zetika16 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Po to ten temat aby sie wymieniać spostrzeżeniami... Plecionka skrecajac ją w palcach rozwarstwia się i strzępi... I to nie na końcowym elemencie... Na każdym który miał kontakt z wodą... Ja już jej nie dotkne.... Dla mnie lipa i czarna lista... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 MC Dangan 0.3PE to czterospolotowa a Ty Tomku miałeś kontakt z ośmiosplotową o ile pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Do tej pory używałem Momoi Oshikage 3.2kg, opisanej jako 0.091mm średnicy. Początkowo była dość mocna, po sezonie, który u mnie nie jest zbyt intensywny mam wrażenie, że dużo straciła na wytrzymałości. O odstrzeliwaniu przynęt nie ma mowy, po 1-2 przynęta zostaje w wodzie. Czy wszystkie te najcieńsze plecionki o wytrzymałościach 3-4kg to czterosploty? Szukam czegoś sensownego do kija 1-5g oraz drugiej PE 0.6 do kija o c.w. 3-7g. Czy z tych najcieńszych króluje YGK? Tą PE 0.6 to już chyba ośmiosplotowej trzeba by szukać, co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Ośmiosplotówki poniżej PE 0,6 robi teraz Sunline , w postaci Sunline Singlon PE x 8 PE 0,3 / 0,4 / 0,5 . Choćby tutaj https://www.mefistofishing.pl/plecionka-sunline-siglon-pe-x-8-japan-new-2018-p-1979.html . Edytowane 16 Marca 2019 przez malinabar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Czy walory użytkowe stoją znacząco powyżej tych czterosplotowych i warto na nie wydać te złotówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Sunline Siglon jako następca Sunline Super nawet nie sięga do pięt poprzednikowi . Bardzo się zawiodłem na Siglonie . Po dwóch wyjazdach straciła kolor - orange i z każdym wyjazdem było widać jak traci na właściwościach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Czy walory użytkowe stoją znacząco powyżej tych czterosplotowych i warto na nie wydać te złotówki?Już od jakiegoś czasu przestałem używać najcieńszych plecionek do okoniowania. Teraz podstawową jest Daiwa x8 /0,6 / kupowana na metry we wrocławskim sklepie. Stosunek mocy do "cieńkości" wydaje mi się optymalny do moich zastosowań. Komfort łowienia wyższy niż X4 a cena śmieszna. I jeszcze jeden patent, ktory stosuję z tą plecionką w czepliwych miejscach, zapalniczką żarową rozhartowuję haki w główkach tak, że prostują się na zaczepie. Do wyciągniecia okonia wystarcza mocy a ilość strat bardzo niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Sunline Siglon jako następca Sunline Super nawet nie sięga do pięt poprzednikowi . Bardzo się zawiodłem na Siglonie . Po dwóch wyjazdach straciła kolor - orange i z każdym wyjazdem było widać jak traci na właściwościach . Panowie czy dobrze rozumiem, że jeśli piszecie o Sunline Super PE to rozmawiamy o wersji 8 splotowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Sunline Siglon jako następca Sunline Super nawet nie sięga do pięt poprzednikowi . Bardzo się zawiodłem na Siglonie . Po dwóch wyjazdach straciła kolor - orange i z każdym wyjazdem było widać jak traci na właściwościach . Szkoda , że nie odezwałeś się tutaj http://jerkbait.pl/topic/18264-plecionka-ale-kt%C3%B3ra/page-113 . Zamówiłem właśnie dwie szpulki . Sprawdzimy zatem empirycznie . Edytowane 16 Marca 2019 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Szkoda , że nie odezwałeś się tutaj http://jerkbait.pl/topic/18264-plecionka-ale-kt%C3%B3ra/page-113 . Zamówiłem właśnie dwie szpulki . Sprawdzimy zatem empirycznie . Koniecznie napisz jak się sprawdzać będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Kupiłem wczoraj Smart Dual Band 0,02 (cokolwiek to znaczy ). Mieli ją robić Japońce... Znalazłem tylko : Made in Taiwan na pudełku. 3kg wytrzymałości. Kolorgrafit (nie było wyboru). Niby 32splotowa! W oględzinach przyjemna. Gładka. Porównując grubość pod lupą to coś jak pe06 czy 08. Nawijając, trochę czarnego smalcu zostało na paluchach. Zobaczę jutro co ona umie, ale cudów się nie spodziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Koniecznie napisz jak się sprawdzać będzie To na pewno . Należę do dotychczasowych użytkowników Sunline Super PE , którzy zostali niejako na lodzie po zaniechaniu jej produkcji ( jak się zresztą tutaj , na Forum , dowiedziałem ) . Pozostało przerzucić się na następcę w postaci Sunline Singlon . Mimo wszystko mam nadzieję , że nie będzie gorzej . Testy najwcześniej w połowie sezonu łódkowego , bo jeszcze mam dotychczasowe pomarańczowe linki na kołowrotkach . Te zamówione obecnie będą czekać w rezerwie . Edytowane 16 Marca 2019 przez malinabar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Koniecznie napisz jak się sprawdzać będzie To na pewno . Należę do dotychczasowych użytkowników Sunline Super PE , którzy zostali niejako na lodzie po zaniechaniu jej produkcji ( jak się zresztą tutaj , na Forum , dowiedziałem ) . Pozostało przerzucić się na następcę w postaci Sunline Singlon . Mimo wszystko mam nadzieję , że nie będzie gorzej . Testy najwcześniej w połowie sezonu łódkowego , bo jeszcze mam dotychczasowe pomarańczowe linki na kołowrotkach . Te zamówione obecnie będą czekać w rezerwie .[/quoteCześć a możesz przysłać mi ze 2 metry do oglądu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Cóż, także zamówiłem, tyle że 'grubą', bo PE 1.2.......Sunline Super PE8 w takim rozmiarze była rewelacyjna i szczerze mówiąc, nawet na okonie 'na ciężko' się nadawała, bo wszystkie jigowate przynęty powyżej 3 gramów, i to na mocnym kijku, latały daaaaleko. Trudno, potrzebna była plecionka w kolorze orange, jeśli się nie sprawdzi, trzeba będzie szukać dalej pomarańczowego zamiennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 A testował ktoś z was Daiwe Prorex.Wczoraj pierwszy raz łowiłem z tą linką na kołowrotku i moim zdaniem jest świetna. Kupiłem 0,6PE 4,25kg. Na oko jest minimalnie cieńsza od żyłki 0,14mm. Lekkie przynęty latają podobnie jak na żyłce 0,14mm cięższe (5g+) już znacznie dalej niż na żyłce. Na opakowaniu nic nie znalazłem na temat splotu, ale na palec, to pewnie 4x. Wytrzymałości nie testowałem, ale wydaje się całkiem mocna. Zobaczymy jak będzie się zachowywać na kolejnych wypadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (...)Cześć a możesz przysłać mi ze 2 metry do oglądu ?Dopiero teraz przeczytałem i zadziwiłem się nieco - możesz rozwinąć temat ? Tutaj lub na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Proszę pana, ten kolega testuje wszelkie plecionki a opisy, wyniki zamieszcza tu na forum. Robi to od lat w usystematyzowany sposób na łączniku bezwęzłowym wiec jego dane są bardzo miarodajne. Naprawdę to Ci umknęło ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 A umknęło było , nie ukrywam . Ale też faktem jest , że ostatnimi czasy nie czytałem nic takiego chyba tutaj w wątku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Cześć, a bo tych okoniowych to prawie nie miałem Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Witam!czy ktoś się orientuje czy można jeszcze gdzieś dostać nanofila 0.06mm na szpuli 125m?Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Koledzy to co teraz zakupić pod oksy, kije do 7 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Sicario / streeto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Chodzi mi o markę oraz wytrzymałość lbs plecionki stąd podałem górna gramaturę. Powracając do kwestii kija zakupiłem od kolegi z forum Kendo Shine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi