolorze pomarańczowym i zdaje się już trudno dostępna w cienkich grubościach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Chciałbym kupic na testy sunline super pe i tu moje dwa pytania czy wie ktos gdzie moze na forum kupie ta linke i czy ma jakas roznice znaczna kolor? Pytam o to gdyz np techron w kolorze oliwkowym jest polecanyba czarny z kolei nie za bardzo. Czy w tym sunline tez jest jakas znaczna roznica? I czy do kija 6 lb brac x4 czy x8 ? PozdrawiamMiałem wszystkie te plecionki ale nie rozumiem twojego pytania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Ylg egi metal polecam. Juz nawet 0.5 PE jest mega cienka i mocna także może być il nawet coś grubszego a i tak będzie ciągle cieniutka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Czy jest duza różnica miedzy x4 czy x8 na takim lekkim zestawie? Ktoras jest lepsza/gorsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Za dużego wyboru x8 nie masz bo najcieńsza to 0.6 PE a to moim zdaniem do kija 6lb za grubo.Tym bardziej masa takiej linki przy lekkich glówkach daje się odczuć.Kup sobie do tego kijka 6lb linke (jakieś japońskie 0.4 PE) np. Egi Metal i zacznij łowić bo szkoda sezonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Kupilem nanofila ale pierwszy i ostatni raz to zrobiłem. Dwa zaczepy i strzepy. Masz namaiar gdzies na kogos z firum gdzie to kupie może? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Hahaha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Za dużego wyboru x8 nie masz bo najcieńsza to 0.6 PE a to moim zdaniem do kija 6lb za grubo.Tym bardziej masa takiej linki przy lekkich glówkach daje się odczuć.Kup sobie do tego kijka 6lb linke (jakieś japońskie 0.4 PE) np. Egi Metal i zacznij łowić bo szkoda sezonu Możesz polecić jakiś zaufany sklep do zakupu tej plecionki.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Podałem przykładowo ten model plecionki.Nie wiem gdzie można kupić ta linke ja kiedys kupiłem na forum.Przerobiłem trochę tych cienkich linek Varivasa,Momoi,YGK,Sunline Small Game za grube setki złotych i moim zdaniem szkoda przepłacać.Egi Metal do typowo okoniowych wykałaczek spisuje się bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Czy jest duza różnica miedzy x4 czy x8 na takim lekkim zestawie? Ktoras jest lepsza/gorsza?Jeśli już miałbym do okoniówki używać plecionki, to wybrałbym X4. Choćby dla tego, że przy tej samej "średnicy" X4 będzie miała grubsze włókna niż X8, więc będzie mniej podatna na przetarcia. Przy najcieńszych plecionkach musisz liczyć się z tym, że mimo zapewnień na etykietce, że ma super okrągły przekrój, każda będzie tasiemką niezależnie czy X4, czy X8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Nie będzie tasiemka jezeli zapłacisz trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Nie będzie tasiemka jezeli zapłacisz trochę więcej.Cześć, mam nadzieję ,że nie urażę kolegi ale taki wpisy to w czym mają pomóc? Akurat Pee Wee 8 splotów jest dość drogie i super śliskie, ale tasiemka nie znam Sunline 4× , więc nie porównam do X8 ale znam X8 i jest mocno okrągła , a już wzorem podobno jest Small Game , nie widziałem jeszcze więc też siedzę cicho , ale kolega się zachwyca , a plecionek różnych ma sporo .Tomek Edytowane 17 Maja 2017 przez kostom63 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Sorry jezeli zabrzmialo to chamsko nie taki byl zamiar. Chodzi mi poprostu o to ze faktem jest ze te bardziej budzetowe plecionki w malych srednicach sa tasiemkowate , ale nie mozna mowic ze takie sa wszystkie plecionki 'okoniowe' bo to nie jest prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Zakupione Egi -metal x4 pe 0,4 zobaczymy co to z tego bedzie. Na pewno nie gorzej niz z tym nanofilem. Dzieki Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Nie będzie tasiemka jezeli zapłacisz trochę więcej.Możesz konkretniej? Osobiście przy kijkach do 15g używam wyłącznie żyłek (wzdręga, okoń, kleń) ale może komuś przyda się wiedza, które plecionki 0,03-0,06mm nie są tasiemkami, bo powyżej tych "średnic" już jest zdecydowanie lepiej. Edytowane 18 Maja 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Ne wiem które tasiemkami nie są ale 100 razy bardziej wolę łowić plecionką np 0.06 mm i czuć mocno branie na ręce nic patrzeć na szczytówkę używając żyłki. Łowię tak wędka do 5 g i nie wyobrażam sobie "zmiękczania" zestawu używając żyłki. Łowienie oczywiście na małe gumeczki, microjigi czy nawet małe nimfki. Tez polecam tego YKG Egi Meal Edytowane 18 Maja 2017 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Żyłka ? Never ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 ja mam pewe 0,3 cienszej w sumie nie widzialem tzn nanofil jest cienszy ale o wiele mnij wytrzymaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Ne wiem które tasiemkami nie są ale 100 razy bardziej wolę łowić plecionką np 0.06 mm i czuć mocno branie na ręce nic patrzeć na szczytówkę używając żyłki. Łowię tak wędka do 5 g i nie wyobrażam sobie "zmiękczania" zestawu używając żyłki. Łowienie oczywiście na małe gumeczki, microjigi czy nawet małe nimfki. Tez polecam tego YKG Egi Meal0,06 nie jest zbyt grubo? Jeśli miałbym używać plecionki, nie przekroczyłbym 0,04. Próbowałem nawet ale przynęty 0,5g leciały o 1/3 bliżej niż na żyłce 0,14 a generalnie używam żyłki 0,10 i wolę obserwację szczytówki. Moim zdaniem wcześniej ugnie się szczytówka dobrej wklejanki niż wyczuje się branie w dolniku wędziska nawet najbardziej "gadającego". Żyłka ? Never ...Czemuż to? Edytowane 18 Maja 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 2 powody. Głównie zdecydowanie lepsze czucie brań, bezapelacyjnie. Dwa, ograniczenie utraty przynęt, myślę o 75%. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) 0,06 nie jest zbyt grubo? Jeśli miałbym używać plecionki, nie przekroczyłbym 0,04. Próbowałem nawet ale przynęty 0,5g leciały o 1/3 bliżej niż na żyłce 0,14 a generalnie używam żyłki 0,10 i wolę obserwację szczytówki. Moim zdaniem wcześniej ugnie się szczytówka dobrej wklejanki niż wyczuje się branie w dolniku wędziska nawet najbardziej "gadającego". Czemuż to? Jakim sposobem miałbyś używać plecionki 0,04mm ? Najcieńsze plecionki robią Japończycy. Poniższe tyczy się Varivas Avani Light Game Super Premium. PE # 0.20.074 mm2,3 kg5,5 Lb PE # 0.3 0.09 mm3,5 kg7 Lb PE# 0.4 0.104 mm4 kg8 Lb Wskaż jedną cieńszą dostępną u nas, która ma 0.04mm grubości. Edytowane 18 Maja 2017 przez tymon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 teoretycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Teoretyczna wiedza. Szacun. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 A co sądzicie o 0.06 od Mikado, dokładnie Nihonto Fine Braid ? Jak wypada średnica, tasiemka czy w miarę okrągła? Używam/łęm 0.10, 0.14 i 0.16 w kolorze zielonym i jak za 35zł nie ma na co narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi