hudy76 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Stawiam, że jej wytrzymałość będzie bliższa prawdy niż np. 0,06 Kamatsu Techron (5,2 kg ). Dla porównania, to SeaKnight Classic 6 lb, okazała się totalną porażką jeśli chodzi o casting UL. Rozumiem, że to 0,06 to tylko tak dla orientacji podałeś, bo znów rozpęta się kolejna gównoburza, a i tak tej zimy wyjątkowo iskrzy na jerku.Jedyna plecionka z Chin która była dla mnie akceptowalna jeżeli chodzi o lekkie łowienie to Kastking SuperPower 8 lb. Akceptowalna, co nie znaczy bardzo dobra.Kup, przetestuj i opisz wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fkuzi555 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 akurat łowię na kastkinga, kupionego na próbę tu na forum. Porównam i sprawdzę co i jak 0,06 to oczywiście orientacja. opisana jest jako 0.15PE, a szukam czegoś do dłubaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Varivas na targach będzie miał 0,2PE ośmiosplotowe Będzie trzeba zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Stawiam, że jej wytrzymałość będzie bliższa prawdy niż np. 0,06 Kamatsu Techron (5,2 kg ) (...)Już od dość dawna przyjąłem, że te liczby podawane przez naszych dystrybutorów w kilogramach są bardziej zbliżone do liczby funtów jakie wytrzymuje dana plecionka (z małymi wyjątkami), no może trochę przesadziłem, ale w większości sprawdza mi się gdy moc plecionki potraktuję współczynnikiem 0,7 (również z małymi wyjątkami). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Taki przelicznik jest zdecydowanie bliższy prawdzie. Ja osobiście wolę podawanie wytrzymałości linek po amerykańsku. Jakoś łowienie jest mniej stresujące Edytowane 9 Lutego 2018 przez Młody wędkarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Moim zdaniem nie ma potrzeby używania Techrona, skoro można kupić dużo lepszą Egi Metal 0,4PE za 85zl z wysylka ostantio na giełdzie za 90 z wysyłką była. Po całym intensywnym sezonie i w lodzie w słońcu nadal jest ok 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Niby tak, ale poczytałem trochę na Forum o Egi Metal i zaniepokoiło mnie jedno, a mianowicie "pamięć" niemal jak w żyłkach, co widać na fotce opublikowanej na Forum: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Nic takiego nie zaobserwowałem, zachowuje się super i nie ma z nią żadnych problemów. Nie miałem w rękach nic lepszego i cieńszego przy czym aż 8lb! na okonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Na razie muszę zużyć moje zapasy. Może w przyszłości przekonam się do Egi Metal, jeszcze tylko żeby była dostępna bez problemów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Polecam bo się nie zawiedziesz a powiem nawet, że będziesz zdziwiony na plus. Jutro obejrzę tą nową Varivas na targach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Do lekkiego łowienia (okoń ,wzdręga itp.) wypróbowałem juz trochę plecionek,ale najlepsza ,jaką łowiłem dotychczas to Varivas Avani Light Game 0.2Dwa sezony i zostało około 100 m,także jeszcze jeden może dwa przed nią ????Zaznaczam ,że łowienie bardzo lekkim zestawem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Tyle, że cena wręcz odstraszająca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Fotka z Egi Metal strone wczesniej mojego autorstwa to i skrobne więcej jak się sprawdziła po sezonie Przez ostatnie dwa sezony 85% czasu nad wodą spędzam z kijkiem okoniowym i chyba jak każdy kto gania z UL szuka jak najcieńszej linki o dobrych parameteach.Przez ten okres miałem na szpuli Momoi Oshikage 0.053, Varivas Baitfiness 0.3 PE ,Sunline Small Game 0.4 PE i Ygk Egi Metal 0.4 PE.Momoi najcieńsza,moim zdaniem nadaje się tylko do łowienia drobnego białorybu na mikro jigi.Odległości rzutowe przy mikrusach z dobrym kijkiem powalają,gorzej z wytrzymałością bo potrafiła strzelić przy siłowym wyrzucie 5g.Varivas Baitfiness bardzo miekka linka,lata z niej super ale bardzo szybko traci kolor i wytrzymałość.Sunline Small Game ,bardzo miekka,mocna i świetny kolorek Długo trzyma swoje parametry no ale ta cena.Egi Metal 0.4 PE na początku trochę sztywna(patrz foto) w porównaniu do w/w linek które są wręcz "lejące" ale w niczym to nie przeszkadza.Bardzo dalekie odległości rzutowe na lekkich przynętach,długo trzyma swoje parametry.Ogólnie mój faworyt bo cena linki bardzo atrakcyjna w porównaniu do Small Game za którą mamy 3 szpulki Egi Metal.Zapas na nowy sezon Egi zrobiony i dojdzie jeszcze oczko mocniejsza 0.5 PE do ciut mocniejszego kija.Kamatsu Tachron 0.03 miałem tylko w rękach ale już wzrokowo widać że jest mocno przegrubiona w porównaniu do wyżej opisanych linek Edytowane 9 Lutego 2018 przez adriano 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Witam wszystkich Używał, testował ktoś z Was taką tanią plećkę? zastanawiam się nad 0,06 na okonka wiem, że nie będzie porównania z momoi, varivasem itp. ale jak wypadnie w porównaniu z innymi, dostępnymi, budżetowymi plećkami... Pozdrawiam Z ciekawości zamówiłem ma Ali 0,06mm tej firmy ale model ONYX w kolorze fluo, zobaczę co to warte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Widziałem 0,4pe nowego Varivasa 8x, bardzo cienki. 0.2pe już nie mieli, myślę że może być rewelacyjna jak również jej cena . 380zl chyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Maciej nie przesadzaj hehe ja kupilem tego nowego varivasa za 230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 0,2pe? Bo tam chyba im cieńsze tym droższe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 0.2PE Rafał nie miał w ogole. Kupiłem 0.3 , jest meega cieniutka , ciensza niz light game 0.2 , az sie boje ze będzie cos z nia nie tak... ale zaryzykowalem tak varivasy sa drozsze te ciensze ale zeby az taka roznica byla ? Nie wiem w sumie nie pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Taka dostałem informację, Endriu mówił że mieli 0.2pe w cenie około 400zl i poszły Daj znać za jakiś czas jak się spisuje. Rozczarowała mnie cena, ale jeśli kupujemy kołowrotki po 2tys, wędki po 2tys to chciało by się mieć takze najlepsza linkę Edytowane 11 Lutego 2018 przez wobler129 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Taka dostałem informację, Endriu mówił że mieli 0.2pe w cenie około 400zl i poszły Daj znać za jakiś czas jak się spisuje. Rozczarowała mnie cena, ale jeśli kupujemy kołowrotki po 2tys, wędki po 2tys to chciało by się mieć takze najlepsza linkę 150 metrów linki za 400PLN to już jest naprawdę hardcore .Już poprzednie Avani Light Game czy Ajing Mastery były drogie.Ciekawe czy okaże się warte ceny.Chłopaki,szacun za podjęcie wyzwania testowania . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Z całym szacunkiem ale żadna plecionka nie jest warta 400 zyla. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Z całym szacunkiem ale żadna plecionka nie jest warta 400 zyla.Chyba ze wytrzyma kilka lat.... Pozdrawiam, Tomasz eS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Fido-jeśli wytrzyma bezproblemowo trzy sezony intensywnego łowienia to jest.Czy to jest realne -inny temat.A na poważnie-mam podobne zdanie jak Ty. Żeśmy się spotkali Tomek.Myślę że większość kolegów może mieć podobne zdanie... Edytowane 11 Lutego 2018 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Z całym szacunkiem ale żadna plecionka nie jest warta 400 zyla.Chyba, że na szpuli 500m. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Chyba, że na szpuli 500m.Te to z Aliexpress .Miejmy nadzieję że te 400PLN nie dotyczy 100 metrowego nawoju bo Varivas te najcieńsze też tak nawija . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi