mario Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Gdzie kupiłeś tą plecionkę? Zapewne w Japonii. To aktualnie jedna z lepszych japońskich linek.Tutaj info na stronie producenta: http://sunline.co.jp/english/products/braided/sm_pe_egi_ult_hs8.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Zapewne w Japonii. To aktualnie jedna z lepszych japońskich linek.Tutaj info na stronie producenta: http://sunline.co.jp/english/products/braided/sm_pe_egi_ult_hs8.htmlA próbowales może tej samej plecionki w wersji 4x? Jak sie np do Egi YGK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 @Friko aktualnie łowi taką 4x tyle że #1,5 i bardzo ją chwali - jest wytrzymała i okrągła, nie strzępi się i nie 'rozluźniają się' sploty, tylko jest istotnie b. głośna na przelotkach niż 8x, ale nie wszystkim to przeszkadza Nie porównam do Egi Metal 4x, bo Egi nie ma w takiej mocy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Czy ktoś może próbował JMC Ultra Light 3 Lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) Tak, próbowałem, katastrofa. Pisałem nawet kilka słów o niej na Forum i zamieściłem zdjęcie porównawcze z Techronem 0,04 - JMC UL 3X jest prawie o połowę grubsza. Ostrzegam, płaski, gruby sznurek, rozwarstwia się, grubość porównywalna z JMC 8X 0,08. Z serii JMC zdecydowanie lepsza (cieńsza i ścisła) jest JMC 4X 0,04. Edytowane 25 Października 2018 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Dzięki. Po przeczytaniu całego wątku chyba jednak wysupłam dwie stówki i kupię ponownie Light Game 0.2. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 No i na pewno będziesz zadowolony bo to dobra linka. Jednakże,sugeruję spróbować: https://spinningshop.pl/sufix/9167-sufix-nanobraid-100m-004mm-6lb-28kg.html Miałem i Avani i tego Sufixa co podlinkowany.Szczerze powiem że nie widzę różnicy w jakości i wartościach użytkowych.Jak mi się skończy Avani(mam na multiku jeszcze z 50m)nawijam Sufixa. Avani jest bardzo dobra linką,dużo lepszą moim zdaniem od np.Ajing Mastera który jest jeszcze droższy.Ale naprawdę porównując do Sufixa,nie jest lepszy o tyle aby płacic ponad stówę więcej za szpulką 100m:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Całe lato przełowiłem tym sufixem tyle,że opisany 7lb i z czystym sumieniem mogę polecić. Dobra linka w dobrych pieniądzach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 (edytowane) Dzięki????Spróbuję tego Sufixa, tym bardziej ,że cena dużo lepsza???? Edytowane 30 Października 2018 przez Tom Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 No i na pewno będziesz zadowolony bo to dobra linka.Jednakże,sugeruję spróbować:https://spinningshop.pl/sufix/9167-sufix-nanobraid-100m-004mm-6lb-28kg.htmlMiałem i Avani i tego Sufixa co podlinkowany.Szczerze powiem że nie widzę różnicy w jakości i wartościach użytkowych.Jak mi się skończy Avani(mam na multiku jeszcze z 50m)nawijam Sufixa.Avani jest bardzo dobra linką,dużo lepszą moim zdaniem od np.Ajing Mastera który jest jeszcze droższy.Ale naprawdę porównując do Sufixa,nie jest lepszy o tyle aby płacic ponad stówę więcej za szpulką 100m:-)))Może wiesz jak się ma grubość tego Sufixa 0,04 do Avani light PE 0,2-dużo grubszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Może wiesz jak się ma grubość tego Sufixa 0,04 do Avani light PE 0,2-dużo grubszy?Szczerze-nie wiem.Juz od dawna w ogóle nie kieruję sie grubością,patrzę tylko na moc jeśli chodzi o opisy.Nie wiem nawet czy bede potrafił to ocenić.Na multiku mam w tej chwili PE 0,3 a w sobote bedę jechał po tego Sufixa 6lb.Mogę na oko porównać ale na ile to będzie obiektywne-nie wiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 ok , porównaj choćby na oko-zawsze to lepsze niż ufać opisom . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Gdzie kupiłeś tą plecionkę?..faktycznie w Japonii - przez ebay kupiłem - polecam za jakość natomiast nie jestem pewny czy jest warta ceny choć teraz jest o polowe tańsza niż dawniej.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 W nawiązaniu do wcześniejszych postów dotyczących zamiany plecionki J-braid.Zakupiłem sufixa siglon 8X, 0.4 PE.Z racji "rozmiaru " mniej wytrzymały od 0,06 Daiwy czego się zresztą spodziewałem.Wzrokowo cieńsza o połowę od 0,06 J-braid 8X.Dziś pierwszy test w praktyce.Udało się osiągnąć zamierzony efekt. Jest znacznie "cichsza" na przelotkach.Z uwagi na mniejszą "grubość' ograniczyłem wpływ wiatru choć podejrzewam że nie da się całkowicie wyeliminować jej " wybrzuszania".Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbnedi Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 jaką plecionke polecacie:grubość (smukłość) Nanofila ale brak problemów z węzłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Jeśli użyjesz do nanofila bezwezlowej agrafki to zobaczysz jak łatwo i szybko się wiąże i jak mocno trzyma Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 9 Listopada 2018 przez Czechofil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbnedi Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Jeśli użyjesz do nanofila bezwezlowej agrafki to zobaczysz jak łatwo i szybko się wiąże i jak mocno trzyma Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ok ale ja łaczę z fluo a nie z agrafką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 To już większe wyzwanie. Ja używam 0,08 i muszę mieć okulary ale trzyma. Ten węzeł jest rekomendowany przez producenta nanofila Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbnedi Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 To już większe wyzwanie. Ja używam 0,08 i muszę mieć okulary ale trzyma. Ten węzeł jest rekomendowany przez producenta nanofila Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk węzeł znamnad wodą z 0,04 jest masakra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Przy lekkich przynętach nie da się napiąć linki żeby nie było "brzucha" nawet przy najcieńszych linkach.Wystarczy że lekko zawieje i już jest balon. Przy nanofilu ( 0.04 mm) można stracić nerwy.Próbowałem na niego łowić ale ilość czasu spędzona przy wiązaniu węzłów skutecznie odbierała mi chęci na dalsze łowienie.Z nanofilem 0,06 mm jest troszkę lepiej ale i tak trzeba się skupić przy wiązaniu węzła. Węzeł powyżej jest chyba jedynym który dobrze trzyma a przerobiłem trochę różnych węzłów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Ja wiążę FG Knot, ale też trzeba się namęczyć. Nad rzeką z zaczepami nie mam cierpliwości. Na jeziorze używam innych plecionek- są dla mnie bardziej miękkie, mniej się strzępią i są mniej "drutowate" niż nanofil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Ponieważ "nałogowo" używam nanofila to stanę w obronie jego "godności" Moim zdaniem nanofil jest najlepszy w określonych sytuacjach: 1. Odległość rzutu2. Głębokość pracy woblera - np. Salmo hornet 4S na nanofilu schodzi mi do 3,5m a na Dragonie HM 8x 0,08 ledwo na 2,5m3. Szybkość tonięcia lekkiej główki na dużej głębokości4. Nie przymarza do przelotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Panowie, przeczytałem cały temat ale dalej nic nie wiem. Szukam na szybko cienkiej plecionki do obsługi główek 2-5gram, bardzo ważne, aby była różowa, seledynowa lub pomarańczowa. Cwna do 100zł. Ktoś coś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Kup egi metal 0.4 i bedzie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 A stosował ktoś Lucky John Area Trout Game Braid? Bo jest akurat w moim sklepie i jestem nią bardzo poważnie zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi