zetika16 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Panowie coś wam pokaże bo jestem zaskoczony tym co mam w ręce... Co prawda narazie na sucho ale robi wrażenie... Cienka i mocna( zaznaczam... Przed użyciem) cena ok jakieś 90 pln... Major craft... Do tego śliska... Jakaś nowość na rynku... Przynajmniej ja wcześniej nie widziałem.... Myślę że warto potestować.... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 @Marcyś ma wybór w "podwieszonym" sklepikuhttp://jerkbait.pl/topic/106914-superw%C4%99dkarzpl-major-craft-st-croix-keitech-daiwa-shimano/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Nie widziałem tego... Dałbym jemu zarobić jak bym wiedział (zawsze lepiej wydawać kasę wśród "swoich") Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Ciekawe kto jes robi dla mc ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Ciekawe kto jes robi dla mc ... ?Dla mnie to mało ważne... Grunt żeby była dobra kontrola jakości... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Akurat 0.5 już nie mam i nie mogę dostać. Ostatni latają po kraju. Za to jutro rozmiarówka ale 0.6 w górę w komplecie Po kilku miesiącach sprzedaży póki co opinie zwrotne pozytywne. Warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Pewnie jeszcze wezmę 0.16 (cokolwiek to znaczy) czyli pe 1.2 Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Mam na stradicu 0.6 3lb pod okonia. Po kilku wypadach zaczęła się strzepić. Jak dla mnie w tej kwocie egi wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Mam na stradicu 0.6 3lb pod okonia. Po kilku wypadach zaczęła się strzepić. Jak dla mnie w tej kwocie egi wygrywa.Ta major craft? Miałem już podobna tylko chyba streen... Też się strzeliła ale była dalej mocna i nie traciła właściwości Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Polecam Sunline Super PE 8 0,06.Oczywiście pod troszkę mocniejszego okonia i trzyma piękny pomarańczowy kolor.Jest warta swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Mam dokładnie MC Dangan Braided X4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Tomek wrzucił foto X8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 witam, zacząłem przygodę z okoniami, w związku z tym mam pytanie, do cienkich plecionek powiedzmy PE2 PE4 i fluo, jakis stosujecie węzeł? jakiś filmik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 witam, zacząłem przygodę z okoniami, w związku z tym mam pytanie, do cienkich plecionek powiedzmy PE2 PE4 i fluo, jakis stosujecie węzeł? jakiś filmik? Węzeł zderzakowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Ja używam tego z filmiku, szybko się wiąże i dość mocno trzyma, ale robię na końcu 3-5 przełożeń.https://youtu.be/nDCVRhLhGsw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 (edytowane) Proszę o poradę dotyczącą zakupu plecionki do ul.Wędzisko cw 1-6 gram.Do tej pory stosowałem J-braid x8 0,06.Przy silniejszym wietrze robi się balon - słabe czucie brań.Drażni mnie również hałas na przelotkach.Przynęty to główki 1,5 - 3 gram, gumki 1, 2 i 3 " na przemian z bocznym trokiem.Po przeczytaniu wątku mam kilka typów np. varivas light game 0,04, YKG egi metal 0,4 lb.Chcę zminimalizować wpływ wiatru i szumy. Edytowane 2 Października 2018 przez PiotrCz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Egi metal też jest stosunkowo głośna i sztywna, więc sobie nie polepszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Proszę o poradę dotyczącą zakupu plecionki do ul.Wędzisko cw 1-6 gram.Do tej pory stosowałem J-braid x8 0,06.Przy silniejszym wietrze robi się balon - słabe czucie brań.Drażni mnie również hałas na przelotkach.Przynęty to główki 1,5 - 3 gram, gumki 1, 2 i 3 " na przemian z bocznym trokiem.Po przeczytaniu wątku mam kilka typów np. varivas light game 0,04, YKG egi metal 0,4 lb.Chcę zminimalizować wpływ wiatru i szumy.Przy bocznym wietrze bez względu na grubość i rodzaj plecionki i tak Ci się zrobi balon. Ja używam egi metal 0,4 pe i jest rzeczywiście głośna, cicha natomiast była Momoi Oshikage 0,2 pe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Proszę o poradę dotyczącą zakupu plecionki do ul.(...)Do tej pory stosowałem J-braid x8 0,06.Przy silniejszym wietrze robi się balon - słabe czucie brań.Drażni mnie również hałas na przelotkach.Jeśli ta plecionka szumi to problemu szukaj gdzieś indziej. To bardzo cicha plecionka, jedna z najcichszych jakie miałem. Wspomniana Momoi Oshikage to ta sam liga. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Jeśli ta plecionka szumi to problemu szukaj gdzieś indziej. To bardzo cicha plecionka, jedna z najcichszych jakie miałem. Wspomniana Momoi Oshikage to ta sam liga.Nie mogę się zgodzić - miałem obie na tej samej wędce i kolowrotku i zdecydowanie Momoi cichszy. Chyba, że mówisz o daiwa tournament to już bardziej. W każdym razie egi jest zdecydowanie glosniejsza (w końcu to x4 a nie x8). Natomiast tak jak kolega wspomniał dużo zależy również od przelotek ich montażu i pewnie jeszcze wielu innych czynników o którym mi się nie śniło - w każdym razie ta sama egi na zbrojonym standardowo kiju a w delcie już inaczej brzmi (w obu przypadkach tytanowe przelotki więc nie kwestia materiału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Nie miałem ich na jednej wędce w tym samym czasie i tak dokładnie nie porównywałem ale uważam, że ich "cichość" jest podobna. Sygnalizowałem raczej szukanie rozwiązania nie po stronie plecionki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Ja sie skusilem na varivasa aijng master 0.2PE. Szczerze mowiac nie jestem zadowolony. Wprawdzie dala rade karpiowi powyzej jej wytrzymalosci. Nic z nia sie nie dzieje zlego. Jednak jak dla mnie zbyt slaba, ciezko dowiazac fluorocarbon nawet juz nie dowiazuje. Odtrzeliwujac na zaczepie albo jak rwe potrafi strzelic po palcem. Trzeba uwazac niezmiernie. Przy wiazaniu tez lubi sie rozstrzepic na wezle. Troche trzeszczy na przelotce, nie traci koloru. Slabizna straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 A czego Ty się spodziewasz po plecionce 0.2 PE , że będziesz nią konary z wody wyciągał ? To jest plecionka zawodnicza do używania raczej w mało zaczepowych miejscach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Moim zdaniem najlepszą z cienkich plecionek jest Light Game 0.2???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 A ja na razie katuję PeeWee WX4 PE #0.4 / 6lbTrochę traci kolor, dobrze przenosi brania, widoczna na powierzchni...pod wodą ledwo co widać.Nie plącze się. Całkiem cicha jak na 4-splot.Miękka, łatwo się wiąże, paproszki na główkach 1 - 1.5g posyła na zadowalające odległości Jedyna wada to, to iż łatwo mechanicznie uszkodzić w podwodnych przeszkodach...łatwo bo cieniutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi