Skocz do zawartości

Najcieńsza plecionka na okonie

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie coś wam pokaże bo jestem zaskoczony tym co mam w ręce... Co prawda narazie na sucho ale robi wrażenie... Cienka i mocna( zaznaczam... Przed użyciem) cena ok jakieś 90 pln... Major craft... Do tego śliska... Jakaś nowość na rynku... Przynajmniej ja wcześniej nie widziałem.... Myślę że warto potestować....

f0579b1257d891f7384130ce086a0fe9.jpg

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Mam na stradicu 0.6 3lb pod okonia. Po kilku wypadach zaczęła się strzepić. Jak dla mnie w tej kwocie egi wygrywa.

Ta major craft? Miałem już podobna tylko chyba streen... Też się strzeliła ale była dalej mocna i nie traciła właściwości

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Proszę o poradę dotyczącą zakupu plecionki do ul.

Wędzisko cw 1-6 gram.

Do tej pory stosowałem J-braid x8 0,06.

Przy silniejszym wietrze robi się balon - słabe czucie brań.

Drażni mnie również hałas na przelotkach.

Przynęty to główki 1,5 - 3 gram, gumki 1, 2 i 3 " na przemian z bocznym trokiem.

Po przeczytaniu wątku mam kilka typów np. varivas light game 0,04, YKG egi metal 0,4 lb.

Chcę zminimalizować wpływ wiatru i szumy.

Edytowane przez PiotrCz

Wędzisko cw 1-6 gram.

Przynęty to główki 1,5 - 3 gram, gumki 1, 2 i 3 " na przemian z bocznym trokiem.

Po przeczytaniu wątku mam kilka typów np. varivas light game 0,04, YKG egi metal 0,4 lb.

Chcę zminimalizować wpływ wiatru i szumy.

Przy bocznym wietrze bez względu na grubość i rodzaj plecionki i tak Ci się zrobi balon.

Ja używam egi metal 0,4 pe i jest rzeczywiście głośna, cicha natomiast była Momoi Oshikage 0,2 pe

• Like 1

(...)

Jeśli ta plecionka szumi to problemu szukaj gdzieś indziej. To bardzo cicha plecionka, jedna z najcichszych jakie miałem. Wspomniana Momoi Oshikage to ta sam liga.

• Like 2

Jeśli ta plecionka szumi to problemu szukaj gdzieś indziej. To bardzo cicha plecionka, jedna z najcichszych jakie miałem. Wspomniana Momoi Oshikage to ta sam liga.

Nie mogę się zgodzić - miałem obie na tej samej wędce i kolowrotku i zdecydowanie Momoi cichszy. Chyba, że mówisz o daiwa tournament to już bardziej. W każdym razie egi jest zdecydowanie glosniejsza (w końcu to x4 a nie x8).

Natomiast tak jak kolega wspomniał dużo zależy również od przelotek ich montażu i pewnie jeszcze wielu innych czynników o którym mi się nie śniło - w każdym razie ta sama egi na zbrojonym standardowo kiju a w delcie już inaczej brzmi (w obu przypadkach tytanowe przelotki więc nie kwestia materiału)

Ja sie skusilem na varivasa aijng master 0.2PE. Szczerze mowiac nie jestem zadowolony. Wprawdzie dala rade karpiowi powyzej jej wytrzymalosci. Nic z nia sie nie dzieje zlego. Jednak jak dla mnie zbyt slaba, ciezko dowiazac fluorocarbon nawet juz nie dowiazuje. Odtrzeliwujac na zaczepie albo jak rwe potrafi strzelic po palcem. Trzeba uwazac niezmiernie. Przy wiazaniu tez lubi sie rozstrzepic na wezle. Troche trzeszczy na przelotce, nie traci koloru. Slabizna straszna

A ja na razie katuję PeeWee WX4   PE #0.4  /  6lb

Trochę traci kolor, dobrze przenosi brania, widoczna na powierzchni...pod wodą ledwo co widać.

Nie plącze się. Całkiem cicha jak na 4-splot.

Miękka, łatwo się wiąże, paproszki na główkach 1 - 1.5g posyła na zadowalające odległości :)

Jedyna wada to, to iż łatwo mechanicznie uszkodzić w podwodnych przeszkodach...łatwo bo cieniutka.